agaclar.net

agaclar.net (https://www.agaclar.net/forum/)
-   Orkide Türleri (https://www.agaclar.net/forum/orkide-turleri/)
-   -   Cymbidium (https://www.agaclar.net/forum/orkide-turleri/3528.htm)

fzthalil 03-02-2012 13:55

Sayın Nrkrkmz,
çok çok iyi olur.. sizin yeriniz nerde nasıl gelebilirim size? gerçi sormak için henüz erken ama:) kök resimlerini akşam koyarım inşallah.

nrkrkmz 04-02-2012 07:59

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi fzthalil (Mesaj 907294)
Sayın Nrkrkmz,
çok çok iyi olur.. sizin yeriniz nerde nasıl gelebilirim size? gerçi sormak için henüz erken ama:) kök resimlerini akşam koyarım inşallah.

Sayın fzthalil,
Seraya ne zaman isterseniz gelebilirsiniz. Sera Beykoz - İshaklıköy'de.
Agaclar.net ten bir grup 11- Şubat 2012 günü gelmeyi planlıyor sizde buyrun.

http://www.agaclar.net/forum/agaclar...htm#post907373

fzthalil 04-02-2012 10:10

Sayın Nur Hanım,
Davetiniz için çok teşekkür ederim. İnşallah hava güzel olursa gelmeye çalışacağım. O başlık altında da yazdım yol bilmeme ve toplu taşıma araçları ile gelme sıkıntım var:(

Batuhan 1905 10-02-2012 22:26

Ya durduk yere soru sormak pek sempatik gelmiyodur da bir problem var cymbidiumum da. Ciceklerini doktugu sap iyiden iyiye sararmaya,turunculasmaya basladi.hatta cicekin rengine dondu gibi dalı,cicekler de turuncumsu da.Ne yapmaliyim? Kesiyim mi dali?

Ziya Soner 11-02-2012 16:17

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi nılgun_dogan (Mesaj 910398)
Çiçeklerini döktüyse dibe yakın yerden kesebilirsiniz.

Nilgün hanım,
bravo.Aynen öyle

Batuhan 1905 16-02-2012 14:20

Sağolun:))

fzthalil 11-03-2012 01:15

2 Eklenti(ler)
Sayın Hocam,
bu cymbidium'umun yapraklarında ufak ufak ama sayıca epey çok beyazlıklar var. tırnakla kazındığında çıkıyor ve ele biraz yapışıyor. ve sanki sıktığımda biraz sıvısı var gibi. nedir bu ve ne yapmam gerekiyor? saksı harcı olarak kaya yününe dikilmiş..

fzthalil 11-03-2012 01:21

4 Eklenti(ler)
Sayın Hocam,
bu da diğer cymbidium'um. bunun da yaprakları sorunlu ve hatta kök sorunu vardı ve temizleyip tekrar harcına diktim, yeni yavru çıkardı sonrasında. bu cymbidium'umun yapraklarında biraz genişçe beyazlaşmalar var ama bu sefer yaprağın kendi dokusunda. beyazlaşan yerler incelmiş de ayrıca. incelen yerler resimde de görüldüğü gibi sonradan kuruyup dökülüyor ve o kısım boş kalıyor. bu cymbidium'um için ne yapmalıyım, orkidemin nesi var?

fzthalil 13-03-2012 20:25

Sayın Praecox Hocam,
cymbidiumlarımla alakalı sorunum vardı da yardımcı olabilir misiniz..

B.Unver 05-04-2012 19:52

5 Eklenti(ler)
Cymbidium başlığı biraz aşağıda kalmış.Canlandırayım:)

Mart sonu itibari ile açtı:

praecox 05-04-2012 20:29

Sayın B.Unver,

Sorun canlandırmaksa...

canlandırayım... :) sahi hangi sazlık bu? :)

Sayın fzthalil ben sizin sazlıkta bir sorun göremedim...

her bitkide olur böyle arazlar. ender ve/veya fiyatı yüksek olunca bakımı zor olunnca değişen bir durum yok.

bitkiler insanların kendine biçtiklerine değere aldırmaksızın aynı defo ları gösteriyorlar. salyangozun veya kurtun yediği yaprak sıcaktan kuruyan uçlar v.s.

çok doğal bunlar... doğa kusursuz değildir. Kaldı ki bu nebatlar plastik yapma da değildir..

her noktada sorun aramayın.
siz asıl hastalıklı cymb. görmediniz sanırım :)

B.Unver 05-04-2012 21:06

Sazlık?:D

O kadar da yanlızca makro çekimle çiçekleri çektim ki size "SAZLIK" benzetmesini yaptırmayayım diye ama görüyorum ki size "CYMBIDIUM" denmesi yetiyor:D :p :p

praecox 05-04-2012 21:35

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi B.Unver (Mesaj 941484)
Sazlık?:D

O kadar da yanlızca makro çekimle çiçekleri çektim ki size "SAZLIK" benzetmesini yaptırmayayım diye ama görüyorum ki size "CYMBIDIUM" denmesi yetiyor:D :p :p

evet MAKRO... samanlığın içinde iğne resmi çekercesine :))))

B.Unver 05-04-2012 21:48

Vallaha hocam bu ne obsesiv bir yaklaşım.Sevmediniz mi sevmiyorsunuz:p

Yani dünya şampiyonu cymbidium arz-ı endam etse, Pulitzer ödüllü bir fotoğrafçı da çekse zavallım sizin gözünüzde yine sazlık yine sazlık.:p:p:p

fzthalil 05-04-2012 23:04

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi praecox (Mesaj 941461)
Sayın B.Unver,

Sorun canlandırmaksa...

canlandırayım... :) sahi hangi sazlık bu? :)

Sayın fzthalil ben sizin sazlıkta bir sorun göremedim...

her bitkide olur böyle arazlar. ender ve/veya fiyatı yüksek olunca bakımı zor olunnca değişen bir durum yok.

bitkiler insanların kendine biçtiklerine değere aldırmaksızın aynı defo ları gösteriyorlar. salyangozun veya kurtun yediği yaprak sıcaktan kuruyan uçlar v.s.

çok doğal bunlar... doğa kusursuz değildir. Kaldı ki bu nebatlar plastik yapma da değildir..

her noktada sorun aramayın.
siz asıl hastalıklı cymb. görmediniz sanırım :)

''sazlık'' terimini sevdim:) dediğiniz gibi öyle sorunlu cymbidium görmedim hocam ama benimkiler bana yetiyor:) bıraktım hocam kendi haline normal sulama gübrelemeye devam ediyorum.. bazı eski rizomların dış yapraklarının kuruması halinde başka bir sorunu yok gibi. teşekkür ederim ilginiz için..

Süha Şendoğan 06-04-2012 13:34

Bora bey,
Sayın hocamızın dediğine bende katılıyorum, siz bukadar güzel açan Cymbidium'larda sorun arıyorsanız hiç çiçek açtıramayan insanlar ne yapsın ?
Bence çiçeğiniz son derece güzel ve sağlıklı..

B.Unver 06-04-2012 13:48

Süha bey teşekkür ederim :).Ancak cybidiumunda sorun arayan ben değilim.Dün akşam bir seri yazışma oldu biraz karıştı galiba:rolleyes:

fzthalil 06-04-2012 18:39

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Süha Şendoğan (Mesaj 941819)
Bora bey,
Sayın hocamızın dediğine bende katılıyorum, siz bukadar güzel açan Cymbidium'larda sorun arıyorsanız hiç çiçek açtıramayan insanlar ne yapsın ?
Bence çiçeğiniz son derece güzel ve sağlıklı..

Süha Hocam,
sorunlu kişi benim her daim olduğu gibi:D

ahmeter 17-04-2012 19:59

1 Eklenti(ler)
cympidium
Bu gün saksıların topraklarını değiştirdim

agozce 17-04-2012 21:05

Maşallah...Hepsi çok güzeller Sn. Ahmeter....Toprağı normal toprak mı?

ahmeter 18-04-2012 11:11

Özel harç hazırlıyorum Çam kabuğu ağırlıklı

karaefsun 18-04-2012 11:25

bendeki cymbidium un yaprakları sizinkiler gibi gelişim göstermiyor. peygamber kılıcı gibi dik şekilde ama kısa oluyorlar. bu bir sorun mudur bilemedim. yardımlarınızı bekliyorum, teşekkürler.

ahmeter 18-04-2012 19:58

Cinsi değişik olabilir

a.feryat 24-04-2012 19:50

Merhaba... Komşumun bir cymbidiumu vardı onun saksısını değiştirirken bir kökte bana verdi, o kökü pek bi zor ayırdı, az bir kök kaldı ayırdığında acaba tutar mı? Birde normal gübreli toprağa dikmiştik nasıl olur ki?

ilksenozturk 25-04-2012 07:41

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi ahmeter (Mesaj 949536)
Cinsi değişik olabilir

bendekinin harcı çok serbest, phal orkide gibi. isterseniz fotosunu da eklerim.
sıkışık bir harç mi istiyor? (daha acemisiyim de kendisinin :))

Süha Şendoğan 25-04-2012 13:21

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi fzthalil (Mesaj 941991)
Süha Hocam,
sorunlu kişi benim her daim olduğu gibi:D

Sevgili Halil,
Senin gibi meraklı bir yetiştiricide sorun olacağını tahmin etmiyorum ;)

fzthalil 25-04-2012 15:43

Süha Bey,
Sorunlu olmak kötü birşey değil sorunları çözememek kötü.. tabi hocalarımız sayesinde:)

zeyuna 11-05-2012 09:51

3 Eklenti(ler)
cymbidiumların kökleri hakkında bir sorum olacak. Aşağıda artık yaşamasından ümidimi kestiğim bir cymbidium var. ama baharla birlikte yeni bir filiz verdi. köklerini ve gövdenin çürük kısımlarını temmizlemek için saksıdan çıkardığımda, tüm köklerin yumuşamış olduğunu gördüm. istisnasız tüm kökler elimle hafifçe sıkıştırdığım zaman içi boşalmış gibi ve çoğu kabuk gibi sıyrılarak içinden iplik gibi bir parça çıkıyor. acaba cymbidiumların kökleri de phal. ler gibi sert mi oluyor yoksa köklerin yapısı mı bu?

bu durumdayken yeni bir filiz verdiğine göre bir yerlerde iyi durumda bir kök olmalı diye düşündüm. Kuru bulbların çoğunun içi sert. çürümüş gibi değiller. fotoğraflar daha iyi fikir verir sanırım.

karaefsun 11-05-2012 16:44

sayın zeyuna
benim cymbidium da çiçekçiden atıl durumda aldığımda kökleri sizinkiler gibiydi.. hocanın tavsiyesine göre içi boş olan köklerin hepsini temizledim neredeyse hiç kökü kalmadı. harcının hepsini değiştirdim ve sonuç şimdi daha iyi çiçeklerini bekliyorum. umarım sizinki de düzelir.:))

zeyuna 14-05-2012 09:09

teşekkürler sn. karaefsun. sorunum şu ki hangi köklerin sağlıklı olduğunu anlamakta sıkıntı çekiyorum. dokununca sıyrılan kökler zaten çürük sanırım ama bir kısım kökler sünger gibi. harcın içinden çıkarıp bir süre köklerini açıkta bıraktım. şimdi aradaki fark daha da belli oluyor.

sağlıklı kökleri nasıl ayırt edeceğiz? eğer sert kökü yoksa köklerin tamamını temizlemeli miyim?

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 15:49.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025