![]() |
|
|
|
|
|
#1 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 07-06-2011
|
Otoprak gibi şey pakette nemlenmesindiye konulan bir şey hani ayyakkabı kutularınada koyuluyor ya öyle birşey atın gitsin kökler kötü gözüküyor orkide köklerine uygulanan mantar ilaçları var sayfalarda vardı bu bilgi onu uygulayın kök bölgesine spahgnum yosunu sarın belki yeni köklere kavuşur çıkmadık candan ümit kesilmez. |
|
|
|
|
|
#2 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 27-10-2011
|
Sayin arkadasim aldiginiz orkide Vanda degil dir. sadece vandanin yakin akrabasi sayilabilir. Kokleri bu kadar zayif bir bitkiyi insan yollamaya utanir, isiniz var acikcasi, fotograftaki bitkiyi toparlamak sizin icin zor olacak gibi. Saygilar |
|
|
|
|
|
#3 | |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 03-09-2011
|
Alıntı:
Sevgili Nilgün_dogan Su an elimde spahgnum yosunu yok malesef. Kuzey tarafa bakan bahcem günes görmedigi icin ektigimiz cimler büyümüyor ve sadece yosun haline geliyor bende bunlardan söküp yikayip kurutup afrika meneksesi köklendirmede kullaniyorum. Acaba simdi vanda icinde bunu kullanabilirmiyim? Fotograflarini ekliyorum. Yesil göründügüne bakmayin aslinda kurudur yaklasik 1 ay oldu bunu toplayali. Kökünü sariptami koyayim yoksa böylece saksinin icinemi alayim? Sorumu yanlis konudan sormusum özür dilerim olmasi gereken yer burasi Tekrar özür dilerim. saygilar... |
|
|
|
|
|
|
#4 |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 15-06-2017
|
Merhaba, Köklenmesi için ne yapabilirim acaba? |
|
|
|
|
|
#5 |
|
Ağaç Dostu
|
Birkaç yıldır öldürmeden baktığım bir bitkilik deneyimimle söyleyebildiğim kadarıyla yüksek nem köklenme için önemli, bol ve serin ışık+sık sulama yapabildiğim dönemlerde köklenmenin yoksa başladığını ve köklerin büyüdüğünü gördüm. Öte yandan bu şartları sabit tutmaya çalışın, ışık-su dalgalanması köklenmeyi aksatacaktır. Diğer taraftan da bitkiyi ıslak bırakmayın, çürür diyorlar. |
|
|
|
![]() |
| Konu Araçları | |
| Mod Seç | |
|
|