Konu: Phalaenopsis
View Single Post
Eski 08-06-2007, 09:35   #296
praecox
Kaybettik...

praecox's Avatar

Giriş Tarihi: 12-06-2006
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi serder Mesajı Göster
Salon ışık açısından en doğru tercihsede ısı konusunda malesef kötü bir yer. Evde büyümekte olan bir bebek olduğundan phal. almış olduğuma üzülüyorum.
Altından kalkabilmek umuduyla.....
Şu iki noktayı ben tam da anlıyamadım...

salonunuz soğuk oda mı? yani soğuk havalandırma mı var? ama eminim kışın ısıtıyorsunuz.
Phal.ınızın büyümekte olan bir bebeğe relasyonu nedir? veya ne gibi negatif bir ilişki içinde olabilir.
ilaçlamaları kastediyorsanız bunlar olağan mutat prosedürler değil. zaten sıcak havalarda bunları evin dışında yapmanız herkesler için geçerlidir.

orkideleri terestrik türleri hariç epiphit şekilde doğal ortamlarındaki gibi ağaç kütüklerine bağlayıp yetiştirmek de mümkün hatta yurtdışında yaygın.
birkaç değişik türü hatta bromeliadlar la beraber dekoratif ortam oluşturmak çok estetik.
ancak burda dikkat gerektiren konular kütüğün seçimidir. çabuk çürümüyen vede köklerin sarıp büyüyebileceği bir kabuklu tür olmalı burda da bir kaç kütük türü kullanılmaktadır. mantar ağacının kabukları veya asma kütüğü hatta mangrove kütüğü. asma hariç diğerlerini bulamk ya çok pahallı **** imkansız gibi. ancak bunun da simule etmenin birkaç değişik yöntemleri var. styropor veya polyurethan köpükle atık su borularını kaplamak derz dolgu ile hindistan kabuğu cevizi kaplamak vs. vs. vs.

saygılar

praecox Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön