![]() |
|
|
|
|
|
#1 |
|
Ağaç Dostu
|
Her orkide türünden birer adet evdeki kolleksiyonumda olmasını istediğim için bulduğum 1 er adet dendrobium ve cambria aldım. Bunlarda cattleyalarla birlikte aynı rotamdalar.Işık, sıcaklık ve nem aynı.Bir tek cybidiumlarımın sıcaklıkları daha serin. |
|
|
|
|
|
#2 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 18-01-2010
|
Bu dendrobium' un derdi nedir acaba?alt yapraklar kurumaya başladı.En alttaki resim bitkinin genel görünümü. |
|
|
|
|
|
#3 |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 15-02-2010
|
Dendrobium ölüyor mu?
merhabalar resimdeki orkidemi hong kong tan getirmistim, baslangicta evde muhafaza ediyordum ve isler gayet iyi idi fakat oglum buyumeye basladiktan sonra onun etki alanindan kaldirmak zorunda kaldim, gunes gormeyen bir yere aldim zamanla yapraklari dusmeye sapi sararmaya basladi suanda ofiste, gun isigi problemi yok fakat sarar sanki gittikce yukarilara dogru cikiyor mevcut saksisi deliksizdi (alttaki) delikli saksiya aldim kurtarabilirmiyiz acaba, tecrubeli arkadaslar yorum yaparsa sevinirim iyi gunler sukru sehit |
|
|
|
|
|
#4 |
|
Kaybettik...
|
Köklerle ilgili bir sorunu olsa gerek. Dendrobiumlar daha serin ve ıslak seven türlerdir. Ancak bunun da bir sınırı var. Yaprakların sararıp düşmesi sapın büzüşmesi köklerden bitkinin beslenemediğine işaret. Ve biraz da serin -> soğuk nemli kalmış gibi. olanların düzelmesini beklemeyin. yeni sürgün vermesini bekleyin. Nemli ve daha sıcak tutun. Saksı harcı sanırsam sfa sphagnum. yenileme durumu yoksa bir mantar ilacı ile sulayın. Akşam sulamalarından kaçının hafta sonu cuma günü de sulamayın hafta başı sulayın ki hafta sonu bitki gereksiz yerde serinde ıslak kalmasın. (hafta sonu büronuzda ısıtma yapılmadığını varsayıyorum) |
|
|
|
|
|
#5 |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 15-02-2010
|
tesekkur ederim bilgiler icin, gelismeler oldukca paylasacagim |
|