![]() |
|
|
|
|
|
#1 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
|
|
|
|
|
|
|
#7 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 18-01-2010
|
Başlığı canlandıralım. Sonbaharın ilk çiçekleri.Bir paphiopedilum glaucophyllum x paphiopedilum philippinense çaprazı.Çok farklı renkli,saçaklı ve tek daldan sıralı açan çiçekleri var.Bakımı başlıkta bahsedilen paph. bakımından farklı değil.Şu an iki çiçeği mevcut.Üçüncü yolda.Buyrun... |
|
|
|
|
|
#10 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
paphiopedidum henryanum size geldikten ne kadar süre sonra çiçek açtı?Siparişiniz ne kadar sürede geldi? |
|
|
|
|
|
|
#12 |
|
Ağaç Dostu
|
Şu andaki gelişimini eklemek istedim. Düzenleyen B.Unver : 30-03-2012 saat 22:26 |
|
|
|
|
|
#14 |
|
Ağaç Dostu
|
S-n tarumok, kargo genelde 14-21 dünde evime ulaşıyo. Çiçek sapı 10 ay sonra çıkardı. |
|
|
|
|
|
#15 |
|
Ağaç Dostu
|
Sayın Asya Lotus, çiçeğiniz muhteşem.Acaba yavrusu yok mu yanından çıkan?Bana göndermeniz mümkün müdür yavrularından? |
|
|
|
|
|
#16 |
|
Ağaç Dostu
|
Ben onu geçen sene aldım, iklime adaptasyon için en az 2-3 sene gerektirecektir. Yeni yavrusu daha vermedi... |
|
|
|
|
|
#17 |
|
Ağaç Dostu
|
peki nereden bulabilirim bu çiçekten? |
|
|
|
|
|
#18 |
|
Ağaç Dostu
|
http://www.ebay.com/itm/Paphiopedilu...#ht_3971wt_905 burda bakabilirsiniz... Düzenleyen Asya_lotus : 04-12-2011 saat 00:28 Neden: yanlış linki verdim |
|
|
|
|
|
#20 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
![]() |
|
|
|
|
|
|
#21 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 07-06-2011
|
Bu habere çok sevindim en yakın zamanda olur inşallah. |
|
|
|
|
|
#22 |
|
Ağaç Dostu
|
Paphiopedilum leeanum
Birinci derece melez (veya birincil melez, Türkçesi konusunda emin değilim, İngilizce "primary hybrid" olarak adlandırılıyor), "Paphiopedilum spicerianum × Paphiopedilum insigne" melezi. ![]() Elimdeki birkaç bitkiden ilk açanı bu. Rizom üzerinde 7-8 veya daha fazla gövdeye/sürgüne sahip yetişkin boy bir bitki, üzerinde iki çiçeği var. ![]() Henüz açmamış olan gonca ![]() Çiçeğin yandan ve arkadan görünümü ![]() ![]() |
|
|
|
|
|
#24 |
|
Ağaç Dostu
|
Goncaları benziyor, aslında bitkilerin yapıları da benzer gibi ama çiçeği görmeden kesin birşey söylemek de pek mümkün değil. Sonuç birkaç güne belli olur gibi, siz de güle güle büyütün ![]() |
|
|
|
|
|
#26 |
|
Ağaç Dostu
|
paphiopedilum leeanum
Dün geldi bana.Çok güzel bir orkide. |
|
|
|
|
|
#27 |
|
Ağaç Dostu
|
Çok güzeller.Bu çiçekten istiyorum ![]() |
|
|
|
|
|
#28 |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 17-11-2011
|
Sayin Tarumok Daha once paphiopedilum leeanum yetistirmedim. ben phalaenopsis yetistiricisiyim. Benden cok daha tecrubeli uyeler de var forumda ancak gonderdiginiz son mesajin en alttaki fotografindaki goruntu bana ''pseudomonas'' i animsatiyor. o koyu renk lekenin etrafinda belirgin bir sari cerceve ve islak(hafif yagli gibi) bir goruntusu varsa ve gunden gune buyuyorsa kesin pseudomonastir. Eger o koyu lekecige yakindan baktiginizda, sanki yanmis da sonradan kurumus gibi bir gorunum varsa da, fizyolojik bir tepki oldugunu soyleyebilirim. Ne yapmaniz gerektigi konusunda; Pseudomonas ise, o bolgeyi kesip ondan kurtulmaniz en dogrusu olur. Zira bu bitkinin yakinlarinda baska bitkiler var ise bulasma olasiligi vardir. En alttaki yapragin kararmasiyla alakali olarak, gormeden, pek yardimci olabiliecegimi sanmiyorum. umarim bir kok rahatsizliginin belirtisi degildir... Kolay gelsin... |
|
|
|
|
|
#29 |
|
Ağaç Dostu
|
paphiopedilum substratına dikkatli baktığımda,kırk ayaklı diye tabir edilen böcek türüne benzer bir kaç böcek gördüm.Almaya çalıştım fakat saksının içine kaçtılar.Sayın hocam ne yapmam gerekli acaba? |
|
|
|
|
|
#30 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
![]() |
|