![]() |
cymbidiumları çok beğendim. edinme yollarımız nelerdir? yardımcı olursanız sevinirim ve bu çiçek kokulu mudur? benim için koku olayı çok önemli.
|
3 Eklenti(ler)
Cymbidium lar Türkiyede Cattleya lar gibi değiller.Birçok yerden bulabiliyorsunuz.Bauhause gibi yapı marketlerin Bahçe bölümleri, seralar vb. ama Ben Ziya Soner beyin serasından aldım.
Cymbidiumlardan bir tanesi en nihayettinde açtı.Yılbaşından önce açmalarını çok istiyordum.Bu iyi oldu:)Diğeride yolda. |
kokulu bir çiçek midir?
|
Saglıklı bir Cymbidium bulursam almayı düşünüyorum cok güzeller .
Büyük markette satıştakilerin cogunda kök cürümesi var :( |
2 Eklenti(ler)
Ben 8 sene önce çürümüş kökleri ile de ilk Cymbidium satın aldım. Evde yeni substrata ektim. Aynı yıl bitki çiçek sapı verdi, şimdi her yıl aynı zamanda, Yeni yıl için bana çiçek hediyesi yapar :rolleyes:
Eklenti 260550 Eklenti 260551 |
Sayın Asya_lotus 8 yıl koca bir ömür cok şanslısınız .
Benim hatalarım dolayısıyla ne yazıkki orkidemi cürüttüm . Bilgileri tekrar tekrar okumakta fayda var ;) |
Alıntı:
|
3 Eklenti(ler)
Alıntı:
Eklenti 264606 Eklenti 264607 Eklenti 264608 |
Sayın Asya lotus,
çiçeğiniz muhteşem görünüyor.İçime huzur doldu çiçeklerini görünce.Size mail göndermiştim.Acaba aldınız mı? |
Alıntı:
|
Sayın Asya lotus sizinle nasıl görüşeceğiz acaba?özel mesaj gönderemiyorum.msn ekledim ama kabul etmediniz sanırım.
|
yapı marketlerde var orkide ama hangi çeşit bilmiyorum. bir de fiyatları çok pahalı uygun satan yer bileniniz var mı?
|
Alıntı:
Fiyatları da orkidenin sağlığına ve türüne göre değişmektedir. Phalaenopsis çiçekleri üzerinde uzun süre durur. Örneğin benim phal. çiçek açtığında 4-5 ay üzerinde kalıyor. Yapı marketlerinde phal. cinslerini 17.00 ilâ 19.00 TL. arasında bulabilirsiniz. |
anladım. baya da okudum. fakat bazı şeyleri anlamakta güçlük çektim. o yüzden kendi anlayacağım dilden soruyorum. orkideler çok zahmetli çiçekler bakımı diğerlerine göre daha kolay olan trü yok mudur? sadece onu öğrenmek istiyordum.. yine de teşekkürler
|
İnanın orkidelerin bakımı pek çok çiçekten daha kolay bana göre. Bunu orkidelerle ilgilenen arkadaşlarımıza da sorabilirsiniz. Kendilerine göre olan sağlıklı bir toprak bulduysanız, on günde bir de suyunu (ayda iki defa da gübresini ilave ederek) verdiniz mi, hiç zorluk çıkartmaz.
|
deneyeceğim. ama şu şeffaf saksı olayı beni zorluyor aslında..
|
Neden? Şeffaf saksı gibi bir şey bulup dibine kızgın çivi ile bir delik açsanız yeter. Ama yine de çok zorlanırsanız bana adresinizi yazın ben size göndereyim.
|
Sayın maysan 80,
Lafa karıştım kusura bakmayın Güler hanım :) Şeffaf saksı bir tek phalenopsis cinsi orkide için önerilir. Diğer orkide cinslerinde böyle sorun yoktur. Alacağınız orkideninde saksısını normal şartlar altında 2 sene sonra değiştirmeniz gerekir dert etmeyin o zamana kadar bulmak kolaylaşır diye düşünüyorum. Gerektiğinde bende size yardımcı olurum. |
Cymbidium dibindeki yeşil toplar
2 Eklenti(ler)
Selamlar,
Yeni aldığım cymbidium un bulbları arasında yeşil 5mm çapında toplara rastladım. önceleri tohum zannedip sevindim, sonrasında ise resimleri nette araştırdım böcek yumurtasına çok benziyor. elimle almak istediğimde çok az bir güçle tutarken bile çatlayıp içinden sıvı çıktığını gördüm. ki bu yumurta süphemi arttırdı. saksıyı köklerden ayırdım. diplerde yoktu. üsttekileri temizledim. ulaşamadıklarımı patlattım. kökleri suda iyice yıkayıp, saksıya tekrar koydum. 1 2 hafta sonra köklerin çok yumuşadığını farkettim. şu an tomurcukları da çürüdü. bauhause a gittim orada çok köklü yenileri gelmişti bugün fakat yeşil toplardan da vardı bulbların arasında. yetkililerle konuştum. konu hakkında bilgili değillerdi. fakat yeşil toplara ek mavi toplar da vardı yapı markettekinde. mavi toplar sıkılınca içinden ilaç gibi beyaz toz vardı. kafam karıştı. sizce bunlar ne yumurta mı, besleyici veya hormon vb şeyler mi? kökleri yumuşamış, muhtemelen çürümeye başlamış cymbidiumum neden bu hale geldi 4 daldan birden tomurcuk veren ve tek dalı çiçekli cym neden bu hale geldi? nasıl kurtulur? hepinize saygılar bol çiçekli günler.... |
3 Eklenti(ler)
Bunlar da fotoğrafları. saksıyı şeffaf olarak bugün değiştirdim. kök gelişimi ve su ihtiyacını görebilmek için şeffaf uygun olur diye düşündüm.
sizce şeffaf saksı, aydınlık, kökler için sakıncalı olur mu? saksı üzerinde kalan kökler yumuşamış sanki içleri boş. orta kısımlarda da beyaz olanlar sağlam kök, kararmışlar yumuşak. tarçın döktüm sakıncası olur mu? görüldüğü gibi tomurcuklar çürüdü. ne yapmam gerekiyor yardım eder misiniz? |
5 Eklenti(ler)
Cymbidium köşem:)
Ziya Soner ve daha sonra Nur Hanımın Hayal Bahçesinden aldığım cymbidiumlar.Benim asıl favorim cattleyalar ama cymbidium uzun çiçek ömrü ve güzel çiçekleri ile beni her zaman cezbetmiştir.:) En son Nur Hanımdan aldığım sarı zeminli cymbidium 16 kandil ve iri çiçeklere sahip. |
Alıntı:
son resimde köşede bir de ludisia mı görüyorum? |
Alıntı:
|
Merhabalar. Daha demin bir cymbidium aldim ama govdesinin hani normalde yesil ve sisikimsi olmasi gereken kisimlari kahverengi olmus iyice, curumus buyuk bir kismi. Napmaliyim sizce soymalimiyim o ust kurumus katmani. Ustatlardan cevap bekliyorum...:D
|
Alıntı:
bu nasıl bir güzelliktir... güle güle büyütün hepsini, kocaman da bir nazar boncuğu takın bu güzelliklere |
Muhteşem bir güzellige sahipler Sn Asya_lotus güle güle keyfini sürün.
Benim gibi acemi icin bile oldukca dayanıklı bir orkide ceşidi . |
Merhaba arkadaslar,
Cymbidiumlar hakkinda bir sorum olacak. iki adet farkli renkte cymbidiumum var ve bunlarin ucer dorder tane yavrulari var. yazdan sonra cicekleri gecince yavrulari ayirip tek saksiya koymak istiyorum. ayni saksida iki farkli renk cymbidiumum olsun diye:) sizce iyi eder miyim olur mu ne dersiniz? yoksa yanlis birsey yapip yavrulari kaybetme riskim var mi.. yani farkli iki renk cymbidium tek saksida olur mu.. |
Sayın fzthalil,
Cymbidiumlar en az 3-4 bulb olarak dikilirler.Kökler saksıyı kökler iyice doldurmadan çiçek açmazlar. Benim tavsiyem bölmemeniz. İki renk cymbidium aynı saksıda yetişir. Sorularınıza, ilgili başlıkları okuyarak yanıt bulabileceğinizi düşünüyorum. |
Sayın Nrkrkmz,
cevabınız için çok teşekkür ederim. benim her iki saksımda da en 8-9ar tane bulbları var. ben anaç bulbları değil de yavru bulbları ayırmak istiyorum. onlar da ikişer üçer tane.. sanırım aynı saksıya farklı iki renk cym koyabilirim:) |
Sayın fzthalil,
Bulbları ve köklerini görmeden size söyleyebileceğim bu kadar. Saksı değişimi sırasında yavru bulbları ve köklerini görmeden birşey söylemek zor. Saksı bölümleri sırasında köklerin ve bulbların durumuna göre ayırımı yaparız. Çiçeklenmeleri bittiktten sonra bizi ziyarete gelebilirseniz saksı değişim ve ekimlerini birlikte yaparak size yardımcı olmaya çalışırım. |
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 23:36. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025