![]() |
|
![]() |
#2371 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 15-07-2012
|
Çiçekli haliyle bıraktığım 2 orkidemden bir tanesi 10 gün sonra geldiğimde tüm çiçeklerini dökmüş, diğerinde ise bir sorun yok.Görünüşte net bir sorun izlenmiyor, çiçek sapını 3. boğum üzerinden kestim, tarçın serptim.Öneri ve görüşlerinize ihtiyacım var. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2372 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 11-05-2011
|
Alıntı:
![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2373 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 30-10-2012
|
Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2374 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Normal orkide harcında, saksı içinde veya dibinde su birikintisi olmayacak şekilde, yetiştirmek en kolayı. Seçim sizin... |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2375 | |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 12-07-2012
|
Alıntı:
Cevap vermekte gec kaldim kusura bakmayin. Bu olusumlarin hepsi kok ama cicek verme zamani yakindir ![]() ![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2376 |
Ağaç Dostu
|
Sahip olduğum ilk orkidem, daha önce de paylaştığım gibi 10 gün içinde tüm çiçeklerini döktü.Şimdi alt yaprakta sararma başladı.Kök yapısı ve genel görünümü için yardıma ihtiyacım var. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2377 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 31-12-2011
|
Alıntı:
üstteki kuru kökleri kesin alın. alttaki yapraklar zamanla sararıp düşebilir korkmayın. ama siz kesmek için müdahale etmeyin. köklere gelince sanırım sulama probleminiz var... ya bana substrat çok ıslak geldi ya da yeni sulamıştınız. eğer daldırma yöntemi ile sulama yapıyorsanız artık yapmayın derim, malum kış geldi ![]() Saygılarımla. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2378 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Hemen ve ayrıntılı yanıtınız için teşekkür ederim.Zaten çiçek sapını 3. boğumdan kestiğimi sanıyordum, en alt boğum gözümden kaçmış, 1 alt boğuma yeniden ineyim mi ? Elimde orkide harcı yok aynı harcı kullanabilir miyim ? Daldırma yöntemiyle sulamaya hiç cesaret edemedim, sulama ve diğer önerilerinizi dikkate alacağım. Çok sağolun. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2379 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2380 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2381 |
Ağaç Dostu
|
Kusura bakmayın yazmayı unutmuşum, evet kullanabilirsiniz. öyle bir maraz bulaşmış gibi görünmüyor.. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2382 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 14-10-2010
|
köklerde çürüklük var sanırım. onları temizleyin. Tarçınsürün yaralı yerlere |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2383 |
Ağaç Dostu
|
Sayın Fzthalil ve Serkan Bey'ler, Her ikinize de teşekkür ederim, bu akşam tüm operasyonlar gerçekleşecek. Nihai sonucu sizlerle paylaşırım. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2384 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 19-12-2011
|
merhabalar resimdeki http://www.agaclar.net/forum/987523-post2341.htm orkidelerim çiçeklerini döktü 1 tanesi 2 dal bile çıkarmaya başladı ama aklıma takılan bişey var eski dalları 3.boğumdan mı yoksa dibinden mi kesiyim bilemedim.sizce ne yapmalıyım? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2386 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Öncelikle nacizane fikrimdir yazacaklarım. Kontrol amaçlı önceki çiçek dallarını bir kontrol edin derim. Üzerinde herhangi bir keiki oluşumu varmı, ya da dalda geriye doğru kuruma başlamışmı? Zira dallar henüz sağlıklıysa bir süre beklemenizi öneririm, o dallardan çiçek sürme veya keiki verme ihtimali olabilir. Olmadı dalın durumuna göre daha sonra alttan üçüncü boğumun 2 cm kadar üzerinden siteril bir bıçakla verev bir şekilde dikkatlice kesiniz. Kestiğiniz yere de kmür tozu, toz tarçın veya mum damlatma işlemini uygulayınızki orkideniz hastalanmasın ![]() SAYGILARIMLA. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2387 | |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 19-12-2011
|
Alıntı:
iyi günler dilerim |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2388 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 16-11-2012
|
sahip olduğum Phalaenopsis türü orkide ye haftada bir su veriyordum. şöyle anlatmak gerekirse 3 ay önce hediye geldi ama şimdiden mahvettim. haftada bir daldırma yöntemiyle suluyordum 1 saat bekletip sonrasında suyunu döküyor ve orkidenin plastik saksısını çıkarıp seramik saksıyı damla su kalmayacak şekilde kuruluyor plastiğide içine yerleştiriyordum. daha yeni geldiğinde bir hafta arayla 3er saatlik araba klimasına maruz kaldı sonrasında istanbul da seyranda bilmeden bıraktım tüm çiçeklerini döktü iki çiçek uzantısı kırıldı onları 3. boğumlarından kesip tarçınladım.1 ay önce yine sulamak için plastik saksıyı seramikten çıkarırken köklerin karardığını gördüm internetten araştırdım ve kökleri ayıklamam gerektiğini öğrendim çoğunda beyazlama vardı. beyzlıkların geçici olduğunu sadece çürümüş kahcerengi köklerin kesimesi grektiğini okudum internette oylece kökleri temizledim tarçınladım bu arada orkide toprağım ağaç kabukları onlarıda sterilize etmek için fırınladım ve orkide yi bır gece dışarıda bıraktıktan sonra saksıya yerleştirdim bu aşamada 4 tane tomurcuğu vardı 3 hafta içinde 2 tanesinin süratli bir şekilde açtığını gördüm sonrasında yine durdu tekrardan sulama esnasında plastikkaptan kalan köklerinde pörsüdüğünü gördüm bugun yeniden saksıdan çıkardım ve köklerin incelmiş çoğunun kararmış ve küf koktuğunu gördüm köklerin dipleri koyu gri renkti bende köklerin hepsini çakmakla sterilize ettiğim makasla kestim ve yeniden yerleştirdim bu arada 4 tomurcuğun 2 tanesi çiçek oldu ama öbür 2 tanesi sararmaya başladı bilmiyorum kurtarma ihtimal,m var mı? forum da baya dolaşmıştım daha kötü olup kurtulan çiçekler var. ilk sahip olduğum çiçek ve bu bana çiçek sahibi olmamam gerektiğini öğretti :/ çiçekleri ilk halinden bugünkü operasyona kadar gönderiyorum. Allah hepimizin yardımcısı olsun. bu arada bu mesajı atmak için uygun başlık aradım inşallah bir yanlışlık olmaz ve bir an önce orkideyi kurtarabiliriz. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2389 |
Yeni Üye
|
son gazetenin üzerinde ki kökleride kestikten sonra hiç kök kalmadı bitkiden geriye :/ ama yaprakları sert ve yeşil |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2390 |
Yeni Üye
|
![]() 2 sararan tomurcukta bunlar ne yapmam gerekiyor bunları da mı kesicem |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2391 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 14-11-2008
|
merhaba, sulamada buz kübü metodu gittikçe daha fazla yerde karşıma çıkıyor. ısı farkının yaratabileceğini düşündüğüm olumsuz sonuçlar nedeniyle pek kıymet vermesem de orkidelerimin fazlalığı da zaman zaman bu konuda şeytanın avukatlığını yapıyor. aranızda sulamada buz küpü metodunu kullananlar, olumlu olumsuz tecrübelerini paylaşabilirse sevinirim. sizlerden özellikle olumlu birşeyler duymazsam kızlarımı üşütmeye gönlüm razı olmayacak ![]() The "Ice Cube Method" of Watering Orchids - Home - Gardening |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2392 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 05-07-2012
|
Herkesin orkide bakımı farklı olabilir.benim tecrübem ise üstten sulama hiç yapmıyorum bir kap içinde bir parmak kalınlıgında su icinde orkidemi besliyorum.damacana su kullanıyorum suan orkidem iyi köklerde cürume yok 10 tane acmıs şekilde çicek var 9 tanede açmayı bekleyen çicek .kabin içindeki su buharlastıkca yeniliyorum bu buharlasma benim evimde 10 gün de oluyor. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2393 |
Yeni Üye
|
![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2394 |
Ağaç Dostu
|
Benim çiçeğimde de böyle birkaç tane sararan tomurcuk vardı, kesmedim, daha sonra kendi düştü. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2395 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Bu yöntemi daha önce ismini şu an hatırlayamadığım forum üyesi bir arkadaşımızın kullandığını bizzat biliyorum (orkidesini aldığı çiçekçinin talimatı üzerine). Sonu hüsran tabikide. Fikrim olarak mantıken baktığımızda da zaten buz kübü kulanımı sağlıklı olmadığı gibi doğada da ağaçlar üzerindeki orkidelerin buz kalıbına ya da buzlu suya maruz kaldığına tanık olanımız yoktur sanırım (zira tropikal iklimde buzlu suyun ne işi var). Zira böyle bir uygulamanın kısa vadede olmasada uzun vadede genel manada bitkide şoka neden olacağı kanısındayım. Kaldıki orkidelerin sulanması konularında araştırma yaptıysanız oda sıcaklığında dinlendirilmiş ve kloru uçmuş su kullanılmasına dikkat edilmesi belirtilir. Forumda da böyle bir uygulamaya tanık olmadım. Nacizane fikrim siz gelin kızlarınızı bilindik yöntemlerle sulamaya devam edin derim. Uzun vadede üzülmemek için. SAYGILARIMLA. Düzenleyen SAGEN : 19-11-2012 saat 15:21 Neden: ilave yazı |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2396 |
/
Giriş Tarihi: 29-06-2011
|
Arkadaşlar deneyimlerime göre phalaenopsis türlerinde soğutma çiçekten önce başarılı oluyor. Aynı soğutma(dinlendirme) olayını etobur bitkilerde'de yapmaktayız tabi ona dormancy deniliyor açtıramadığınız dağ sümbülleride buzdolabını çok seviyorlar. Bende çok miktarda phal var hatta şu anda değişim bölümünde 200 250 adet var Saygılarımla |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2397 |
/
|
gübreleme yapıyormusunuz |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2398 |
/
|
Gübreleme yapıyormusunuz? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2399 |
Ağaç Dostu
|
sayın ölümlüdünya, çiçekler bana çok hoş göründü. Yaprak ve saplar da normal görünüyor. Hatta tüm çiçeklerini döktüğü sapları ben dibinden kesmiştim. Evvelki sene 3 boğum bıraktığım saplardan çiçek dalları çıkartmıştı ancak eski saplar yeni çiçek dalını taşıyamıyor. Sıfırdan dal çıkartması için böyle bir yönteme başvurdum. Hiç ellemeyip bitki çiçek dallarını nereye kadar sarartacak bekleyebilirsiniz. Harcı biraz kuru göründü, az buçuk sulama istiyor gibi. Yine de anlattıklarınıza göre ben paramparça bir görüntü bekliyordum, çok çok daha iyi durumda bir orkide bulduk. Güle güle büyütün. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2400 |
Yeni Üye
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
|