agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Orkide > Orkide Türleri
(https)

Beğeni Düzeni1807Beğeniler

Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 04-02-2009, 23:11   #1
Ağaçsever

merih's Avatar

Giriş Tarihi: 26-10-2006
Galeri: 69
tomurcuklar dökülüyor

Merhaba,orkidemin dibinde yeni bir yavru oluşuyor,fakat tomurcukların olduğu yerde su damlası oluştu ve tomurcuklar dökülmeye başladı.Yardımınızı bekliyorum.Sevgiler.

Eklenen Resimler

Denizardacan beğendi.
merih Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 06-02-2009, 16:15   #2
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 15-08-2008
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi merih Mesajı Göster
Merhaba,orkidemin dibinde yeni bir yavru oluşuyor,fakat tomurcukların olduğu yerde su damlası oluştu ve tomurcuklar dökülmeye başladı.Yardımınızı bekliyorum.Sevgiler.
Orkidenin dibinden, büyük olasılık ile bir kök ile ana gövde arasından yeni bir bitki oluşması genellikle kökleri çürümeye yüz tutmuş, sağlığını kaybeden bir Phal.'e işaret eder. (Tecrübe ile sabittir) Benim başıma yaklaşık 3 ayrı bitkide geldi. Her seferinde bitkinin harcını değiştirmek ve yeni harcı daha az ıslak kalacak şekilde seçmek yoluna gittim. Bu 3 bitkiden birinin ana gövdesi sizlere ömür ancak yeni çıkan ufak bitki yaklaşık 2 yıldır büyümek ile meşgul.

Diğer 2 bitkinin ise ana gövdelerini kurtarmayı başardım. Birinin yanında çok hızlı büyüyen bir yeni bitki, diğerinde ise 2 yeni bitki var. Hep beraber büyüyorlar.

Eğer ana bitkinin kök sistemini ve ana bitkiyi kuratarabilirsen yeni bitkiler çok hızlı büyüyecektir. Ancak yavru bitkiler tam olarak gelişene kadar ana bitkinin çiçeklenmesini engeller diye düşünüyorum.

firatcoach Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 06-02-2009, 17:04   #3
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 15-08-2008
Çıldıracağım

Bu arada hazır konusu açılmışken içimi çok sıkan bir durumu paylaşmak istedim.

Biliyorsunuz, Phal.leri çok sular, devamlı ıslak bırakır, altında su kalmasına müsade ederseniz bitkiniz pek uzun yaşamaz. Buna çok dikkat etmeme rağmen çok sayıda orkide ile bir sürü çürüme sorunu yaşadım.

İşte içimi sıkan konu burada ortaya çıkıyor. Babama hediye gelen bir Phal. var. Babam nasıl bakacağını bilmediği için devamlı olarak altında su bırakmış ve köklerinin neredeyse hepsinin kısa sürede çürümesine sebep olmuştu. Her ne kadar ben harcının değişmesi gerektiğini iddia etsemde bana elletmedi bitkiyi.

Gelin görünki o bitki yaklaşık 11 aydır değil altında köklerin bitkiden çıkmaya başladığı noktaya kadar suyun içerisinde durmasına rağmen yeni yapraklar yeni kökler veriyor ayrıca her 3 ay da bir çiçek veriyor. Deli oluyorum.

Bir de bunun yanında teyzemin 6 ay bildiğiniz torf içerisine diktiği ve halen çiçek vermeye devam eden bir orkidesi var ki beni intihara sürüklüyor

Denizardacan beğendi.
firatcoach Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 06-02-2009, 17:05   #4
Ağaç Dostu

ephesos's Avatar

Giriş Tarihi: 28-02-2007
Galeri: 11
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi firatcoach Mesajı Göster
Orkidenin dibinden, büyük olasılık ile bir kök ile ana gövde arasından yeni bir bitki oluşması genellikle kökleri çürümeye yüz tutmuş, sağlığını kaybeden bir Phal.'e işaret eder. (Tecrübe ile sabittir) Benim başıma yaklaşık 3 ayrı bitkide geldi. Her seferinde bitkinin harcını değiştirmek ve yeni harcı daha az ıslak kalacak şekilde seçmek yoluna gittim. Bu 3 bitkiden birinin ana gövdesi sizlere ömür ancak yeni çıkan ufak bitki yaklaşık 2 yıldır büyümek ile meşgul.

Diğer 2 bitkinin ise ana gövdelerini kurtarmayı başardım. Birinin yanında çok hızlı büyüyen bir yeni bitki, diğerinde ise 2 yeni bitki var. Hep beraber büyüyorlar.

Eğer ana bitkinin kök sistemini ve ana bitkiyi kuratarabilirsen yeni bitkiler çok hızlı büyüyecektir. Ancak yavru bitkiler tam olarak gelişene kadar ana bitkinin çiçeklenmesini engeller diye düşünüyorum.

Oysa benim tecrübelerimde tam tersi istikamette, hem alttan üç yeni keiki verip hemde iki çiçek sapı birden çıkaran bile var, geçen yıldan beri aynı olayı 4 phelenaopsis te yaşadım ne çürüme nede farklı bir problemle karşılaşmadım.

ephesos Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 03:30.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025