Konu: Phalaenopsis
View Single Post
Eski 29-08-2008, 21:56   #928
Adalet Yağcı
Ağaç Dostu

Adalet Yağcı's Avatar

Giriş Tarihi: 25-06-2008
Vazo çok hoş bir görüntü oluşturmuş, ben de yaklaşık dört yıldır bu çiçeği büyütüyorum, bir kez saksısını değiştirdim, neredeyse iki katı büyüklükte bir saksıya aldım.

O sene çok dallı budaklı açtı, belliki mutlu olmuştu, toprak harcı olarakda sadece kayın ağacı kabuğu kullandım, ayrıca 15 günde bir özel gübresinden veriyorum dinlenme dönemlerinin dışında.

Sulamasınada pek özen gösterdiğimi söyleyemem, ama asla çeşme suyu kullanmadım, her zaman bütün çiçeklerimi arıtılmış suyla suladım, tabağındada genellikle su kalırdı ve bu güne kadar bir sorun olmadı.

Her zaman direk güneş görmeyen ama yoğun ışık alan tercihen nem oranı yüksek olduğu için mutfakta ve hava akımlarından uzak tutmaya özen gösterdim.

Bu sene Ocak ayından itibaren açmaya başladı, 28 tane çiçek vardı üzerinde ve tam üç ay taşıdı çiçeklerini.

Orkide bakımının sanıldığı kadar zor olmadığını anlatmak için uzun uzun yazdım, siz ondan korkarsanız o da sizden korkar, onu sevin yeter.

Ben de şimdi böyle bir vazo içine yerleştirmek istiyorum daha kısa ovalde olabilir.

Adalet Yağcı Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön