agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Doğaya ve Yaşamınıza Sahip Çıkın > Orman, Ormancılık, Orman Yangınları, Ağaçlandırma
(https)

Beğeni Düzeni30Beğeniler

Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 28-08-2008, 01:01   #1
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 23-08-2008
Bence öncelik meselesini aşmanın en kolay yolu imkanlarınızın elverdiği en büyük arazinin tahsisini talep etmek. Sonuçta talebiniz askıya çıktığında birisinin(yerel halk vs.) engel olması için o yeri ben de işlemek isterim demesi lazım. Arazi büyüdükçe bunu söyleyebilecek yerel yatırımcı sayısı azalacaktır diye düşünüyorum.
Bu arada paylaşımcılığını forumdan da takip ettiğim (ayrıca şahsen beni arayarak yardımlarını esirgememesi sebebiyle) Sayın Sivas5858'e de özellikle teşekkür etmek isterim.

erkalb Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 28-08-2008, 09:36   #2
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 22-11-2005
Galeri: 1
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi erkalb Mesajı Göster
Bence öncelik meselesini aşmanın en kolay yolu imkanlarınızın elverdiği en büyük arazinin tahsisini talep etmek. Sonuçta talebiniz askıya çıktığında birisinin(yerel halk vs.) engel olması için o yeri ben de işlemek isterim demesi lazım. Arazi büyüdükçe bunu söyleyebilecek yerel yatırımcı sayısı azalacaktır diye düşünüyorum.
...
Bu konuda mantıklı düşünmüşsünüz fakat. Sizin başvurunuz köye ilan edildikten sonra herhangi biri yapmayacak olsa da ben yapıcam dediği zaman siz projeden eleniyorsunuz. Artık gerisi Orman idaresi ile o şahıs arasındadır. O arazi için ağaçlandırma yapsa da yapmasa da yaklaşık 5-6 ay uğraştırıp konuyu geçiştirebilir. Amaç köylüyü ve muhtarı ikna etmekte hatta ellerinden yazılı bir belge (taahhütname) almakla sonuçlanabilir. Bunun örnekleriyle çok sık karşılaşıyoruz.

E®TY Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 28-08-2008, 22:57   #3
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 23-08-2008
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi E®TY Mesajı Göster
Bu konuda mantıklı düşünmüşsünüz fakat...
Gerçekten dediğiniz tarz örnekler varsa bu çok kötü bir durum. Yani siz belli bir oranda da olsa riske girip yatırım yapmaya kalkıyorsunuz. Arazinin büyüklüğüne göre bölgeye iyi kötü bir istihdam sağlıyorsunuz ve köylüler sizi baltalamaya çalışıyor... Ben bu örneklerin çok az olduğuna ve gerçek Türk köylüsünün bu şekilde davranmayacağına inanmak istiyorum.

erkalb Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 31-08-2008, 19:08   #4
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 22-11-2005
Galeri: 1
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi erkalb Mesajı Göster
Ben bu örneklerin çok az olduğuna ve gerçek Türk köylüsünün bu şekilde davranmayacağına inanmak istiyorum.
Ben de istiyorum fakat, gerçekleri aktarıyorum size. Durum budur. Üzgünüm..

E®TY Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön

Etiketler
badem fidanı, ceviz aşısı, ceviz bahçesi, ceviz fidanı, ceviz ormanı

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 00:49.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025