![]() |
|
|
|
|
|
#1 |
|
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 25-02-2008
|
Merhaba, Ekte fotoğraflarını göndermiş olduğum bitki orkide olabilirmi acaba? Eğer orkide ise türünü çok merak ediyorum. Bana yardımcı olabilirseniz çok sevinirim. İyi çalışmalar dilerim. |
|
|
|
|
|
#3 |
|
Ağaç Dostu
|
Evet bende praecox'a katılıyorum. Ayrıcada detaylı olmasada çekildiği ili söylerseniz tübives'in illere göre bulunan türlerinede bakabiliriz. Ben genellikle buradaki bölgesel kayıtlardan oldukça faydalanıyorum. Bazen bazı türler bu kayıtlarda bulunmasada çevre illerden bakıyorum ve gerçek ismini buluyorum. Mesela cumartesi günü bende aynı türün bir başka üyesinin resmini çekmiştim. Tübives'ten baktım İstanbul'da sadece bir türü vardı. Oda benim resmi aynen doğruluyor. İyi incelenmemiş bölgelerin florasında oldukça eksikler olsada İstanbul florası çok iyi incelenmiş, dolayısıyla birebir tamamen tutuyor. Benimde galeriye eklediğim resim aşağıda. http://www.agaclar.net/galeri/showim...atid=favorites |
|
|
|
|
|
#4 |
|
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 25-02-2008
|
Orkideyi Manisa civarında dolaşırken fotoğrafladık bir birine yakın 2 adet vardı biz sadece 1 tanesinin bütün açılarından fotoğrafını çektik. Çiçek yapısından ordaki duruşundan orkide olduğunu söylüyor sanırım çok güzel bir çiçek çok teşekkür ederim. İzmir çevresinde bulunan bu orkidelerin aslında türlerini ve fotoğraflarını bulabileceğim link gönderebilirseniz çok sevineceğim. Kardeşimin bu bitklerin fotoğraflarını çekmek gibi bir planı var. Şimdiden çok teşekkür ederim. İyi çalışmalar Düzenleyen Magpie : 21-04-2008 saat 22:32 |
|
|
|
|
|
#5 |
|
Ağaç Dostu
|
Evet tübives'ten baktım. Manisada bu türe ait kayıt yok. İzmirde bunun iki türü görünüyor. Cephalanthera damasonium (MILLER) DRUCE Cephalanthera longifolia (L.) FRITSCH (sizin resim buna benzemiyor.) Sayın praecox'unda söylediği Cephalanthera epipactoides'in bulunduğu iller; Antalya, Balıkesir,Bilecik, Bolu, Çanakkale, Denizli, Isparta, Kastamonu, Aydın. Bence sizin resimdeki tür bu ikisinden biri olması gerekir. |
|
|
|
![]() |
|
|