agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Orkide > Orkide Türleri
(https)

Beğeni Düzeni1807Beğeniler

Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 22-10-2011, 19:33   #1
Ağaç Dostu

SerDag's Avatar

Giriş Tarihi: 29-10-2009
Galeri: 7
Çok teşekkürler Çiçekleri sever eller küllerken oldu galiba.

Şimdi bu yavrulardan biri, boyuna bosuna yaşına bakmadan kendi de mini mini bir yaprak çıkarmaya başlamış.

Efendim bu da diğer orkidem. Haziran'da geldi, minicik bir saksıdaydı ve ikidebir devriliyordu. Biliyordum ki mutsuzdu. Ya saksı büyüyecekti ya toprak eklenecekti. Sürekli suda tutup çiçek açtıran ama toprak moprak bırakmayan çiçekçiler ne diyeyim size!

Uzun süre biraz büyük boy bir saksı alamadım. Giderek keyifsizleşti. Hatta yapraklar yumuş yumuş olmaya başladı. Hemen bir tane edindim. Üstelik cam, kalın cam. 2 günde yapraklar yine sert hale geldiler. Ama tabii bu 2 ay süresinde 2 tomurcuk yitirdi.

Şu an keyifli gözüküyor. Güney penceresine 2-3 metre mesafede. Her gün oda mutlaka havalandırılıyor.

Eklenen Resimler

Düzenleyen SerDag : 29-03-2012 saat 21:37
SerDag Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 22-10-2011, 21:37   #2
Ağaç Dostu

Asya_lotus's Avatar

Giriş Tarihi: 27-03-2007
Galeri: 41
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi SerDag Mesajı Göster
Çok teşekkürler

Uzun süre biraz büyük boy bir saksı alamadım. Giderek keyifsizleşti. Hatta yapraklar yumuş yumuş olmaya başladı. Hemen bir tane edindim. Üstelik cam, kalın cam. 2 günde yapraklar yine sert hale geldiler. Ama tabii bu 2 ay süresinde 2 tomurcuk yitirdi.

Şu an keyifli gözüküyor. Güney penceresine 2-3 metre mesafede. Her gün oda mutlaka havalandırılıyor.
Neden ayrı saksılara küçük orkidele ekmediniz? Bunun için plastik bardaklar rahat kullanabilirsiniz. Ve 2-3 metre pencereden çok uzak duruyolar, bitkiler penceresinden bir metreden fazla tutmayın, aksi takdirde ilave aydınlatma gerektirir.

Asya_lotus Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 22-10-2011, 22:29   #3
Ağaç Dostu

SerDag's Avatar

Giriş Tarihi: 29-10-2009
Galeri: 7
Çok minik orkide saksısı aradım bulamadım, plastik bardaklar sonradan aklıma geldi. Zaten hediye gidecekler o sırada ayıracağım. O sırada annelerine yakın olsunlar diye bir araya koymuştum, elimde de tek orkide saksısı vardı. Sonra iş yerindeki şeffaf camsı bardakları gördüm, ama elimde orkide torfu yok ayırabilmem için...Ondan halen bir aradalar

Evet diğer orkide pencereye biraz uzak, bunu çok düşündüm, ama güneş odanın ortasına dek gelmekte kışın. Daha yakında üstüne koyabileceğim bir yer yok maalesef sehpa ya da benzeri... Yere de koymak istemedim çiçeği. Pencerenin içine de olmuyor çünkü yapraklar çok geniş ve sert, durmadı. Bu yavrular gittiğinde o orkide bunların yerine gelecek merak etmeyin... Ayrı odalarda idare ediyorlar şimdilik..
Çok teşekkür ederim önerileriniz için

Düzenleyen SerDag : 29-03-2012 saat 21:34
SerDag Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 07:21.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025