![]() |
|
|
![]() |
#1 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 05-02-2019
|
Merhaba arkadaslar. Samsun'da yaşıyorum benim fındık tarlamda bu bitkilerden çıkıyor eğer yumrularını alıp çoğaltmak istesem yine de özel izin gerekir mi? Bu fotoda benden gelsin. Düzenleyen yesildost : 21-06-2020 saat 09:13 |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 01-10-2020
|
ticari salep tarlası kurmayı düşünüyorum hangi tür uygun birde ortalama 450 -500 rakımda yetiştirebilirmiyim |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 25-12-2020
|
Meraklılar için şöyle bir videoya denk geldim. Ben de sevip paraya kıyıp tüketiyorum, keşke üretmek bu amcanın anlattığı kadar kolay olsa da zengin olsak ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 11-02-2007
|
Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#5 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 25-12-2020
|
bahçeyle ilgili hiçbir şeyde gaza gelmemeyi öğrendim üstad ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#6 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 04-02-2008
|
Bende heveslendim arazide yer yer salep vardı olmadı olamıyor nedenleri uzun fındığa döndum memnunum fındık fidanları 4 sene geçen sene aldığımız fındıktan memnunuz yer Adapazarı Hendek |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#7 |
Ağaç Dostu
|
Arkadaşlar bu orkideleri biraz fazla abartılıyor gibi geliyor bana. Bence yaban orkidelerini kurtarmanın en doğru yolu kültüre uygun bir kaç tür bulmak. Gerçi bu konuna çalışma yapan bir arkadaşın yazısını okumuştum çok başarılı gibi gözükmüyordu. Şu aşağıdaki resimlere bir bakarmısınız. Bunlar srgc den bir arkadaşın bahçesinden. Bildiğim kadarıyla bu arkadaş bunları özellikle değerli çiçeklerini pazarlıyor ve çiçekleri kesildiği içinde yumruları doğadakilerden çok dağa büyük oluyor. Belkide bu arkadaşın bizim salepten haberi yok! ![]() Bu bitki doğada resimlerdekilerin yarısına kadar bile ulaşabileceğini sanmıyorum. Bilmem acaba yanılıyormuyum? Gerçi biraz sığır kuyruğuna benziyorlar ama! |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
|
|