![]() |
Yanılmıyorsam streptomycine veya benzeri antibiotikler kullanılıyor sa da pek sonuç alınamamış. Ziraai ilaç olarak satışı var mı yok mu onu da bilemiyorum. Zaten lezyon düzelmeyeceğinden, tedavi olmadığından, dokuda bir regenerasyon veya yenilenme zaten görülemiyeceğinden dokunun etraflıca amputasyonu en uygun yöntem. Sulanmayı emici bir kağıtla kurutup imha edin. Etrafa bulaştırmayın. Hygienic çalışmanız bulaşmaları önlemeniz için en iyi yöntem yani preventif önlemleri elden bırakmayın. Forumda bir arkadaşımız Physan kullandığını söyle di ise de akıbetini bilemiyoruz.
|
Lezyon lu bölgenin amputasyonu 2 gün önce son derece hijyenik ve dikkatli bir şekilde, bitkinin siteril edilmesinden sonra gerçeklerştirildi.
Beni asıl düşündüren sizin de dediğiniz gibi bu lezyon etmeninin diğer yetişkin bireylere de bulaşması.(!) Esasında bu bitki genç bir birey, üzerinde bol miktarda da keiki mevcut.Umarım en az hasar ile atlatabiliriz. Teşekkürler. |
yeniyıl hediyesi
1 Eklenti(ler)
Yeni yılın ilk çiçekleri olacaklar.
|
Bakmak bana düşmez ama cumartesi günü alacağım mor renkli vanda için sizden yardım istemekteyim... Henüz bakamayacağımı düşünüyordum ancak bana süpriz yapmışlar, ne yapalım...
Nasıl bakımını yapacağımı az çok öğrendim ancak hiç deneyimim yok malesef. Küçük notlar halinde nelere dikkat etmem gerektiğini öğrenebilirmiyim?:confused: |
4 Eklenti(ler)
Vanda Siyam Ink'imin 2 farklı yaprağında oluşan bu lekeler nedir?
Ne yapmam lazım? |
Siam Ink çok sevdiğim bir tür.umarım bitkiniz düzelmiştir.
Bende bir tane Vanda teres aldım geçenelrde daha küçük ama çiçeklerini görürsem blue magic ile melezlemeyi deneyeceğim. |
1 Eklenti(ler)
Melezlemeye sonradan çiçeğini görmeye artık benim geri kalan ömrüm yetmez.
Ben bende yine yeni yeniden açanlarla idare ediyorum. Beyaz sarımsı hafif cafeole lekeli Vandam. Eklenti 100441 |
Maşallah .Güzel görünüyor :)
|
Alıntı:
Teresinizi gule gule buyutun. Vandamin durumu iyi. |
2 Eklenti(ler)
Iyi deyip sizlerle paylasmadan gecmeye gonlum razi olmadi.
Benimle Ayvalik,Bodrum ve Olimposa gelen sevgili cicegim gittigi yerleri yadirgadi ama benide mutlu etmekten geri kalmayip bu seneki 2inci cicegini verdi. |
Sayin Praecox,
Muhtesem. Gorunce icim acildi ve bir tanede beyaz almaya karar verdim. :-) |
1 Eklenti(ler)
Tüm orkidelerim arasında açtırmayı başamayacağımı düşündüğüm vandam bana sürpriz yaptı, açmasını bekleyemeden resmini koydum, açtıktan sonra bu güzelliği sizinle tekrar paylaşmak istiyorum :)
|
Ortaklaşa vanda almayı düşünüyoruz. Bize katılmak isteyen arkadaşlarımız var mı?
Link: http://www.agaclar.net/forum/showthread.php?t=24228 |
2 Eklenti(ler)
Geçen yıl açtıktan sonraki fotoğrafını koyamamıştım. Bu yıl iki fotoğraf birden koyup başlığı canlandıralım :)
|
Kozyatağı Bauhaus'ta ufak boy (çiçekli) Vanda'lar satışa verilmiş, fiyat 70.-TL
arayanlara duyurulur. |
Evde VANDA orkide bakmaktan korkmayın:)
2 Eklenti(ler)
3 sene evvel Praecox'tan aldığım vanda...
Senede 2 veya 3 kere çiçeklenir. Bu sene 2.inci veya 3.üncü açışı, 2 çiçek saplı... Değmeyin keyfime :) |
Nur hanım,
muhteşem gerçekten.Sizi kutluyorum.vandanızın kök civarındaki yaprakları neden fazla.Bu özel bir tür mü? |
Özel bir tür değil. Yanında yavruları var :)
|
Anne ve yavruları çok güzel görünüyorlar:)
|
1 Eklenti(ler)
Evden sonra serada açmaya yüz tutmuş olanın fotoğrafını paylaşmazsam olmaz :)
|
Nur hanım,
Fotograflar harika, birde ne şartlarla yetiştirdiğinizi bizle paylaşsanız çok daha mükemmel olacak. Bu sayede bizde tecrübelerinizi öğrensek. |
Evde baktığım Vanda'yı gün aşırı su dolu kovaya batırıyorum.
15 dakika kadar suda bekletip yerine asıyorum. 15 günde bir de köklerine değmeyecek şekilde orkide gübresi ile yapraklarından gübreliyorum. Mutfakta aydınlık bir pencere önünde aslı duruyor. Sıcak mevsimlerde hergün suluyor ve ara ara spreyle ıslatıyorum. Kış aylarında evim 18-22 derece sıcaklıkta. Sera ortamında da yaptığım aynı. Pencere önünde değil seranın iç kısmında asılı duruyorlar. Bakımı için aklıma gelenler bunlar. |
PEKİ NUR HANIM,
asılı durduğu yerde kökler veya bitki herhangi bir yere temas ediyor mu?(duvar dolap vb.) |
Evde az da olsa değiyor serada değmiyor. Cama yapışmazsa daha iyi olur diye düşünüyorum. Pencerenin camı soğuk olur gece :)
|
su fıslamak için asılı yerden indiriyormusunuz?Yoksa asılıyken mi su fıslıyorsunuz?
|
Nur hanım,
Verdiğiniz bilgiler için teşekkürler.Sizin gibi prof.yetiştiriciler sadece resimle yetinmeyip bizim gibi acemilere vereceği tavsiyeler herzaman yararlı oluyor, lütfen bilgilere devam edin. |
Yavrulu Vanda
2 Eklenti(ler)
Yaklaşık iki ay önce aldığım Vanda bir hayli bozuk yapraklarını döktükten sonra bütün gücünü yavruya verdi, ve şu anda yaprak dökmeyi de durdurdu.
|
Vanda
2 Eklenti(ler)
Buda Yalova'da bir serada çiçek dökümünden sonra bir kenarda unutulan (vede piyasa şartlarına göre) bayağı ucuza mal olan yeni Vanda'm.
|
Süha bey yavruda anne de gayet iyi görünüyor maşallah. Yeni vandanız da hayırlı olsun. Harikalar ;)
|
Teşekkürler sevgili Emily,
darısı sizinkinin başına.. |
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 05:27. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025