agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Orkide > Orkide Türleri
(https)




Beğeni Düzeni1807Beğeniler

 
 
Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Prev Önceki mesaj   Sonraki mesaj Next
Eski 06-02-2009, 17:05   #11
Ağaç Dostu
 
ephesos's Avatar
 
Giriş Tarihi: 28-02-2007
Şehir: Çaycuma/Zonguldak-Pendik/İstanbul
Mesajlar: 808
Galeri: 11
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi firatcoach Mesajı Göster
Orkidenin dibinden, büyük olasılık ile bir kök ile ana gövde arasından yeni bir bitki oluşması genellikle kökleri çürümeye yüz tutmuş, sağlığını kaybeden bir Phal.'e işaret eder. (Tecrübe ile sabittir) Benim başıma yaklaşık 3 ayrı bitkide geldi. Her seferinde bitkinin harcını değiştirmek ve yeni harcı daha az ıslak kalacak şekilde seçmek yoluna gittim. Bu 3 bitkiden birinin ana gövdesi sizlere ömür ancak yeni çıkan ufak bitki yaklaşık 2 yıldır büyümek ile meşgul.

Diğer 2 bitkinin ise ana gövdelerini kurtarmayı başardım. Birinin yanında çok hızlı büyüyen bir yeni bitki, diğerinde ise 2 yeni bitki var. Hep beraber büyüyorlar.

Eğer ana bitkinin kök sistemini ve ana bitkiyi kuratarabilirsen yeni bitkiler çok hızlı büyüyecektir. Ancak yavru bitkiler tam olarak gelişene kadar ana bitkinin çiçeklenmesini engeller diye düşünüyorum.


Oysa benim tecrübelerimde tam tersi istikamette, hem alttan üç yeni keiki verip hemde iki çiçek sapı birden çıkaran bile var, geçen yıldan beri aynı olayı 4 phelenaopsis te yaşadım ne çürüme nede farklı bir problemle karşılaşmadım.

ephesos Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
 


Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 17:30.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)


Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025