![]() |
|
|
|
|
|
#1 |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 23-02-2006
|
özel Agaçlandirma
merhaba ben özel agaçlandırmayla ilgileniyorum öncelikle şunu belirteyim ziraatçi degilim yani bu konuya yabancıyım bu yüzden merak ettigim konular aslında çok fazla sizden bilginiz dahilinde biraz fikir edinmek istiyorum yardımcı olursanız sevinirim. Merak ettigim konu özel agaçlandırmanın Türkiye'de yapılabilirligi,ekonomik açıdan getirisi ,tahmini capital gerekliligi,bu konuda devletimizin sagladıgı olanaklar vs konular ve sizin bu konudaki tavsiyeleriniz şimdiden çok teşekkürederim iyi çalışmalar |
|
|
|
|
|
#2 |
|
Ağaç Dostu
|
Özel ağaçlandırma için en iyisi bulunduğunuz yerdeki orman işletme müdürlükleri ile çevre ve orman il müdürlüklerine uğramanız. Onlar size gerekli yardımı yaparlar. Ama ticari olarak düşünüyorsanız hiç bu işe girişmenizi tavsiye etmem. Getirisi çok uzun yıllar sonra olur. |
|
|
|
|
|
#3 |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 23-02-2006
|
özel agaçlandırma
merhaba bilgileriniz için çok teşekkürederim |
|
|
|
|
|
#4 |
|
Ağaç Dostu
|
Rica ederim. Dediğim gibi bu konuda en sağlıklı bilgiyi yüzyüze görüşerek edinirsiniz. Ama ben şunu da hatırlatmak isterim. Yapacağınız özel ağaçlandırma ile kuracağınız orman 3 Hektarı geçerse sizden plan yaptırmanız, bulunduğunuz yerdeki orman işletmesinin kontrolünde ormanınızı planlı işletmeniz istenecektir. |
|
|
|
|
|
#5 |
|
Ağaç Dostu
|
Konuya kafadan dalmak gibi olmasın Yılmaz abicim ama; zaten ticari bir düşünce ile yapılacak olan özel ağaçlandırma için 3 ha.dan fazla bir alana gereksinim duyulacaktır ve de bunun başarıya ulaşması için bir plana uydurulması gerekmektedir. Aksi taktirde yatırımın geri ödemesi ya sağlıksız ya da olması gerekenden çok daha sonra olur. Neden bunları söylüyorsun dersen yukarıda öyle bir yazmıssın ki sanki bir külfetmiş gibi planlamadan bahsetmişin. ![]() Açıkçası ciğerim sızladı :P Şaka bir yana dikkatimi çekti özel ağaçlandırmaya girmemesini tavsiye etmen.... |
|
|
|
|
|
#6 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 19-11-2006
|
Ben Nazilli ilçesinde hem orman müdürlüğü hem de mal müdürlüğü ile yüz yüze görüştüm ancak yer bulma konusunda yardımcı olmadılar. Aksine teraslandırma için dozer çalıştırmak, koruma için tel çekmek için gücün varmı .... gibi zorluklarla karşılaştım. Ayrıca orman alanlarında fidan yerine tohumdan üretimin düşünülmesi tarafıyım. Çünkü tohumdan üretimde kök sistemi daha güçlü olur. |
|
|
|
|
|
#7 |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 10-11-2007
|
Copur merhaba, Senın özel ağaçlandırma ile ilgili yaşadığın sıkıntıların benzerini bende Bursa Merkez'de yaşadım. Çok garip İşletme Şefi bu işe girmemem ile ilgili var olan tüm sıkıntılarını resmen önüme boşalttı. Özellikle; orman köylülerinin kesinlikle bu işe razı gelmedikleri gibi konulardan bahsetti. Senin o deneyiminden sonra bır gırısımın oldumu? Sevgilerimle. |
|
|
|
|
|
#8 |
|
/
Giriş Tarihi: 17-05-2008
|
Cevap
[QUOTE=copur_09;53522]Ben Nazilli ilçesinde hem orman müdürlüğü hem de mal müdürlüğü ile yüz yüze görüştüm ancak yer bulma konusunda yardımcı olmadılar. Aksine teraslandırma için dozer çalıştırmak, koruma için tel çekmek için gücün varmı .... gibi zorluklarla karşılaştım. Mesela bu üyenizin karşılaştıkları gibi...Yani bu tip sıkıntılardan bahseden üç beş mesaj gördüm forumda, bu sıkıntıları aşmanın yolu yordamı nedir diye soruyorum... |
|
|
|
|
|
#9 | |
|
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 23-05-2008
|
[QUOTE=0303;237568] Alıntı:
|