agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Orkide > Orkide Türleri
(https)

Beğeni Düzeni1807Beğeniler

Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 06-07-2007, 12:39   #1
Ağaç Dostu

COYOTE's Avatar

Giriş Tarihi: 11-01-2007
Galeri: 1
Sn. praecox teşekkür ederim. Phalim kuzeye bakan pencere önünde duruyor. Bu yüzden saksı içinde yosunlanmalar oluşmuş.Direkt güneş ışığı almıyor. Önünde perde yok.Saksısının altında çakıllar var. Sulamayı belirtildiği gibi yapıyorum.(içme suyu ile) Sıvı gübre takviyesi de yapıyorum(15 günde bir) ara sıra özellikle bu sıcaklarda dışarıdaki köklere ve yapraklara içme suyu püskürtüyorum. Göbekte su birikmemesine de özen gösteriyorum. Ama yaptığım yanlış bişeyler var demekki,resimleri ekliyorum. Diğer yapraklarda biraz eğik fakat oldukça sertler.Tekrar teşekkürler.(Saksısını değiştiremedim henüz çünkü uygun substrat bulamadım maalesef)

Eklenen Resimler

hilalll ve Denizardacan beğendi.
COYOTE Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 06-07-2007, 12:59   #2
Kaybettik...

praecox's Avatar

Giriş Tarihi: 12-06-2006
Galeri: 21
Yosun oluşması veya canlı değilsede geçmişte bir zamanda fazla sulandığına delalettir. bitkide ciddi bir sorun yok gibi ancak acil bir saksı ve saksı harcı değişimi şart. yeni saksı harcına da kömür eklemeyi ihmal etmeyin.
bitkinin yan yatması ışığın tek yönlü gelmesine de bir gösterge köklerin de yukarı çıkması bu bağlamda ancak saksı harcına girmemesi de bu harçla fazla menun olmadığını gösteriyor bitki kendini yatırmaya çalışıyor... yani kendince daha uygun bir konuma gelmeyi çabalıyor...

praecox Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 06-07-2007, 13:10   #3
Ağaç Dostu

COYOTE's Avatar

Sayın praecox çok teşekkür ederim. Anlaşılan yaylaya çıkıp ağaç kabuğu toplamak bana farz oldu. Yanlız enterasan gelen birşey var bitkinin yaprakları ve kökleri evin iç tarafına doğru yatıyor çiçekler de cama bakan tarafa, aldığımda böyle yatık vaziyette olduğundan yaprakları cam tarafına doğru koyamamıştım sığmıyordu. Acaba fazla ışıktan mı kaçmaya çalışıyor? Kusura bakmayın çok soru sordum ama...Tekrar teşekkür ederim.

Eski 06-07-2007, 13:31   #4
Kaybettik...

praecox's Avatar

belki biliyorsunuzdur... Bende takribi 200 phal var. aynı yerde olan bir ikisinde bu durumu bende farketim vede ışık cevre nem şartları değil de sanki saksı harcındaki sorun bunu yapıyor gibi bir sonuca vardım.
Giresundasınız sanırsam... Pinus sylvestris yani sarı çam bulursunuz diye ümid ediyorum... toplarsanız da fırında veya mikrodalgada steril yapmayı unutmayın saksınızı da bulaşık makinenizde temizleyin şayet başka saydam saksı bulamazsanız...
çürük kökleri de budamayı ihmal etmeyin.

saygılar

Eski 06-07-2007, 13:47   #5
Ağaç Dostu

COYOTE's Avatar

Evet Phal sayınızdan haberim var. substrat için yazdıklarınızı da tekrar okudum. En kısa zamanda sarı çam bulmaya çalışacağım. Bir boy büyük şeffaf saksım da var çok şükür. Vakit ayırdığınız için teşekkür ederim.
Saygılar

Eski 08-07-2007, 02:04   #6
Ağaç Dostu

COYOTE's Avatar

Sayın praecox kime sorduysam sarıçamı bilmiyor. Rize'deki arkadaşıma bile sordum ama nafile, olsun elimde gövdenin çıktısını aldığım kağıtla dolaşacağım artık
bir sorum olacak forumda fıstık çamı kabuklarının 1 yıl açık havada bekletilmesi gerektiğini okudum. Sarıçamda da bu uygulama geçerli mi? Yazmadığınıza göre değildir diye düşündüm ama emin olmak istedim.
Saygılar

Eski 08-07-2007, 10:30   #7
Kaybettik...

praecox's Avatar

Sarı çamı yani Pinus sylvestris'i bende kolayca tanıyamıyorum. Ancak fıstık çamı Pinus pinea dan daha uygun görünüyor saksı harcı olarak...
Zira fıstık çamında reçine sorun olabiliyor. Sarı çamda bu sorun çok belirgin değil... İğne yapraklı ağaçlar başlığında bende sorularıma yanıt alamadım. Ancak burdaki arboretumda çok kolay ayırt edilebiliyorsada bunları yan yana görmek hep mümkün olamıyor, bir de ordan kabuk söktürtmüyorlar

Kabuğunu kaldırınca altı ve de üst kısımlara doğru portakalımsı sarı bir rengi var. Fıstık çamına çok benzer uzaktan ben ayırt edemiyorsamda habitusu az farklı yukarı doğru sarı çam sivri gelişiyor fıstık çamı yayılıyor.
Bolu ve cıvarında ben çok rastladım topladım da, ancak burda bana ne yalan söyliyeyim komşularımızdan orman mühendislerinden de çok detaylı bilgi edinemedim.

Malum ben İstanbul Orman Bölge Müdürlüğü'ne yakın orturduğumdan orda çalışan yetkili olan çok yakın orman mühendisi komşularımız var... Hatta onların sayesinde bu konu ile ilgisi yok ama Liquidamber orientalis üretiklerini ve satışta olduğunu öğrendimi ancak sanırım tarlada olduklarından en erken kasımda alabileceğim...

Saygılar.

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 05:51.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025