agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Doğaya ve Yaşamınıza Sahip Çıkın > Orman, Ormancılık, Orman Yangınları, Ağaçlandırma
(https)




Beğeni Düzeni8Beğeniler
  • 1 Gönderen
  • 1 Gönderen
  • 1 Gönderen
  • 1 Gönderen
  • 1 Gönderen
  • 3 Gönderen

Cevapla
 
Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 28-12-2009, 23:34   #1
Ağaç Dostu
 
copur 09's Avatar
 
Giriş Tarihi: 19-11-2006
Şehir: Nazilli
Mesajlar: 592
Emekli olduğum 2006 yılının Mart ayından beri uğraşıyorum. Orman arazisinden umudu kestiğim için hazine arazisine yöneldim. Milli emlak müdürlüğünden kimsenin talep etmediği suyu dahi olmayan arazi istedim (Normal bir yeri ağaçlandırma şansım olmadığına hala inanıyorum). Uzun bir maceradan sonra 36.750 m2 arazi için ağaçlandırma izni verildi. Arazinin bağlı olduğu köyden olmadığımdan; ağaçlandırma izni köyde 7 gün süre ile ilan edildi. Taliplisi çıkmayınca ağaçlandırma izni bana verildi (Bu arada ben araziyi hiç görmedim. Söylediklerine göre bir dağ nasılsa öyleymiş). Şimdi de MTA. dan bölge için maden arama izni olup olmadığı soruluyor. Eğer sorun çıkmazsa bu sefer etüt çalışmaları derken uzun bir süre daha geçecek sanırım. Kararlıyım orayı kendi ellerimle tohumdan orman ağacı ile yeşillendireceğim. İzin verirlerse kıyı köşesinde jojoba vs. deneyeceğim.

copur 09 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 12-09-2010, 09:37   #2
Ağaç Dostu
 
Oğuz Karsan's Avatar
 
Giriş Tarihi: 04-12-2006
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 1,085
Galeri: 181
Merhaba.

AĞAÇLANDIR MA!

Bizim yetkililerimiz Ağaçlandırmayı bu şekilde anlıyorlar.


Konuya olan ilgisizlik ve nasıl olsa biz bu işi yapamayız düşüncesine bir de her şeye rağmen yapmaya kalkışanlara zorluk çıkartılıyor gerçeği ile bu işin olmayacağı muhakkak.

Ağaçlandırma işi bana verilse nasıl yaparım diye düşünmeye başlayalım. Bakalım biz nasıl yaparız bu Ağaçlandırma işini?

Önce yetkili biri olarak bu iş neden olmuyor? neden herkes Ağaçlandırmak istediği halde Ağaçlandıramıyoruz diye düşünür işe öyle başlardım.

Bir sürü bürokrasinin olduğu ve birisini aştıktan sonra bir diğerinin çıkacağının bilincinde olarak, her zorluğu araştırır ve Ağaçlandırma yapmak için istekli insanların önüne çıkabilecek bu engelleri birer birer kaldırmaya çalışırdım.

Önce Ağaçlandırlabilecek bozuk ormanlarımızın listesini yapar, haritalarını hazırlar, madencilik sahaları ile çakışması muhtemel yerleri işaretlerdim. Diğer kurumlar ile de irtibata geçer, onların çıkarabilecekleri zorlukları saptar o ihtimalleri de haritaya işlerdim. mevzuata uygun hale getirilebilecek yerleri derhal, mevzuata uymayan yerleri de yasal düzenlemeleri yaparak Ağaçlandırma sahaları haline getirirdim.

Bu dediklerim öyle 5 hükümet sürmez birkaç ay içinde gerçekleşirdi. Ağaçlandırılabilecek sahaları tesbit ederken, Muhtarın, Müdürün, siyasi yakını olanın, Milletvekilinin veya Bakan ile Başbakanın menfaatlerini düşünmez Önce Vatanı ve Milletimin menfaatini ön plana koyardım. Parti gözetmeksizin adil ve dürüstçe çalışırdım. Kimsenin elini, eteğini öpmez, Dimdik dururdum.(tabi böyle durursan görevden alınırsın diyenler olacaktır) Arkamda da aynı benim gibi duran yetkililer beklerdim.

Bu işleri yaptıktan sonra diğer kurumlar ile yapılması gereken resmi yazışmaları da orman idaresi olarak yapar ve neticelendiririm. Dolayısıyla elimde isteyen kişilere derhal tahsisi edebileceğim alanları gösterir bir kaynağım olur.


Ağaçlandırma yapmak isteyen kişiyi, aşılması mümkün olmayan bürokrasi duvarları ile karşılaşacağı alanlara göndererek işimi yaptığımı zannetmek başka iştir, Bu problemleri birkaç yazışma ve görüşme ile hallederek, Vatandaşa problemi temizlenmiş, bürokrasiden arınmış hemen Ağaçlandırılabileceği alanları tahsisi etmek başka bir iştir diye düşünüyorum.

Koca masaların ardındaki yetkililer kendileri ile görüşmeye gelen insanları ormanın dostu olarak görmeli ve asla ağaçlandırma işini kendi ufukları ile değerlendirmemelidirler. Zamanınde görüşmeye gittiğim bir orman yetkilisi önce mesleğimi, sonra nereli olduğumu sorduktan sonra Allah Allah burada ne işiniz var diye sormuş ve beni Ağaçlandırmaktan vazgeçirmişti.

Aynı zihniyetteki yetkililer daha sonra tapusuyla satın aldığım araziye diktiğim binlerce fıstık Çamını görmezden gelerek 6 yıl sonra burası ormandır diye rapor tutmaya bile cüret etmişlerdi. Yıllar süren bir hukuk mücadelesine başlamış ve Ağaçlandırmayı yarım bırakmak zorunda kalmıştım. Şikayetlerim ise aynı zihniyetteki üstleri tarafından reddedilmişti.

İşte Ağaçlandır ma! mantığı

Böylelikle Ağaçlandırma yapmayı isteyen kişilerin hızını, şevkini, isteğini, arzusunu, heyecanını baştan lüzumsuz ve anlamsız işler ile törpülemezsek, O kişiler zaten bizim tahmin ettiğimiz Ağaçlandırmayı misli misli yaparlar. Diye düşünüyorum.

BENCE AĞAÇLANDIRMA BÖYLE İDARE EDİLMELİDİR. İsteyen denesin görsün.


Saygılar


Düzenleyen Oğuz Karsan : 12-09-2010 saat 09:48 Neden: Eklenti.
Oğuz Karsan Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Cevapla


Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 03:36.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)


Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025