agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Orkide > Orkide Türleri
(https)

Beğeni Düzeni1807Beğeniler

Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 07-06-2007, 18:42   #1
Ağaç Dostu

serder's Avatar

Giriş Tarihi: 04-05-2007
Galeri: 3
Dün eşimin yaşgünü idi. Hediye olarak bir phal. aldım. En azından öyle olduğunu sanıyorum. Çiçeği görmedim henüz. telefonla sipariş verdim. Bugün yarın eşim işyerinden getirecek. bende bakımı ile ilgili bilgi alayım demiştim. ilk 8 sayfanın tamamını okudum. Dün çiçekçi ile konuşmamda bana "saksını değiştirmeyin. bir kap içerisinde 2-3 santim su içinde dursun. çiçekleri döküldükten sonra boğum yerinden kesin. seneye oradan tekrar çıkacak..." dedi.
8 sayfayı okuduktan sonra endişelenmeye başladım. Aldığım çiçeği görmediğim için kök **** gövdede sorun varmı bilmiyorum. Var ise o kökleri çiçekçiye yedirmeyi planlıyorum )) Şaka bir yana evimizin ısısını 20-22 arası tutmaya özen gösteriyorum. Salon ışık açısından en doğru tercihsede ısı konusunda malesef kötü bir yer. Evde büyümekte olan bir bebek olduğundan phal. almış olduğuma üzülüyorum.
Altından kalkabilmek umuduyla.....

serder Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 08-06-2007, 09:35   #2
Kaybettik...

praecox's Avatar

Giriş Tarihi: 12-06-2006
Galeri: 21
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi serder Mesajı Göster
Salon ışık açısından en doğru tercihsede ısı konusunda malesef kötü bir yer. Evde büyümekte olan bir bebek olduğundan phal. almış olduğuma üzülüyorum.
Altından kalkabilmek umuduyla.....
Şu iki noktayı ben tam da anlıyamadım...

salonunuz soğuk oda mı? yani soğuk havalandırma mı var? ama eminim kışın ısıtıyorsunuz.
Phal.ınızın büyümekte olan bir bebeğe relasyonu nedir? veya ne gibi negatif bir ilişki içinde olabilir.
ilaçlamaları kastediyorsanız bunlar olağan mutat prosedürler değil. zaten sıcak havalarda bunları evin dışında yapmanız herkesler için geçerlidir.

orkideleri terestrik türleri hariç epiphit şekilde doğal ortamlarındaki gibi ağaç kütüklerine bağlayıp yetiştirmek de mümkün hatta yurtdışında yaygın.
birkaç değişik türü hatta bromeliadlar la beraber dekoratif ortam oluşturmak çok estetik.
ancak burda dikkat gerektiren konular kütüğün seçimidir. çabuk çürümüyen vede köklerin sarıp büyüyebileceği bir kabuklu tür olmalı burda da bir kaç kütük türü kullanılmaktadır. mantar ağacının kabukları veya asma kütüğü hatta mangrove kütüğü. asma hariç diğerlerini bulamk ya çok pahallı **** imkansız gibi. ancak bunun da simule etmenin birkaç değişik yöntemleri var. styropor veya polyurethan köpükle atık su borularını kaplamak derz dolgu ile hindistan kabuğu cevizi kaplamak vs. vs. vs.

saygılar

praecox Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 09-06-2007, 17:26   #3
Ağaç Dostu

serder's Avatar

Giriş Tarihi: 04-05-2007
Galeri: 3
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi praecox Mesajı Göster
Şu iki noktayı ben tam da anlıyamadım...
salonunuz soğuk oda mı? yani soğuk havalandırma mı var? ama eminim kışın ısıtıyorsunuz.
Phal.ınızın büyümekte olan bir bebeğe relasyonu nedir? veya ne gibi negatif bir ilişki içinde olabilir.
* Salon: yazın soğutmasamda kışın 20-22 en yüksek değeri görüyor... (çocuk için doktor tavsiyesi)
* Çokcukla ilişkisi : Oğlum yeni hareketlendi. Çiçeklere karşı çok ilgili inanılmaz geliyor bana ama baby tv bile çiçekler kadar dikkati çekmiyor. Salonda phal. için en uygun yere ulaşıyor. bir aya kalmaz ayaklanacak ve ilk hedefi çiçekler olacak. şu an bile ellerinden tuttuğumda balkonaki begonyalara gidiyor.
sorun bu

İlerisi içinse mükemmel bir durum sanırım....

serder Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 09-06-2007, 21:20   #4
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 25-03-2007
yavru orkideler

Arkadaşlar yazdıklarınızı okuyunca esasında canım sıkıldı biraz. Bir tercih yapmak zorunda kalmak beni üzüyor. Ya yanlış karar verirsem diye düşünüyorum. Ana bitkiyi kaybetmek çok üzücü olur. Karar veremedim.. Ana bitkinin birazdan size resimlerini göndericem . Karar vermemde yardımcı olabilirseniz sevinirim. Ana bitki yeni yaprak veriyor ve 3 kök birden verdi. Bu arada köklerden biri alt yaprağın üzerinden geliyor. Onunda resmini çekicem. Ona yapılacak birşey var mı ? Diğer kökler doğru toprağa gidiyor ve içeri dalıyorlar ama bu kök yaprağın üzrinde kalacak gibi uzayıncda saksı dışına çıkacak. Ne yapmak lazım ? Birde şeffaf sakısdan gördüğüm içerde bir yığın kurumuş çürümüş kök var. Ama yeni yeşiller de çoğunlukta bu normal mi ? Teşekkürler

mustang18 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 07:12.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025