Konu: Phalaenopsis
View Single Post
Eski 17-05-2007, 18:26   #281
praecox
Kaybettik...

praecox's Avatar

Giriş Tarihi: 12-06-2006
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi ephesos Mesajı Göster
bir zararları olmayacağı kanaatindeyim , tabi popilasyonlarını kontrol altında tutmak gerekli *******.
En azından beyaz pamukçuk kadar inatçı olmamaları teselli nedenim.
saygılar...
Sirke sineğinin kendisi değil ama 0,5 cm uzunluğunda iki kara gözlü saydamımsı yapılı larvaları asıl zararlı olan. Bu sirke sineği larvaları orkide köklerine zarar vermektedir. özelikle de taze çıkan kök ve kök uçlarında.
Bundan dolayıdır ki değil popülasyonu kontrol altına almak iyice bastırmak gerekir. bunun kontrolü yurt dışında satılan (henüz ülkemizde ben rastlamadım) sarı yağpışkan levhalarla yapılmakta.
Bir diğer yol da Drosera capensis gibi kolay veya geniş yapraklı bir tropik (meksika menşeli) Pingucula EB'lerle de yapılabilmekte.
böcek ilaçlarına karşı aşırı bir direnç geliştiremediklerinden pemukçuk gibi bir ilet sayılmasa da bu sineklerin oluşması akla şunu getirmeli
Acaba Orkidelerimi fazla nemli mi tutuyorum?
evet diğer nemli tutulması gereken bitkilerin neminden buraya bulaşsa da orkidelerinizin evdeki miktarlara göre örneğin pamukçuk tehlikesine karşın yakınlarda dracena dahi bulundurmamakta fayda var.
Bu bağlamda Dracena gibi pamukçuğa kolay davet çıkaran bitkilerden feragat edilmesi gerektiği sıkça belirtilen bir konudur.

praecox Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön