![]() |
|
|
![]() |
#2 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 21-05-2007
|
kesinlikle orchis anatoliaca |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 17-01-2008
|
arkadaşlar sizlerin de yardımıyla birkaç aydır çok güzel phal.ler yetiştiriyorum ancak aralarına yeni bir dost eklendi hediye olarak.bu çiçeğin taç yaprakları farklı yapıda.acaba türü nedir,yine phal.mi phal.lerin de ayrı bi sınıflaması mı var?resmini ekliyorum yardımlarınız için teşekkürler. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#5 |
Kaybettik...
|
Bu bir Phalaenopsis Golden Potential hybridi. ilk yıllarda kesme çiçek olarak değişik türlerle çaparzlanarak üretime başlanılan sarı türün bugünki son hallerindendir. Düzenleyen praecox : 11-02-2008 saat 11:53 |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#6 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 17-01-2008
|
Teşekkür ederim sayın Praecox |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#7 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 10-11-2007
|
sanırım iki yıl önce anneler gününde anneme bir orkide almıştım. Bugün ziyaretimde gördüm ki bu bitki coşmuş durumda. Belki 10 tane dal var ve hemen hepsinde çiçek tomurcukları var. Bazı dallarda da kökleriyle yeni yavrular (Sayın Praecox beni bağışlasın, teknik adını hatırlamıyorum) oluşmuş. Birisini kopartıp daha önce aldığım orkide subtratına diktim. Şimdi cinsini belirlemeye çalışıyorum. Annemin bitkisi küçücük bir saksıda olmasına rağmen adeta bir jungle görüntüsü oluşturmuş durumda. Ne yazık ki fotoğraf makinam yanımda değildi, görüntüleyemedim. ![]() ![]() Bu türün ne olduğunu söyleyebilir misiniz? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
|
|