agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Orkide > Orkide Türleri
(https)

Beğeni Düzeni1807Beğeniler

Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 07-11-2012, 15:44   #2371
Ağaç Dostu

Ayşe Derin's Avatar

Giriş Tarihi: 15-07-2012
Çiçekli haliyle bıraktığım 2 orkidemden bir tanesi 10 gün sonra geldiğimde tüm çiçeklerini dökmüş, diğerinde ise bir sorun yok.Görünüşte net bir sorun izlenmiyor, çiçek sapını 3. boğum üzerinden kestim, tarçın serptim.Öneri ve görüşlerinize ihtiyacım var.

Ayşe Derin Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 09-11-2012, 09:20   #2372
Ağaç Dostu

fkopar's Avatar

Giriş Tarihi: 11-05-2011
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Ayşe Derin Mesajı Göster
Çiçekli haliyle bıraktığım 2 orkidemden bir tanesi 10 gün sonra geldiğimde tüm çiçeklerini dökmüş, diğerinde ise bir sorun yok.Görünüşte net bir sorun izlenmiyor, çiçek sapını 3. boğum üzerinden kestim, tarçın serptim.Öneri ve görüşlerinize ihtiyacım var.
Gerekenleri yapmışsınız zaten hocam

Ayşe Derin beğendi.
fkopar Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 12-11-2012, 12:30   #2373
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 30-10-2012
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi oghuzturk Mesajı Göster
Erkan bey yine ben elime şu şekilde bir bilği geçti. böyle bir çoğaltma yapılabilirmi ne dersiniz.

"Siz en kolayı ana bitkiyi, çiçekler geçtikten sonra ortadan ikiye kesin, her bölümde en az bir yaprak ve dipte köklü kısım mutlaka olsun.
Bildiğiniz özel orkide toprağına (su tutmayan karışım) parçaları dikip genel bakıma devam edin. Bol ışıklı bir yerde, güneşsiz, haftada bir dinlenmiş suyla sulayıp süzün, sakın kökte su kalmasın, arada da bitkiyi biraz fısfıs aletiyle nemlendirin.
Korkmayın kesilen parçalara birşey olmaz, kısa sürede fıstık gibi iki orkideniz olur."
Bilgiler için teşekkürler sayın oghuzturk, kökte su kalmasın diyorsunuz fakat aldığım çiçek markette kök suyun içindeydi? yani saksı su dolu bir kabın içindeydi.Hangisi doğru acaba?

dalya35 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 12-11-2012, 12:52   #2374
Ağaç Dostu

fkopar's Avatar

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi dalya35 Mesajı Göster
Bilgiler için teşekkürler sayın oghuzturk, kökte su kalmasın diyorsunuz fakat aldığım çiçek markette kök suyun içindeydi? yani saksı su dolu bir kabın içindeydi.Hangisi doğru acaba?
Bitkiyi o şekilde suyun içinde bırakırsanız kısa zamanda köklerini çürütürsünüz hocam. Akvaryum içinde yetiştiren birini görmüştüm bu forumda, ancak sanırım suyun içinde sürekli oksijen bulunuyor olmasından dolayı kökleri çürümüyordu.
Normal orkide harcında, saksı içinde veya dibinde su birikintisi olmayacak şekilde, yetiştirmek en kolayı. Seçim sizin...

dalya35 beğendi.
Eski 12-11-2012, 19:36   #2375
Ağaçsever

Giriş Tarihi: 12-07-2012
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi fkopar Mesajı Göster
Aşağıda resimlerini paylaştığım resimlerde kök mü yoksa çiçek sapı mı olduğuna karar veremediğim yerlere numara verdim. Sizce bunlar nedir? Cevabınız için şimdiden teşekkürler...

Cevap vermekte gec kaldim kusura bakmayin. Bu olusumlarin hepsi kok ama cicek verme zamani yakindir ) ben baktigim tum orkidelerde sunu goxlemledim: cicekler dusuyor, iki yeni yaprak aciyor, yeni kok saliyor ve sonra cicek veriyor. Her orkidede bu siralama farkli olabilir ama benimkiler hep boyle oldu

gulşen ve demircool beğendi.
emin.sasani Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 12-11-2012, 20:18   #2376
Ağaç Dostu

Ayşe Derin's Avatar

Sahip olduğum ilk orkidem, daha önce de paylaştığım gibi 10 gün içinde tüm çiçeklerini döktü.Şimdi alt yaprakta sararma başladı.Kök yapısı ve genel görünümü için yardıma ihtiyacım var.

Eklenen Resimler

Eski 12-11-2012, 21:28   #2377
Ağaç Dostu

fzthalil's Avatar

Giriş Tarihi: 31-12-2011
Alıntı:
Sahip olduğum ilk orkidem, daha önce de paylaştığım gibi 10 gün içinde tüm çiçeklerini döktü.Şimdi alt yaprakta sararma başladı.Kök yapısı ve genel görünümü için yardıma ihtiyacım var.
Ayşe Hanım,
üstteki kuru kökleri kesin alın. alttaki yapraklar zamanla sararıp düşebilir korkmayın. ama siz kesmek için müdahale etmeyin. köklere gelince sanırım sulama probleminiz var... ya bana substrat çok ıslak geldi ya da yeni sulamıştınız. eğer daldırma yöntemi ile sulama yapıyorsanız artık yapmayın derim, malum kış geldi sulamayı üstten su dökme ile yapın (tabi gövdeye özellikle dikkat edin su girip kalmasın, peçete yardımı ile alabilirsiniz). saksıyı boşaltın ve içi boş kökleri temiz bir kesici ile kesip atın. saksıyı dezenfekte edin. substratı kurumaya bırakın bir kaç saat, kökler de bu arada açıkta kalabilir. sonra tekrar aynı saksıya dikim yapabilirsiniz.. eğer çiçek sapında çiçek yoksa 3. boğumun 1cm üzerinden kesin.
Saygılarımla.

Ayşe Derin beğendi.
fzthalil Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 12-11-2012, 21:38   #2378
Ağaç Dostu

Ayşe Derin's Avatar

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi fzthalil Mesajı Göster
Ayşe Hanım,
üstteki kuru kökleri kesin alın. alttaki yapraklar zamanla sararıp düşebilir korkmayın. ama siz kesmek için müdahale etmeyin. köklere gelince sanırım sulama probleminiz var... ya bana substrat çok ıslak geldi ya da yeni sulamıştınız. eğer daldırma yöntemi ile sulama yapıyorsanız artık yapmayın derim, malum kış geldi sulamayı üstten su dökme ile yapın (tabi gövdeye özellikle dikkat edin su girip kalmasın, peçete yardımı ile alabilirsiniz). saksıyı boşaltın ve içi boş kökleri temiz bir kesici ile kesip atın. saksıyı dezenfekte edin. substratı kurumaya bırakın bir kaç saat, kökler de bu arada açıkta kalabilir. sonra tekrar aynı saksıya dikim yapabilirsiniz.. eğer çiçek sapında çiçek yoksa 3. boğumun 1cm üzerinden kesin.
Saygılarımla.
Sayın Fzthalil;
Hemen ve ayrıntılı yanıtınız için teşekkür ederim.Zaten çiçek sapını 3. boğumdan kestiğimi sanıyordum, en alt boğum gözümden kaçmış, 1 alt boğuma yeniden ineyim mi ? Elimde orkide harcı yok aynı harcı kullanabilir miyim ? Daldırma yöntemiyle sulamaya hiç cesaret edemedim, sulama ve diğer önerilerinizi dikkate alacağım. Çok sağolun.

Eski 12-11-2012, 21:52   #2379
Ağaç Dostu

fzthalil's Avatar

Alıntı:
Sayın Fzthalil;
Hemen ve ayrıntılı yanıtınız için teşekkür ederim.Zaten çiçek sapını 3. boğumdan kestiğimi sanıyordum, en alt boğum gözümden kaçmış, 1 alt boğuma yeniden ineyim mi ? Elimde orkide harcı yok aynı harcı kullanabilir miyim ? Daldırma yöntemiyle sulamaya hiç cesaret edemedim, sulama ve diğer önerilerinizi dikkate alacağım. Çok sağolun.
Rica ederim. bence kesin derim çünkü bitkiye yük olur. hatta en dipten kesin derim ama işte tekrar çiçek çıkarma ihtimali de var ve hatta kekiki de verebilir ama ne kadar sağlıklı olur çıkanlar bilemem... ben (kendi kanaatim) kış döneminde yani aralık-şubat arası çiçek açan sapları 3. boğum üzerinde kesiyorum. çünkü yaza kadar dinleniyor bitki ve yaz dönemi daha canlı keikiler verebiliyor. sizinki sanırım sonbahardan kalma çiçek sapı. yaz döneminde daldırmayı kullanmanızı tavsiye ederim..

Ayşe Derin beğendi.
Eski 12-11-2012, 22:09   #2380
Ağaç Dostu

Ayşe Derin's Avatar

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi fzthalil Mesajı Göster
Rica ederim. bence kesin derim çünkü bitkiye yük olur. hatta en dipten kesin derim ama işte tekrar çiçek çıkarma ihtimali de var ve hatta kekiki de verebilir ama ne kadar sağlıklı olur çıkanlar bilemem... ben (kendi kanaatim) kış döneminde yani aralık-şubat arası çiçek açan sapları 3. boğum üzerinde kesiyorum. çünkü yaza kadar dinleniyor bitki ve yaz dönemi daha canlı keikiler verebiliyor. sizinki sanırım sonbahardan kalma çiçek sapı. yaz döneminde daldırmayı kullanmanızı tavsiye ederim..
Eylül sonunda elime ulaştılar, dolayısıyla sonbahar çiçekleridir.Aynı harcı kullanmak konusunda mutabık mıyız ? Yardımlarınızla öğrenip, devam edeceğim inşallah.Yeniden teşekkürler.

Eski 12-11-2012, 22:22   #2381
Ağaç Dostu

fzthalil's Avatar

Alıntı:
Eylül sonunda elime ulaştılar, dolayısıyla sonbahar çiçekleridir.Aynı harcı kullanmak konusunda mutabık mıyız ? Yardımlarınızla öğrenip, devam edeceğim inşallah.Yeniden teşekkürler.
Kusura bakmayın yazmayı unutmuşum, evet kullanabilirsiniz. öyle bir maraz bulaşmış gibi görünmüyor..

Ayşe Derin beğendi.
Eski 12-11-2012, 23:41   #2382
Ağaç Dostu

serkan_istanbul's Avatar

Giriş Tarihi: 14-10-2010
köklerde çürüklük var sanırım. onları temizleyin. Tarçınsürün yaralı yerlere

Ayşe Derin beğendi.
serkan_istanbul Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 13-11-2012, 11:51   #2383
Ağaç Dostu

Ayşe Derin's Avatar

Sayın Fzthalil ve Serkan Bey'ler,
Her ikinize de teşekkür ederim, bu akşam tüm operasyonlar gerçekleşecek.
Nihai sonucu sizlerle paylaşırım.

Eski 13-11-2012, 22:49   #2384
Yeni Üye

06içimdekitürkü's Avatar

Giriş Tarihi: 19-12-2011
merhabalar
resimdeki http://www.agaclar.net/forum/987523-post2341.htm orkidelerim çiçeklerini döktü 1 tanesi 2 dal bile çıkarmaya başladı ama aklıma takılan bişey var eski dalları 3.boğumdan mı yoksa dibinden mi kesiyim bilemedim.sizce ne yapmalıyım?

06içimdekitürkü Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 14-11-2012, 07:12   #2385
Ağaç Dostu

SAGEN's Avatar

Giriş Tarihi: 12-01-2011
Galeri: 26
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Süha Şendoğan Mesajı Göster
Phal.ler coştu.
Tek kelimeyle Maaşallah, nazar değmesin.

SAGEN Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 14-11-2012, 07:19   #2386
Ağaç Dostu

SAGEN's Avatar

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi 06içimdekitürkü Mesajı Göster
merhabalar
resimdeki http://www.agaclar.net/forum/987523-post2341.htm orkidelerim çiçeklerini döktü 1 tanesi 2 dal bile çıkarmaya başladı ama aklıma takılan bişey var eski dalları 3.boğumdan mı yoksa dibinden mi kesiyim bilemedim.sizce ne yapmalıyım?
Sayın İÇİMDEKİTÜRKÜ;

Öncelikle nacizane fikrimdir yazacaklarım.
Kontrol amaçlı önceki çiçek dallarını bir kontrol edin derim. Üzerinde herhangi bir keiki oluşumu varmı, ya da dalda geriye doğru kuruma başlamışmı?
Zira dallar henüz sağlıklıysa bir süre beklemenizi öneririm, o dallardan çiçek sürme veya keiki verme ihtimali olabilir.
Olmadı dalın durumuna göre daha sonra alttan üçüncü boğumun 2 cm kadar üzerinden siteril bir bıçakla verev bir şekilde dikkatlice kesiniz. Kestiğiniz yere de kmür tozu, toz tarçın veya mum damlatma işlemini uygulayınızki orkideniz hastalanmasın .

SAYGILARIMLA.

Eski 14-11-2012, 09:14   #2387
Yeni Üye

06içimdekitürkü's Avatar

Giriş Tarihi: 19-12-2011
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi SAGEN Mesajı Göster
Sayın İÇİMDEKİTÜRKÜ;

Öncelikle nacizane fikrimdir yazacaklarım.
Kontrol amaçlı önceki çiçek dallarını bir kontrol edin derim. Üzerinde herhangi bir keiki oluşumu varmı, ya da dalda geriye doğru kuruma başlamışmı?
Zira dallar henüz sağlıklıysa bir süre beklemenizi öneririm, o dallardan çiçek sürme veya keiki verme ihtimali olabilir.
Olmadı dalın durumuna göre daha sonra alttan üçüncü boğumun 2 cm kadar üzerinden siteril bir bıçakla verev bir şekilde dikkatlice kesiniz. Kestiğiniz yere de kmür tozu, toz tarçın veya mum damlatma işlemini uygulayınızki orkideniz hastalanmasın .

SAYGILARIMLA.
cevap verdiğiniz için teşekkür ederim dallar sağlıklı görünüyo zaten 1 tanesinin dalında 1 çiçek kaldı henüz o solmadı o dalların varlığı yeni çıkan dalların gelişmesini etkileyebileceğini düşünerek kesip kesmemekte kararsız kalmıştım fikriniz doğrultusunda biraz daha beklemeye karar verdim
iyi günler dilerim

06içimdekitürkü Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 16-11-2012, 14:44   #2388
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 16-11-2012
sahip olduğum Phalaenopsis türü orkide ye haftada bir su veriyordum.
şöyle anlatmak gerekirse 3 ay önce hediye geldi ama şimdiden mahvettim. haftada bir daldırma yöntemiyle suluyordum 1 saat bekletip sonrasında suyunu döküyor ve orkidenin plastik saksısını çıkarıp seramik saksıyı damla su kalmayacak şekilde kuruluyor plastiğide içine yerleştiriyordum. daha yeni geldiğinde bir hafta arayla 3er saatlik araba klimasına maruz kaldı sonrasında istanbul da seyranda bilmeden bıraktım tüm çiçeklerini döktü iki çiçek uzantısı kırıldı onları 3. boğumlarından kesip tarçınladım.1 ay önce yine sulamak için plastik saksıyı seramikten çıkarırken köklerin karardığını gördüm internetten araştırdım ve kökleri ayıklamam gerektiğini öğrendim çoğunda beyazlama vardı. beyzlıkların geçici olduğunu sadece çürümüş kahcerengi köklerin kesimesi grektiğini okudum internette oylece kökleri temizledim tarçınladım bu arada orkide toprağım ağaç kabukları onlarıda sterilize etmek için fırınladım ve orkide yi bır gece dışarıda bıraktıktan sonra saksıya yerleştirdim bu aşamada 4 tane tomurcuğu vardı 3 hafta içinde 2 tanesinin süratli bir şekilde açtığını gördüm sonrasında yine durdu tekrardan sulama esnasında plastikkaptan kalan köklerinde pörsüdüğünü gördüm bugun yeniden saksıdan çıkardım ve köklerin incelmiş çoğunun kararmış ve küf koktuğunu gördüm köklerin dipleri koyu gri renkti bende köklerin hepsini çakmakla sterilize ettiğim makasla kestim ve yeniden yerleştirdim bu arada 4 tomurcuğun 2 tanesi çiçek oldu ama öbür 2 tanesi sararmaya başladı bilmiyorum kurtarma ihtimal,m var mı? forum da baya dolaşmıştım daha kötü olup kurtulan çiçekler var. ilk sahip olduğum çiçek ve bu bana çiçek sahibi olmamam gerektiğini öğretti :/ çiçekleri ilk halinden bugünkü operasyona kadar gönderiyorum. Allah hepimizin yardımcısı olsun.

bu arada bu mesajı atmak için uygun başlık aradım inşallah bir yanlışlık olmaz ve bir an önce orkideyi kurtarabiliriz.

ölümlü dünya Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 16-11-2012, 14:53   #2389
Yeni Üye

son gazetenin üzerinde ki kökleride kestikten sonra hiç kök kalmadı bitkiden geriye :/ ama yaprakları sert ve yeşil

Eklenen Resimler

Eski 16-11-2012, 14:55   #2390
Yeni Üye

Question

2 sararan tomurcukta bunlar ne yapmam gerekiyor bunları da mı kesicem

Eklenen Resimler

Eski 19-11-2012, 08:52   #2391
Ağaçsever

DilekGuven's Avatar

Giriş Tarihi: 14-11-2008
merhaba,
sulamada buz kübü metodu gittikçe daha fazla yerde karşıma çıkıyor. ısı farkının yaratabileceğini düşündüğüm olumsuz sonuçlar nedeniyle pek kıymet vermesem de orkidelerimin fazlalığı da zaman zaman bu konuda şeytanın avukatlığını yapıyor.
aranızda sulamada buz küpü metodunu kullananlar, olumlu olumsuz tecrübelerini paylaşabilirse sevinirim. sizlerden özellikle olumlu birşeyler duymazsam kızlarımı üşütmeye gönlüm razı olmayacak
The "Ice Cube Method" of Watering Orchids - Home - Gardening

DilekGuven Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 19-11-2012, 12:27   #2392
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 05-07-2012
Herkesin orkide bakımı farklı olabilir.benim tecrübem ise üstten sulama hiç yapmıyorum bir kap içinde bir parmak kalınlıgında su icinde orkidemi besliyorum.damacana su kullanıyorum suan orkidem iyi köklerde cürume yok 10 tane acmıs şekilde çicek var 9 tanede açmayı bekleyen çicek .kabin içindeki su buharlastıkca yeniliyorum bu buharlasma benim evimde 10 gün de oluyor.

yunusgedikli Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 19-11-2012, 12:51   #2393
Yeni Üye

bu da benim orkide 1,5 aydır benimle.

Eski 19-11-2012, 13:55   #2394
Ağaç Dostu

fkopar's Avatar

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi ölümlü dünya Mesajı Göster
2 sararan tomurcukta bunlar ne yapmam gerekiyor bunları da mı kesicem
Benim çiçeğimde de böyle birkaç tane sararan tomurcuk vardı, kesmedim, daha sonra kendi düştü.

Eski 19-11-2012, 15:18   #2395
Ağaç Dostu

SAGEN's Avatar

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi DilekGuven Mesajı Göster
merhaba,
sulamada buz kübü metodu gittikçe daha fazla yerde karşıma çıkıyor. ısı farkının yaratabileceğini düşündüğüm olumsuz sonuçlar nedeniyle pek kıymet vermesem de orkidelerimin fazlalığı da zaman zaman bu konuda şeytanın avukatlığını yapıyor.
aranızda sulamada buz küpü metodunu kullananlar, olumlu olumsuz tecrübelerini paylaşabilirse sevinirim. sizlerden özellikle olumlu birşeyler duymazsam kızlarımı üşütmeye gönlüm razı olmayacak
The "Ice Cube Method" of Watering Orchids - Home - Gardening
Sayın DİLEKGUVEN;

Bu yöntemi daha önce ismini şu an hatırlayamadığım forum üyesi bir arkadaşımızın kullandığını bizzat biliyorum (orkidesini aldığı çiçekçinin talimatı üzerine). Sonu hüsran tabikide.
Fikrim olarak mantıken baktığımızda da zaten buz kübü kulanımı sağlıklı olmadığı gibi doğada da ağaçlar üzerindeki orkidelerin buz kalıbına ya da buzlu suya maruz kaldığına tanık olanımız yoktur sanırım (zira tropikal iklimde buzlu suyun ne işi var).
Zira böyle bir uygulamanın kısa vadede olmasada uzun vadede genel manada bitkide şoka neden olacağı kanısındayım. Kaldıki orkidelerin sulanması konularında araştırma yaptıysanız oda sıcaklığında dinlendirilmiş ve kloru uçmuş su kullanılmasına dikkat edilmesi belirtilir. Forumda da böyle bir uygulamaya tanık olmadım.
Nacizane fikrim siz gelin kızlarınızı bilindik yöntemlerle sulamaya devam edin derim. Uzun vadede üzülmemek için.

SAYGILARIMLA.

Düzenleyen SAGEN : 19-11-2012 saat 15:21 Neden: ilave yazı
Eski 20-11-2012, 01:03   #2396
/

Giriş Tarihi: 29-06-2011
Arkadaşlar deneyimlerime göre phalaenopsis türlerinde soğutma çiçekten önce başarılı oluyor. Aynı soğutma(dinlendirme) olayını etobur bitkilerde'de yapmaktayız tabi ona dormancy deniliyor açtıramadığınız dağ sümbülleride buzdolabını çok seviyorlar. Bende çok miktarda phal var hatta şu anda değişim bölümünde 200 250 adet var
Saygılarımla

talu Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 20-11-2012, 01:05   #2397
/

gübreleme yapıyormusunuz

Eski 20-11-2012, 01:06   #2398
/

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi yunusgedikli Mesajı Göster
bu da benim orkide 1,5 aydır benimle.
Gübreleme yapıyormusunuz?

Eski 20-11-2012, 21:02   #2399
Ağaç Dostu

SerDag's Avatar

Giriş Tarihi: 29-10-2009
Galeri: 7
sayın ölümlüdünya,
çiçekler bana çok hoş göründü. Yaprak ve saplar da normal görünüyor. Hatta tüm çiçeklerini döktüğü sapları ben dibinden kesmiştim. Evvelki sene 3 boğum bıraktığım saplardan çiçek dalları çıkartmıştı ancak eski saplar yeni çiçek dalını taşıyamıyor. Sıfırdan dal çıkartması için böyle bir yönteme başvurdum. Hiç ellemeyip bitki çiçek dallarını nereye kadar sarartacak bekleyebilirsiniz.
Harcı biraz kuru göründü, az buçuk sulama istiyor gibi. Yine de anlattıklarınıza göre ben paramparça bir görüntü bekliyordum, çok çok daha iyi durumda bir orkide bulduk. Güle güle büyütün.

SerDag Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 20-11-2012, 21:11   #2400
Yeni Üye

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi talu Mesajı Göster
Gübreleme yapıyormusunuz?
30 günde 1 kere gübreleme yapıyorum.

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 16:00.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025