![]() |
|
|
|
|
|
#1 |
|
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 24-10-2007
|
peki yeni çiçek açmamasının nedeni toprağının değişmesi gerektiği için mi acaba çünkü daha aldıgım topragıyla duruyo 1 seneyi geçti. sıvı gübrelemeyi de 2 sulamadan birinde yapıyorum. sulamayayı da substratın kurumasını beklıyerek yapıyorum yaklasık bir hafta 10 günde sulama yapıyorum. ayrıca çiçeğin bulundugu yerle ilgili de sizi daha sonra rahatsız edecem izninizle. teşekkür ederim bilgiler için. saygılar... |
|
|
|
|
|
#2 |
|
Kaybettik...
|
Sayın Feyzan, ben kesim yerlerinin ve köklerin desenfektasyonu için bu bitkilerde kömür tozu veya Benlate tavsiye ederim. Sayın Korhan, Sonradan yazmıya unutuğum bir konu geldi aklıma. köklerin kurumaması için genişçe bir saksı altlığına mıcır taş veya pomza kırıntısı yayıp saksıyı bunun üzerine koyun. ancak sulama suyunuz saksının altına değecek kadar çok olmasın. |
|
|
|
|
|
#3 |
|
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 24-10-2007
|
tamam teşekkür ederim. |
|
|
|
|
|
#4 |
|
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 09-10-2007
|
Merhaba arkadaslar ; bir hafta önce bir orkide aldim. Bu sabah uyandigimda 3 tane tomurcuk masanin üzerindeydi ( yani tomurcuklarin hepsi) , bir kac cicektede büzülme var sizce bu neden olmus olabilir. Yoksa benim prensesim hastami. Resimlerini asagiya ekliyorum. ![]() ![]() |
|
|
|
|
|
#6 |
|
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 09-10-2007
|
praecox hizli cevabiniz icin cok tesekkür ederim. Bitkinin yaninda sadece palmiye var resim cekmek icin baska yere getirdim orkidemi , asil yeri resimde görünen yer degil. Orkidem oturma odasin duruyor ve cama 1,5 metre uzaklikta . Odamin camini havalandirmak icin sürekli üstten aciyorum rüzgarada maruz kalmiyor ayrica odanin sicakligi 23 derece civari .( Saniyorum ben cicek bakimi konusunda cok fazla tecrübesizim. . ) Acaba isik yetersiz olabilirmi sadece öglen saat 2 gibi biraz günes görüyor.(Ben Almanya'da yasiyorum birkac gündür malesef sürekli sisli bir hava günes hic yok) . sizce ne yapmam gerekiyor ? gelecek günlerde cicegin durumunu gözlemlemem mi gerekiyor , yoksa müdahalede mi bulunmam gerekiyor. ? ( kusura bakmayin ilk orkidem ve 1 haftada bu hale gelince biraz panik yaptim) |
|
|
|
![]() |
|
|