![]() |
Merhabalar,
Öncelikle çiçek (orkide) konusunda bilgimin olmadığını belirtmek istiyorum.. Direk konuya değinmek gerekirse, ben Anneme Cymbidium orkidesinden aldım. Fakat sanırım aldığım tür (internetten), kesme orkide, bundan dolayı bunun toprağa konma şansı yani yetiştirme şansımız varmıdır? Yoksa sadece belirli bir süre için canlılık göstermek içinmidir? Cevaplarsanız çok sevinirim. Teşekkürler. |
Sayın Murat55, kesme çiçek ise sadece belirli bir süre canlılık göstermesi içindir.
|
Merhaba bu gün bir saksı Cymbidium aldım bilgileri okudukca hatamı ettim diye düşünmeye başladım cok karışık bir konu orkideler . Saksı degişimi yapmam eski kökleri ayıklamam ve icerde bulunan binumum haşeratı yok etmem gerek bu aylar uygunmudur . büyük bir saksı ve 4 taze sürgün var eski pulblar ayırma işleminden sonra tekrar sürme şansı varmı . oldukca bakımsız kalmış ve kökler dışarda kalanlar kuruyup ölmüş sanırım bunları temizliyip her bir filizi ayrı saksıya dikmek istiyorum . 2 defa okudum sayfaları her defasında kafam karıştı :( eski pulblar canlılıgını koruyor atmalımıyım yoksa yeniden yavru verme şansı varmı
|
1 Eklenti(ler)
Buda resmi cevap gelmedi ama olsun :p deneme yanılma yoluyla dogruyu hep bulmuşumdur
|
Öldürdügüm Antoryumdan sonra orkidelere hep mesafeli durdum . ev ev degil sera mubarek :D Allahtan kedim varda beni firenliyor
|
iris41
çürümüş ölmüş kökleri kesebilirsin ama ayırma işine girersen çiçek alamama ihtimalin çok yüksek çok ayırmak istiyorsan öncelikle ölü köklerden ve yapraklardan temizle sonra dezenfekte etmen gerekecek fungucite tarzı ilaçlarla **** odun kömürü tozuyla kaplama gibi pulblara zarar vermeden ayır sonra her kökü sığacak kadar bir saksıya al bir defa sula ve uzun zaman sulama çiçek saksıda su arasın bu arada köklenmesi hızlanır çiçek vermesi için saksıyı kökle doldurması lazım zamanın kış başına kadar az belki çiçek alabilirsin kolay gelsin |
aukesen orkidemi ayırdım müthiş bir kök yapısı vardı cözene kadar akla karayı sectim 5 kök yavru ve anacları hepsini ayırdım . kökleri temizledim dezenfekte ettim sıtrafor sünger ve orkide topragı karışımına güzelce gömdüm sanırım tek hatam bol bol fıs fıs yapmak ve nemlendirmek oldu .bumblarda cok fazla zaiyat verdim 7 8 yavruyu telef ettim ayırırken :(
her yaprak bogumundan bebek veriyormuş eski yaprakları temizlerden onlar malesef kırılıp öldü neyseki böcek namına hic bir şey bırakmadım . |
çok sulama istemiyorlar ben 2 hafta da bir su veriyorum duşlama yöntemi ile köklerini ayırmak için çok uğraşma benim ilk Cymbidium çok sulamadan kökleri çürümüştü dip kısmını iyice traşladım hiç kök kalmadı 3 hafta kadarda su vermedim şimdi kökler kabına zor sığıyor birşey olmuyor bu çiçeklere çok dayanıklı
|
aukesen yavruların keyfi yerinde :p sizdekiler dışardamı icerdemi ben icerde bakıyorum arada fıs fısla nem saglasamda havalar cok sıcak . cicek acmasını beklemiyorum bu sene sadece yaşasın bana yeter uygun bulursam cicek acmış halde alıcam büyük ve hoş cicekleri var .Cymbidium lar kokulumu
|
Şimdilik dışardalar arka pencere demirinde duruyorlar hem serin hemde yarı gölge 10 gün 2 haftada bir suluyorum geçende köküne bi baktım gayet sağlıklı aradabir sıvı gübre veriyorum böyle devam havalar soğuyana kadar bakalım bu sene açacak mı bu arada çiçekler kokulu boyutunu ayarlayabilirsem geçen seneden resim koyarım
|
Benim dışarıya koyma şansım yok balkonum tam güneşli iceriside oldukca sıcak .Akvaryumdan nem yapıyor işalah sorunsuz ilk yılımızı atlatırız :p şimdilik durumu gayet iyi yavruların boyu uzamış gibime geliyor .sıvı gübre almam gerekiyor en kısa zamanda orkideler icin olandan
|
Muhteşem bir duygu Cymbidium,mum yavrulamaya başlamış cok heyacanlandım :p:p
|
Gayet sağlıklı görünüyor.
Birgün gelirde, yavruları dağıtırsanız, biri benim olsun..:))). |
Sayın agozce ramazandan sonra hatırlatın anaclardan biri sizindir ;)
|
3 Eklenti(ler)
Alıntı:
Eklenti 241884 Eklenti 241885 Eklenti 241886 |
Sayın İris, teşekür ederim. Görüşürüz..
|
Sayın Asya_lotus resimli anlatım icin teşekkür ederim . ama ben sanırım orkidemi kuşu cevirdim :p kökler eskiydi ve böcek vardı . yeni yeni toparlıyor .Eski bulbların yavruladıgını bilmiyordum ben malesef yaşlı diye baya attım :( genc ve taze filizler kaldı elimde anac dediklerimde yavru cıkıntıları var.
Cymbidium lar sanırım oldukca bol yavruluyor |
Alıntı:
|
Yok ilk seradan geldiginde böcekliydi şimdi cok şükür yok ;) hafta sonu resim ekliye bilirim .
|
Alıntı:
|
Akşam biraz kurcaladım :D kök vermeye başlamış yavruda ufaktan veriyor .
2 ufak saksıya ayırdım teki bir arkadaşa gidecek kısmet olursa bayran sonu . Uzun yapraklar kargoya nasıl verilir onuda bilmiyorum . |
Alıntı:
|
Alıntı:
Fazla da kurcalamayın, bir kaç ay rahat bırakın, biraz kendine gelsin. :rolleyes: |
Bir serada atıl durumda kalmış Cymbidium gördüm bakımsızlıktan baya hırpalanmış .alsam kurtara bilirmiyiz . koca bir saksı fiyatıda uygundu sanırım . marketlerde görmedigimden bu bitkinin ederi nedir fikrimde yok aslında .Agrısız başımı agrıtacagım sanırım :D kaşınıyorum
|
iris41
yapraklarda canlılık varsa ve saksıdan hafif aralayın köklerine bakın durumu nasıl aslında kökü dahi zarar görse alınabilinir ama çok sulamadan aşırı zarar görmemiş olsun çünkü ben baya kötü durumdan kurtarmışlığım oldu dışdan hırpalanmış gbi olması önemli değil çok sağlam bitkiler aslında ayrıca fiyatı neydi acaba riske edilebilinecek bir fiyatsa 10-15 falansa alın bence sonucu güzel olacaktır hatta ben bile alabilirim :)) |
aukesen bendekilerde pek ic acıcı degildi şimdi yavrular gözüküyor :p
acemiligi atlattık cicek acarmı derdine düştüm |
1 Eklenti(ler)
Bebeklerin fotosu :p cok hızlı büyüyorlar .
|
Alıntı:
|
Tecrübe sahibi değilim demiştiniz ama bakın isteyince neler oluyor çok sağlıklı gözüküyor darısı başıma:)
|
4 Eklenti(ler)
Elimde şu anda 2 adet cymbidium var.Bunlardan birisi minyatür.Cymbidiumları da catlleya ve diğerleri ile gündüz aynı odada ama güneşi gölgeli alan, kaloriferden uzak ama parlak ışık alan iki alanda tutuyorum.Gündüz 24C gece ise 16-17C de bulunuyorlar.evimde kalorifer olmayan bir banyo var ve gece şu anda 16-17C oluyor.
|
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 18:12. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025