![]() |
|
|
![]() |
#1 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 31-07-2011
|
Selamlar, yaklaşık 6 aylık deneme sonucunda artık gelişmeleri ve yerlerinden mutlu olmaları konusunda emin olunca sizlerle paylaşmak istediğim orkidelerim toplam 2 phal. ve diğer türlerini bilemediğim 4 orkidem. yapabilecek arkadaşlara öneririm çok ama çok mutlular ![]() ![]() su var. yazın sabah akşam, şu aralar günde 1 veya 2 günde bir dış köklere ve ağaçların üstüne fısfıs yapıyorum. çiçekleri yeni bitti hepside yeni yaprak veriyorlar ![]() 1. , 2. ve son fotoğraftaki orkidelerin türünü bilen varsa ve paylaşırsa sevinirim biliyorum asil yeri burasi degil ama ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
sanirim cicek acmadan bulamayacagim ne oldugunu... |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 11-05-2011
|
Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#5 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
agac turu en iyi mese olur mus... ama ben acikcasi bu agaclarin ne oldugunu net bilmiyorum ![]() bir tane de mini phal'lerle denemem vardi ama onu hediye ettim fotograf cekmeye firsatim olmadi... bir ziyaretimde cekebilirsem, paylasirim |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#6 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 12-05-2011
|
bu yeni oluşumlar kök müdür acaba? orkidemin yaklaşık 5 aydır 20 tane çiçeği vardı. son iki hafta içinde hepsi döküldü, bir tane sağlam çiçek kaldı. orkidemin kökleri çoğalmaya başladı, yeni yaprak da hızla büyüdü, büyüyen bu yeni yaprağı taşıyabilmek için yandan 3 tane daha kök çıkıyor. acaba saksı değişim zamanı mı geldi? 07.10.2011'de çekilen fotoğraf: ![]() 20.10.2011'de çekilen fotoğraf: |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#7 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 24-05-2008
|
Sayın Serkyil, Orkidenizin durumu oldukça iyi,5 tane de yumru var,katiyyen ellemeyin. Saygılarımla |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#8 | |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 12-05-2011
|
Alıntı:
Teşekkürler Ziya Bey |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#9 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 27-03-2011
|
Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#10 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
heyecan hat safada ama bu mevsimde acarlar mi? yoksa bahari mi beklemek gerekecek bilmiyorum... |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#11 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
ozellikle deneyimli arkadaşlar bir konuda yardım istiyorum alıntı yaptığım mesajımdaki fotoğrafları asıl adresi olan başka bir forum alanına nasıl taşıyabilirim?? silmeyi denedim olmadı, silmeden obur baslik altina ekleyemiyorum, beceremedim yani ![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#12 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 23-10-2009
|
Alıntı:
Çok yaratıcı bir uygulama olmuş. Gerçekten ilginç ve güzel. Orkidenin böyle bir özelliğinin, yani ağaç gövdelerinde de yaşadığını biliyordum ama evde uygulamak... Heyecan verici doğrusu. Sanırım içi oyulmuş bir ağaç kütüğüne yerleştirmişsiniz. İçindekiler bildiğimiz sıradan ağaç kabukları mı? Kısacası daha ayrıntılı bilgiler verir misiniz. Belki bende düşünebilir ve uygularım. Çok hoşuma gitti. Teşekkürler... |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#13 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
ben dag orman gezmeyi cok severim ![]() kok vb buldugumda da arabanin arkasini doldurur gelirim ![]() bu da onlardan biri icini ben oymadim, ici bosalmis bir agacin govdesi aslinda buyuk olan ama digerleri kucuk ici oyuk agacin budak yerleri... substrati yerlestirmek icin oldukca idealler, bir de orkidelerin koklerini baglamaya gerek kalmiyor boyle olunca, ben mumkun oldugunca kokleri bu agaclara serdim ve ustunu substratla doldurdum, en ustlerinde de agaclarin kabuklarindan yerlestirdim, sulamayi surekli puskurtme seklinde yapiyorum ve agaclari yerlestirdigim kutunun dibi tas dolu, bu kisimda surekli 1 parmak su bulunduruyorum... ilginc ve olmasi gerekeni cok kisa bir surede gozlemliyorsunuz, agac alttan suyu emdigi icin kendisi substrata donusuyor ve kokler agaca zamkla yapistirmis gibi tutumuyor ![]() ![]() Düzenleyen emily14 : 29-10-2011 saat 12:13 Neden: yazim hatasi |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
|
|