![]() |
|
|
|
|
|
#1 |
|
Ağaç Dostu
|
Peki buna ne dersiniz arkadaşlar, Datça'da okaliptus ve çam ağırlıklı, maki ve çalı türleriyle desteklenen, benim gözlediğim onlarca kır çiçeği ve orman hayvanlarının barındığı küçük bir orman, orman işletmesi tarafından temizleniyor. Okaliptuslar dipten kesiliyor.(kökleri kalıyor, bilirsiniz belki okaliptus köklerinden verdiği sürgünlerle çoğalabiliyor). Bunu yaparken orman tabanı dümdüz ediliyor tam tarifi ile. (Datça'da okaliptus kesimi) Ben bu alanda bulabildiğim bir kaç kök söktüm eve getirdim, yanlış mı yaptım? ![]() ![]() ![]() Düzenleyen malina : 18-03-2010 saat 17:05 Neden: İki mesaj birleştirildi. |
|
|
|
|
|
#2 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 24-05-2008
|
Datça oköleptüs ağaçları ve orkideler
Sayın VİLDAN HN, Olağanüstüsünüz. İnşaallah fazla geç kalmamışızdır.Bu resimlerin çekildiği tarih ne zaman? Muğla orman bölge müdürü İBRAHİM AYDIN bey ,(bu bölgede ona bağlı) benim hem iyi ahpabım,hem de doğayı ,tabiatı ve ülkesini çok seven birisi; mecburiyeti dahi olsa, o ağaçları kesmemek için her türlü savaşı verebilecek birisi . Kesin atlamaz ve müsaade etmez. Mutlaka bir neden vardır (orman yangın müdahale yolu v.s) Resimlerin çekildiği tarihi bildirir iseniz hemen kendisi ile görüşüp,aydınlanacağımız bilgiyi alıp ,sizlere de bildireceğim. En derin Saygılarımla |
|
|
|
|
|
#3 |
|
Ağaç Dostu
|
özür
Sayın VİLDAN hanım, Bu hafta sonu çektiğiniz ifadenizi okurken atlamışım,özür diliyorum. Ve hemen şimdi çalışmaya başlıyorum.Sizleride bilgilendireceğim. Tekrar saygılarımla |
|
|
|
|
|
#4 |
|
Ağaç Dostu
|
Datça oköleptüs ağaçları ve orkideler
Sayın doğayı sevenler, MUĞLA bölge müdürümüz,Sayın İBRAHİM AYDIN beye şimdi ulaştım ve konuştum. Kendileri olayla derhal ilgileneceğini ve yarın bizleri aydınlatacağını söyledi. Bilgilerinize Saygılarımla |
|
|
|
|
|
#5 | |
|
Kaybettik...
|
Alıntı:
![]() Sökülen ormanlık alanda görebildiğim kadarı ile ökaliptüsun, çam fidelerinin gelişimini engelliyen baskın halini frenlemek amacı ile kesilmiştir. Bunu ilk fotoda da görmek mümkün. Sahlepleri sökmiyeceklerinden üzerine bassalar dahi bir sorun teşkil etmiyecektir. Yarı rizomu hasar görse de, seneye yeniden filizlenecek çiçek açacaktır. Saleplerin o şekilde ışık alan bir ormanda çok daha iyi gelişecekleri de, ege bölgesi akdeniz köşesindekiler için çok uygun bir ortamdır. Şayet ökaliptüs gölgesinde kalsa idi o salepler o zaman vildan hanımın sökmesi mantık teşkil ederdi, ancak eve değil yine aydınlık çayır bir yere nakletmek dikmek... uygun olurdu. Yazının devamı için: Datça'da okaliptus kesimi |
|
|
|
|
![]() |
| Konu Araçları | |
| Mod Seç | |
|
|