![]() |
|
![]() |
#1 |
Ağaç Dostu
|
Kefersteinia
Bu sene ilk çiçeğini veren; Kefersteinia tolimensis Tolomina, Kolombiya da bulunmuştur. İsmi, bir Alman orkide kolleksiyoncusu tarafından verimiştir. Konukçul bitki olarak yaşar. Genellikle yaz ve sonbaharda 3,5-4cm boyunda çiçek açar. Yıl boyu yüksek nem sever. Direkt olmayan orta kuvvette ışığa ihtiyaç duyar. Orta ve sıcak hava seven bitkidir. (18°-30°C) Saksı harcı herzaman nemli olmalıdır. (çok ıslak değil) Durumuna göre 5 ila 7 günde bir sulanmalıdır. Saksı harcı ağaç kabuğu, perlit veya ağaç liflerinden oluşan süzek malzemelerden oluşur. Düzenleyen nrkrkmz : 12-11-2011 saat 14:50 Neden: ilave kelime |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 20-08-2011
|
Merhabalar efendim, Minicik saksıdan fışkıran güzellik. Çok güzel. Özel ihtimam gerektiren bir bitki sanırım. Kaç yıllık acaba? Sayfanız hayırlı olsun. Saygılarımla lütfen. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 24-11-2010
|
çok güzelmiş |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4 |
Ağaç Dostu
|
Sayın Mrduran ve Maysan80 teşekkür ederim. Sayın Mrduran, Bitki 4 senedir bende yavru idi aldığım zaman. Gelişmiş bitki olmadan maalesef açmıyor. Özen göstermedim. Son senesini serada geçirmek yaradı sanırım :-)Ya da diğer orkidelerin açtıklarını görünce kıskanıp açtı. Düzenleyen nrkrkmz : 18-11-2011 saat 00:11 Neden: Fazla harf sildim |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#5 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 24-05-2008
|
Alıntı:
Saygılarımla |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#7 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 20-08-2011
|
Merhabalar efendim, Eyvah!! çatlıcak şimdi diğer çiçekler. Dediğiniz doğrultusunda, diğer çiçekler de çıldıracak/açıp saçılacaklar tüm ihtişamları ile sanırım artık. Taktiğiniz güzel, kıskandırmak. İnşallah dediğinizi duyar gibiyim. Benden de inşallah efendim. Saygılarımla lütfen. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Konu Araçları | |
Mod Seç | |
|
|