agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Doğaya ve Yaşamınıza Sahip Çıkın > Orman, Ormancılık, Orman Yangınları, Ağaçlandırma
(https)

Beğeni Düzeni8Beğeniler
  • 1 Gönderen
  • 1 Gönderen Oğuz Karsan
  • 1 Gönderen
  • 1 Gönderen
  • 1 Gönderen
  • 3 Gönderen

Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 28-12-2009, 22:06   #1
Ağaç Dostu

Oğuz Karsan's Avatar

Giriş Tarihi: 04-12-2006
Galeri: 181
Merhaba.

Sn. aybala

Aslında çok güzel bir konu açmışsınız, ancak, pek ilgilenen olmamış galiba.

Konunun güncel olduğuna inanıyorum. Çıkarılan Ağaçlandırma ve Özel Orman yasasının göstermelik olduğuna inanıyorum. Bu yüzden düşünce olarak güzel olmasına karşılık, Ülkemizdeki yönetim biçimi nedeniyle uygulanabilirliği neredeyse yok denecek kadar az.

Sadece yasa çıkarılmış ve kendi haline bırakılmış. Yönetmelikte bozuk orman alanlarının Ağaçlandırılabileceğinin belirtilmiş olmasına rağmen, pratikte uygulanamıyor. Bir de köylümüz faktörü var. Neredeyse bütün faydalı bölümlerin altında önceliğin köy tüzel kişiliğine veya orada yaşayanlara öncelik verileceğinden bahsedilmiş.

Böyle olunca da bazı konularda aydınlatılmamış köylümüz, kendi yapmayacaksa bile sırf başkalarının faydalanmasını engellemek için başvuruda bulunuyor ama Ağaçlandırma faliyeti yapmıyor. Böyle olunca da sahiden o bölgeyi Ağaçlandırmak için uygun kişiler ekarte edilmiş oluyor. ( Sn. deretepeorg arkadaşımızın böyle bir hadisesi vardı.)

Orman şeflikleri de bu konuda vatandaşa pek yardımcı olamıyor. Sonuçta Ağaçlandırılacak alan ağaçlandırılamıyor. Birkaç münferit olayda büyük performansın yanında süper şansın da olduğuna eminim. Yeni düzenlemelerin gerektiğine inanıyorum

Saygılar

mrduran beğendi.
Oğuz Karsan Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 06:57.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025