![]() |
|
|
![]() |
#1 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 31-07-2008
|
bakın, ben sırf deney amaclı hasta köklü bir phal.aldım, yeni şeffaf saksıya yerleştirdim,çürümüş kökleri kestim,saksı harcını değiştirdim tabii ki, normal suluyorum (saksı harcı kurudukça) ,bazen hazır sıvı orkide gübresi kullanıyorum, etrafında su püskürtüyorum nem için- ve fazla birşey beklemiyorum! bitkiler insanlardan daha da hassaslar , insana bile fazla baskı yaparsan-strese girer ve tamamen bırakır kendini newyorker'e yolladığım bitki çok sağlıklıydı,kökleri güzeldi,hiç çürük yoktu,eğer yaprakları hasar görmüşse bile - önemli olan köklerin sağlığıdır - dış görüntüsü değil lütfen bitkiyi fazla zorlamayın,istediği ortamı yaratın - o kendi gelişir boyle sabırsızlıkla keiki ve çiçek beklerseniz- hiçbişey başaramazsınız,çiçek tomurcuğun oluşmasından çiçek açmasına kadar bile 2 ay geçiyor !!!!! sabır............... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2 |
Ağaç Dostu
|
Orkide yetiştiriciliğinde deneyimli arkadaşların dikkatine!
merhabalar, Bir gecede 6 saksı orkide sahibim oldum. Bodrum'da yaşayan kızımın çiçekçi arkadaşı, orkidenin çiçeğini kullandıktan sonra yetiştirmesi çok güç olduğundan, orkide bitkisini saksısıyla beraber elden çıkarıyormuş. Kızımda çiçekleri çok sevdiğim için bana getirdi. Internette orkide bakımı ile ilgili araştırmalar yaptım.Sizlerinde bu konudaki deneyimleriniz ve önerileriniz benim için çok faydalı olacaktır. Genel görüntü açısından çok sağlıklı görünüyorlar, cinsi Phalaenopsis fotograflarını ekliyorum. saygılar |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
|
|