Merhaba.
Alıntı:
Örnek vermem gerekirse bana yardımcı olan milli emlakçı arkadaş anlatıyor. Bize bu işi yapmak için çok kişi geldi. 3-5 kişiye yardım ettik ve sonra yardım etmeyi bıraktık size inandığım için yardım ediyorum dedi. Neden bıraktın yardımı deyince cevap hoştu benden yeri öğrenen arkadaş ağaç dikeceğim diye gitti bir yıl sonra o araziden geçtim baktım buğday ekmiş araziye. Yani bizde yerler bilinse milletimiz arazileri talan eder emin olun.Şuan bir proje yerine gittim orman arazisi görünüyor gidin ora müsait dediler gittim baktım arazinin üzerinde 10-15 yıllık kayısılar var düşünün.
|
Sn. Avanos,
Evet son derece haklısınız, yukarıdaki verdiğiniz örnek esasında halimizi özetliyor.
Size yardım eden arkadaşın yakınması bence yanlış, neden derseniz kanunlar, yönetmelikler ve tüzükler belli.
Alıntı:
benden yeri öğrenen arkadaş ağaç dikeceğim diye gitti bir yıl sonra o araziden geçtim baktım buğday ekmiş araziye. Yani bizde yerler bilinse milletimiz arazileri talan eder emin olun
|
Peki bir yıl sonra gidip baktığı arazi kimin kontrolündeymiş?
Neden esas kiralama işi yapılmayınca gerekenler yapılmamış?
Neden arazi tahsis belgesi iptal edilmemiş?
Neden Savcılığa suç duyurusunda bulunulmamış?
Bu soruların cevapları verilirse suçlu, yani bu işe göz yuman veya menfaat elde eden ortaya çıkarılabilir.
Ama ilgililer, yetkililer görevlerini yapmak için birilerinden telefon beklerler ise zaten o iş yürümez.
Benim esas vurgulamaya çalıştığım da bu. Kimse işini layıkıyla yapmıyor, Birkaç kişi dışında.
Bu devirde de işini layıkıyla yapmaya çalışana aptal gözüyle bakılıyor. Çünkü işini layıkıyla yapmayanlar çoğunlukta.
Adam mı yok? Var. Hem de fazlasıyla.
Alet, edavat mı yok? Oda var.
Maaş mı az? Hayır. Bence bu kadar sorumsuzluğa bu maaş fazla bile,
Tabi görevini layıkıyla yapanlarınki sahiden az.
Ancak işini savsaklayanlarınki fazla bile. Bu lafım her kurum çalışanları içindi.
Saygılar