![]() |
|
![]() |
#271 |
Ağaç Dostu
|
Sayın shenile, sanırım bu bir miltassia. Hatta google görsellerde "Miltassia toscana" olarak ararsanız, çok benzediğini göreceksiniz. Saksı harcının farklı olduğunu sanmıyorum. Brassia ve miltonia hibriti olduklarından standart orkide topraklarının uygun olması gerek. Kimi orkide topraklarında bol lif bulunuyor, bu harç da öyle denk gelmiş sanırım. Bakımı ise cambriadan farklı değil ya da farklıysa da ben bilmiyorum ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#272 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 03-03-2013
|
sn. dinozor cevabiniz icin tesekkür ederim hafif de olsa cok hos bir kokusu var ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#273 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 28-12-2010
|
Bu gün aldığım orkidenin cinsi nedir acaba... ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#274 |
Ağaç Dostu
|
Merhaba bitkiniz Phalaenopsis Baldan's Kaleidoscope 'Golden Treasure' Barbara Baldan ın 1990 yılından bir melezi Phal. Hausermann's Candy × Phal. Daryl Lockhart Benimde sevdiğim ve dayanıklı bir hyb, güle güle bakın ![]() Saygılarımla. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#275 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 28-12-2010
|
Bilgiler için teşekkür ederim..Nasıl bakabilirim araştıracağım..Saygılar.. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#276 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 03-10-2014
|
Merhaba az önce üye oldum. Orkidemin resmini yüklüyorum. Türü konusunda yardımcı olursanız sevinirim. Teşekkürler. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#277 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 06-04-2014
|
Öncelikle hoşgeldiniz , kendinizi üyeler tanışıyor başlığında tanıtırsanız daha samimi cevaplar alırsınzız Orkidenizin türü bir Phalaneopsis , Phalaneopsis başlığında gerekli bilgileri bula bilirsiniz sağlıklı olması dileğiyle... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#278 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 03-10-2014
|
Cevapladığınız için teşekkür ederim. iyi akşamlar. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#279 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 24-11-2014
|
Merhaba arkadaşlar bu çiçeği orkide olduğunu bilmeden perişan halde apartmanın önünde buldum. İki senelik çabadan sonra kendine geldi ve bu sene çiçek açtı. Bi arkadaşım orkide olduğunu söylemişti ama türünü bilmiyorum. Yardımcı olursanız sevinirim |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#280 |
Ağaç Dostu
|
Öncelikle hoşgeldiniz , kendinizi üyeler tanışıyor başlığında tanıtırsanız daha samimi cevaplar alırsınzız Orkidenizin türü bir Phalaneopsis , Phalaneopsis başlığında gerekli bilgileri bula bilirsiniz sağlıklı olması dileğiyle... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#281 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 22-01-2015
|
Merhaba; Orkidemin türü hakkında bilgi verirseniz çok sevinirim.Teşekkür ederim. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#282 |
Ağaç Dostu
|
Öncelikle hoşgeldiniz , kendinizi üyeler tanışıyor başlığında tanıtırsanız daha samimi cevaplar alırsınzız Orkidenizin türü bir Phalaneopsis , ( çiçek belli değil ama ) Phalaneopsis başlığında gerekli bilgileri bula bilirsiniz sağlıklı olması dileğiyle... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#283 | |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 22-01-2015
|
Alıntı:
![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#284 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 06-02-2015
|
orkidemin türünü biliyor musunuz?
geçenlerde bir orkide aldım ama türünü bilmiyorum yardımcı olabilir misiniz? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#285 |
Ağaç Dostu
|
buda bir phalaenopsis ama farkli bir phalaenopsis cinsinden güle güle büyütün. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#286 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 06-02-2015
|
teşekkür ederim ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#287 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 22-11-2014
|
Herkese merhaba. Tarlada ot biçerken bunu gördüm ve fotoğrafladım. Çoğalması içinde onu biçmeden bırakdım. Arkadaşım bana orkide türü olduğunu söyledi. Tam tür bilgisi için yardımcı olabilir misiniz? Şimdiden teşekkürler. ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#288 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 03-11-2013
|
S.a 3 adet orkıdem var bu Çiçekleri 4ay önce ap. Kapısına bırakılmış olarak buldum, bana göre sağlıklı ve tomucuklulardı şimdi çiçek açtılar, benim sorum sarı olanın Yaprakları bır tarafa çok büyüdüğü için yanına destek koymazsam, yapraklar ağır gelip devriliyor bu durum için ne yapabilirim birde sağlıkları hakkında ve bakımları ile ilgili bilgilendirirseniz sevinirim. Teşekkürler..."resim eklemek için link almaktı gerekiyor" Düzenleyen figenhanım : 23-02-2015 saat 10:46 Neden: resim ekleme |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#289 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 03-11-2013
|
İnş. Resimleri ekleyebilirim |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#291 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 29-02-2008
|
Sayın silence, Çiçeğiniz sarkık formlu Ruj Çiçeği. Askıya almanızı tavsiye ederim. Sarkık forma döndüğünde Jamaikalı rastaların saçına benzetildiği için tür ismi rasta adı ile tanımlanmıştır. 17-23 C arasında sabit sıcaklıktan hoşlanan, gölge alanları sevmeyen, kireçli sudan çabuk etkilenen bir çiçektir. Toprağını sürekli nemli tutmanızda fayda var. Çiçeklerini ortalama bir bakım ile 2 ay korur. Esen kalın. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#292 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 10-05-2015
|
Merhaba, orkideye yeni merak salmış biri olarak siteye biraz önce üye oldum. Bu süreçte bilgi birikimimi artırmak için görüşlerinizden ve forumdan faydalanmaya çalışacağım. İki adet bitkim var ve bakımı için öncelikle türlerini öğrenmeliyim. Rica etsem bu güzelliklerin türlerini paylaşabilir misiniz?g |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#293 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 17-05-2013
|
cinsleri nedir
Merhaba ,yeni orkidelerimin cinsini öğrenmek istiyorum, yardım edermisiniz.Teşekkürler |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#294 |
Yeni Üye
|
Arkadaslar,pembe olanın yaprakları biraz sararmış gibi kuruycakmi acaba ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#295 |
Yeni Üye
|
Bende acemiyim ama senin orkidelerinin cinsi phalaenopsis diye biliyorum.Bende onlardan 7 farklı rengi var |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#296 |
Ağaç Dostu
|
merhaba sn. ceyda-tuna kirmizi olan cambria aynisi bendede var benimki kokulu öbürü miltonia ya benziyor. güle güle büyütün .saygilarimla |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#297 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 14-02-2009
|
Merhaba bu çiçek orkide mi ? Teşekkürederim. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#300 |