View Single Post
Eski 16-05-2005, 12:22   #10
lacrike
Yeni Üye

lacrike's Avatar

Giriş Tarihi: 17-04-2005
amenajman

Öncelikle herkese burdan selamlrımı iletmek isterim.özellikle ağaçlar net yöneticilerine beni hatırladıkları için.ben amenajmandan kısa bilgi vermek istiyorum şöyleki amenajman : ormanların planlanması veya yetişme ortamı özellikleri diyebilirim.biraz daha açmak gerekirse nerden (bunlar harita üzerinde bellidir) ne zaman ve ne kadar miktarda (metreküp bazında) odun hammaddesi alınacağını gösteren düzenlemelerdir.tabii bu planlar en az 20yıl olmak üzere 40yıl ve 60 yıl olmak üzere düzenlenirler.mesela 60 ha'lık alanda 20 yıllık düzenleme yapılacaksa her yıl 3 ha'lık alan üzerinde çalışma yapılır.yani o alanın traşlanması(kesilmesi) ve arkasından 2. üçyıl sonra diğer alanın kesilmesi ve bundan önceki alan üzerinde tekrar o alana silvikültürel çalışmalar (silvikültür = orman yetiştieme,kurma) yeniden orman nasıl oluşturulur bu çalışmalar yapılır.
daha fazla anlatmak isterdim ama hem uzun hemde karışıklığa yol açar diye düşündüm.

en önemlisi unutuyordum bu planları da nasıl yapırsak diyorsanız bunun için uzun ve yorucu bir çalışma gerekiyor.bu çalışmalar tamamen arazi üzerinde ağaçların boyları, çapları, sahanın büyüklüğü,eğim ve bir çok şey bunlar planlandıktan sonra büroda sahadan çıkarılacak olan (idare süresi dolmuş olan ağaçlar) ve olmayanlara karar verilir.çıkarılacaklar çıkarılır ve arkasından ağaçlandırma çalışmalrı gelir.

kendimi kaptırdım.daha fazla kaptırırsam karışıklığa yol açar o yüzden bu kadar yeterlidir.

bu arada özellikle ve özellikle diğer orman müh.arkadaşlar sesleniyorum.özelde ormancılık ile ilgili işler yani özel sektörde ne gibi ormancılık faaliyetleri yürütülür ve orman mühendisleri tam olarak ne yapr konulu yazı altında bölüm oluşturmak istiyorum herkesi özellkle orman müh. arkadaşları bekliyorum.

SAĞLICAKLA KALIN.

SAYGILAR.

lacrike Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön