![]() |
|
|
![]() |
#1 |
agaclar.net
|
SZT ve Orman Amenajman Planı
http://www.planlama.net/ SZT'in bilgilerine bakınca bu siteye ulaştım. Kendisini fotokritikten tanıyorum. Yani Orman mühendisi olduğunu biliyorum ama siteden haberim yoktu. Orman Amenajman Planı hakkında bizi bilgilendirir misiniz? Ayrıca agaclar.net için üyeler tarafından yazılan bilgilerin doğruluğu kontrol etmek amacıyla orman mühendisilerinden oluşan bir grubun oluşması gerekiyor. Bunun oluşmasına yardım eder misiniz? Neler yapmalıyız? Laf aramızda, bu tür sorumluluklar, ilk gelenin elinde kalıyor:) |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2 |
Ağaçsever
|
Amenajman planları
Vildan hanım merhaba, Söylediğiniz tüm konularda elimden geleni seve seve yaparım. Ancak bir süre izin istiyorum sizlerden. Zira yaklaşık bir ay şehir dışında olacağımdan internete bile giremiycem. Görüşmek üzere... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 18-08-2004
|
Nedense kafama taş geldiğini hissettim!.. ![]() Belkide ördek/yağmur ilişkisinde olduğu gibi fazla alınganımdır.. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#6 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 18-08-2004
|
![]() Evet! Meslektaşız. Arkadaşın çalışmalarını biliyorum. Hazır olma konusunda ise cevabım; Hazırım. Nereden başlasam diyorum.. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#7 |
cedrus libani
Giriş Tarihi: 03-06-2005
|
Doğal kaynaklardan sadece ORMANLAR iyi bir KULLANIM PLANI ( AMENAJMAN PALNI) altında varlığını sürdürebilir. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#8 |
Ağaç Dostu
|
Amenajman planı
Merhaba, Sn. lacrike, Bu konuda size bie soru sorabilirmiyim? Amenajman planı ile ilgili bir sorum olacak. Orman Tahdit Haritasında Tarım arazisi görünen bir yer amenajman planında orman olarak görsterilebilir mi? Eğer görülebilirse hangisi hatalı veya daha güvenilir kabul edilir? Yanlışlık nereden kaynaklanabilir ? Cevaplarınız için teşekkür ederim. Saygılar |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#9 |
Ağaçsever
|
Oğuz bey merhaba, Sorunuzu ben yanıtlayayım. Geleneksel yöntemlerle yapılan amenajman planlarında, mülkiyet durumu değil, arazinin plan yapıldığı dönemdeki fiili durumu esas alınır. Dolayısıyla mülkiyet anlaşmazlıklarında amenajman planları delil olmaz/olmamalıdır. Ancak günün ve teknolojinin gereklerine göre hazırlanan amenajman planları, kadastro verilerini altlık olarak kullandıklarından, sözünü ettiğiniz çelişki baştan bertaraf edilmektedir. Ayrıca; başka bir konudaki mesajınızdan anladığım bir yanlış bilgilenmenizi düzeltmek isterim. Orman amenajman planlarını orman işletme şefleri değil; Orman amenajman heyetleri ya da özel firmalar yapmaktadır. Saygılarımla... Düzenleyen SZT : 24-06-2011 saat 11:18 |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Konu Araçları | |
Mod Seç | |
|
|