Konu: Phalaenopsis
View Single Post
Eski 08-07-2007, 10:30   #325
praecox
Kaybettik...

praecox's Avatar

Giriş Tarihi: 12-06-2006
Sarı çamı yani Pinus sylvestris'i bende kolayca tanıyamıyorum. Ancak fıstık çamı Pinus pinea dan daha uygun görünüyor saksı harcı olarak...
Zira fıstık çamında reçine sorun olabiliyor. Sarı çamda bu sorun çok belirgin değil... İğne yapraklı ağaçlar başlığında bende sorularıma yanıt alamadım. Ancak burdaki arboretumda çok kolay ayırt edilebiliyorsada bunları yan yana görmek hep mümkün olamıyor, bir de ordan kabuk söktürtmüyorlar

Kabuğunu kaldırınca altı ve de üst kısımlara doğru portakalımsı sarı bir rengi var. Fıstık çamına çok benzer uzaktan ben ayırt edemiyorsamda habitusu az farklı yukarı doğru sarı çam sivri gelişiyor fıstık çamı yayılıyor.
Bolu ve cıvarında ben çok rastladım topladım da, ancak burda bana ne yalan söyliyeyim komşularımızdan orman mühendislerinden de çok detaylı bilgi edinemedim.

Malum ben İstanbul Orman Bölge Müdürlüğü'ne yakın orturduğumdan orda çalışan yetkili olan çok yakın orman mühendisi komşularımız var... Hatta onların sayesinde bu konu ile ilgisi yok ama Liquidamber orientalis üretiklerini ve satışta olduğunu öğrendimi ancak sanırım tarlada olduklarından en erken kasımda alabileceğim...

Saygılar.

praecox Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön