agaclar.net

agaclar.net (https://www.agaclar.net/forum/)
-   Orkide Hastalıkları (https://www.agaclar.net/forum/orkide-hastaliklari/)
-   -   Orkide acemileri ve heveslilerin soru(n)ları (https://www.agaclar.net/forum/orkide-hastaliklari/10338.htm)

tropikalist 09-06-2020 09:51

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Elodea (Mesaj 1590587)
Merhabalar,

Herkes birbirine cok nazik ve saygili cevap vererek yardimci olmus, ben de simdiden cok tesekkur ederim.

Ben bitkileri cok sevsem de yeni yeni bakmaya basladim. 2 yil once hediye bir orkide gelmisti cicekliyken. Bir kac ay sonra cicekleri dokuldu, ben de internetten bakip sararip kuruyan dali budadim. Bir muddet sonra daha asagidan dal verdi ve bu yil tekrar ciceklendi. Gecen hafta ciceklerini doktu fakat bu defa sararma govdeye kadar gitti ve acikcasi cok cekindim oldurdum mu diye. Toprak kismindaki kuru agac parcasi karisimina (ismi nedir bilmiyorum lutfen kusura bakmayin) hic dokunmadim ve degistirmedim. Haftada bir kac kez su spreyliyorum, dogrudan gunes almiyor fakat surekli aydinlik yerde.

Durumunu pek iyi gormedigim icin endiselendim ve sizlere danismak istedim. Terimlere henuz hakim degilim o nedenle baslangicin baslangici seviyesinde anlatmanizi rica ederek, ne yapmam lazim yardimci olur musunuz?

Herkese guzel gunler dilerim

merhaba bitkinizde herhangi bir sıkıntı yok zaten o sapın dibine kadar kuruması gerekiyor galiba önceden yeşilken budadınız orkidenizin ölü sayılması içinyaprak verdiği göbek kısmının kuruması veya çürümesi lazım sizin orkidenizin maşallahı var :D

iyi günler...

Elodea 09-06-2020 10:00

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi tropikalist (Mesaj 1590593)
merhaba bitkinizde herhangi bir sıkıntı yok zaten o sapın dibine kadar kuruması gerekiyor galiba önceden yeşilken budadınız orkidenizin ölü sayılması içinyaprak verdiği göbek kısmının kuruması veya çürümesi lazım sizin orkidenizin maşallahı var :D

iyi günler...

Cok tesekkur ederim sevgili tropikalist, icimi rahatlattiniz ^-^ Bir sonraki budamayi ne zaman tavsiye edersiniz ve yine cikan dali dibinden buduyorum degil mi?

Koklerin iyi durumda olmasina da cok sevindim biraz ince gorunuyorlardi gozume.

Guzel gunler dilerim tekrar tesekkurler

Phal_Orkide 11-06-2020 14:11

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Elodea (Mesaj 1590596)
Cok tesekkur ederim sevgili tropikalist, icimi rahatlattiniz ^-^ Bir sonraki budamayi ne zaman tavsiye edersiniz ve yine cikan dali dibinden buduyorum degil mi?

Koklerin iyi durumda olmasina da cok sevindim biraz ince gorunuyorlardi gozume.

Guzel gunler dilerim tekrar tesekkurler

kuruyan dalı dipten kesin

sengul1 12-06-2020 15:00

keiki ayırma

2 Eklenti(ler)
Merhaba,

Orkide bana bu şekilde geldi. Keikileri ayırmam gerek artık sanırım. Ama resimdeki keikinin bağlı olduğu dalda çiçek dalı veriyor galiba. Ne önerirsiniz? Ayrıca kökler çok uzun. Saksiya sığmaz gibi geliyor.

SimgeNaz 12-06-2020 16:33

Minik sarımtırak böcekler

Orkidemin bazı çiçekleri bir kaç gündür keyifsiz, bugün sularken bu böcekelere rastladım. Sadece çiçek ve dal üstündeler. Toprakta sıkıntı yok. Bunlar nedir ve nasıl kurtulabilirim bunlardan?

https://media.discordapp.net/attachm...082/image0.png
https://media.discordapp.net/attachm...428/image0.png
https://media.discordapp.net/attachm...394/image0.png
https://media.discordapp.net/attachm...590/image0.jpg

Doku_Kültürcü 12-06-2020 18:09

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi SimgeNaz (Mesaj 1590834)
Orkidemin bazı çiçekleri bir kaç gündür keyifsiz, bugün sularken bu böcekelere rastladım. Sadece çiçek ve dal üstündeler. Toprakta sıkıntı yok. Bunlar nedir ve nasıl kurtulabilirim bunlardan?

NeemAzal kullanın.

https://www.zengardentr.com/kategori/zirai-ilac

http://www.agaclar.net/forum/genel-b...uma/1621-6.htm

Phal_Orkide 12-06-2020 19:00

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi sengul1 (Mesaj 1590830)
Merhaba,

Orkide bana bu şekilde geldi. Keikileri ayırmam gerek artık sanırım. Ama resimdeki keikinin bağlı olduğu dalda çiçek dalı veriyor galiba. Ne önerirsiniz? Ayrıca kökler çok uzun. Saksiya sığmaz gibi geliyor.

çiçek dalı çıkan keiki kalsın diğerini ayırın

Elif çiçek 14-06-2020 20:40

Merhabalar. Göbeğine su kaçırdığım bir orkidem var ve bugün fark ettim yapraklarda ve dallarda sararma var bu saatten sonra ne yapılabilir fikirlerinizi paylaşır mısınız

Doku_Kültürcü 14-06-2020 21:39

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Elif çiçek (Mesaj 1590955)
Merhabalar. Göbeğine su kaçırdığım bir orkidem var ve bugün fark ettim yapraklarda ve dallarda sararma var bu saatten sonra ne yapılabilir fikirlerinizi paylaşır mısınız

İçerdiği sinnamik aldehitten dolayı toz tarçın kullanabilirsiniz, tarçının bitki içinde oldukça olumsuz etkileri vardır. Bitkinin orta kısmına (taç kısmı) uygulanır. Bitkiye olan olumsuz etkilerinden dolayı, uyguladıktan 5 gün sonra tarçını bitkiden temizleyin ve taç kısmının kuru kalmasına dikkat edin. Kolay gelsin.

Elif çiçek 18-06-2020 21:22

Çok iyisiniz doku kültürcü çok sağolun çok seviyorum sizi

aleaf 20-06-2020 15:35

4 Eklenti(ler)
Arkadaslar merhaba, daha once de fotografini paylasmistim. Yaklasik 2 senedir baktigim ve her sene cicek veren saglikli bir orkidem var. Yaklasik 3-4 hafta once orkidem ciceklerini dokmeye basladi, yapraklarinda da biraz yumusama oldugu icin ben de toprak degisimi ve kok temizligi yaptim. Bir kac curumus kok vardi bunlari budadim. Ayrica ana orkidemin kok bolgesinden cikmis iki ayri keiki vardi. Hazir toprak degisimi yaparken, bu keikilerden 4 tane kok ve 4 yapragi olan bir tanesini anneden ayirdim, digerini ana orkidede biraktim. Ayirdigim keiki ana orkidemin kok bolgesinin baya altlarinda oldugu icin bir parca ana bitkinin govdesinden de keserek ayirdim. Kesi bolgelerini de tarcinladim.
Ana bitkimin yumusayan yapraklari gun gectikce yavas yavas olsa da sertleserek canlaniyor. Ama ayirdigim keikinin gecen hafta en buyuk yapraklarindan biri sarardi ve dustu. Bugun baktigimda da bir diger yapragi oldukca yumusak oldugu icin koklerini incelemek istedim, ve bir tanesi haric diger tum koklerin curudugunu gordum. Curuyen kokleri steril bir makasla budadim ve ekteki fotografta da goreceginiz gibi sadece bir saglikli koku kaldi. Ama buna ragmen ortasindan yeni bir yaprak veriyor. (1 hafta once bu yeni yaprak yoktu) Boyutunu anlayabilmeniz icin bir kalem ile birlikte cektim gorselleri :)
Bu can cekisen keiki icin yapabilecegim bir sey var mi? Sizlerin degerli yardimina ihtiyacim var. Koklendirmek icin suda mi bekletmeliyim, tek kok ile hayata tutunur mu yoksa umut vadetmiyor mu :(
Simdiden degerli yorumlariniz icin tesekkur ederim.

Doku_Kültürcü 20-06-2020 20:56

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi aleaf (Mesaj 1591343)
Arkadaslar merhaba, daha once de fotografini paylasmistim. Yaklasik 2 senedir baktigim ve her sene cicek veren saglikli bir orkidem var. Yaklasik 3-4 hafta once orkidem ciceklerini dokmeye basladi, yapraklarinda da biraz yumusama oldugu icin ben de toprak degisimi ve kok temizligi yaptim. Bir kac curumus kok vardi bunlari budadim. Ayrica ana orkidemin kok bolgesinden cikmis iki ayri keiki vardi. Hazir toprak degisimi yaparken, bu keikilerden 4 tane kok ve 4 yapragi olan bir tanesini anneden ayirdim, digerini ana orkidede biraktim. Ayirdigim keiki ana orkidemin kok bolgesinin baya altlarinda oldugu icin bir parca ana bitkinin govdesinden de keserek ayirdim. Kesi bolgelerini de tarcinladim.
Ana bitkimin yumusayan yapraklari gun gectikce yavas yavas olsa da sertleserek canlaniyor. Ama ayirdigim keikinin gecen hafta en buyuk yapraklarindan biri sarardi ve dustu. Bugun baktigimda da bir diger yapragi oldukca yumusak oldugu icin koklerini incelemek istedim, ve bir tanesi haric diger tum koklerin curudugunu gordum. Curuyen kokleri steril bir makasla budadim ve ekteki fotografta da goreceginiz gibi sadece bir saglikli koku kaldi. Ama buna ragmen ortasindan yeni bir yaprak veriyor. (1 hafta once bu yeni yaprak yoktu) Boyutunu anlayabilmeniz icin bir kalem ile birlikte cektim gorselleri :)
Bu can cekisen keiki icin yapabilecegim bir sey var mi? Sizlerin degerli yardimina ihtiyacim var. Koklendirmek icin suda mi bekletmeliyim, tek kok ile hayata tutunur mu yoksa umut vadetmiyor mu :(
Simdiden degerli yorumlariniz icin tesekkur ederim.

Su kültürü yapın. Orkideler için üretilmiş olan sıvı gübreden hazırlayın. Bitkiyi 15-20 dakika normal su içerisinde bekletin (sağlam kök dahil). Sonra, yine 15-20 dakika boyunca hazırladığınız sıvı gübre içerisinde bekletin. Sonra, bitkinin balya kısmı su içerisine gelecek şekilde su dolu bir kap içerisine yerleştirin. Kökün uç kısmı suya girecek şekilde konumlandırın (bitki kök sayesinde aktif olarak su alacaktır. İçi boşalmış kökleri kesmemiş olsaydınız, bu ölü kökler sayesinde de pasif olarak su ve besin maddesi alırdı.
Yukarıda anlatılan şeyleri 2 günde bir tekrarlayın. Bitki kök ve yaprak oluşturacaktır.

aleaf 20-06-2020 23:58

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Doku_Kültürcü (Mesaj 1591361)
Su kültürü yapın. Orkideler için üretilmiş olan sıvı gübreden hazırlayın. Bitkiyi 15-20 dakika normal su içerisinde bekletin (sağlam kök dahil). Sonra, yine 15-20 dakika boyunca hazırladığınız sıvı gübre içerisinde bekletin. Sonra, bitkinin balya kısmı su içerisine gelecek şekilde su dolu bir kap içerisine yerleştirin. Kökün uç kısmı suya girecek şekilde konumlandırın (bitki kök sayesinde aktif olarak su alacaktır. İçi boşalmış kökleri kesmemiş olsaydınız, bu ölü kökler sayesinde de pasif olarak su ve besin maddesi alırdı.
Yukarıda anlatılan şeyleri 2 günde bir tekrarlayın. Bitki kök ve yaprak oluşturacaktır.

Çok teşekkür ederim geri dönüşünüz için minnettarım. Sabah ilk iş uygulayacağım bu anlattıklarınızı. Sıvı orkide besinim var, sulamada kullandığım oranda suyla karıştırarak mı hazırlayayım bu gübreli suyu? Bir de bu gübreli suyu bekletip bir kaç gün aynı karışımı kullanmam sorun yaratır mı? Yoksa her hazırlayışta dökmeli miyim?
Ayrıca balya kısmı olarak adlandırdığınız kısım köklerin çıktığı alt bölge mi oluyor? Eğer öyleyse hem bu bölge su içerisine girecek hem de kökün sadece ucu suya değecek şekilde nasıl konumlandırabilrim acaba? :) emin olamadım ama çok sığ bir su kullanmalıyım sanırım.
Çürüyen kökler içi boşalmayı geçtim parçalanır durumdaydı ama keşke kesmeden önce yazsaymışım:(
Çok çok teşekkürler yardımınız için. Sağlıklı günleriniz olsun.

Doku_Kültürcü 21-06-2020 02:05

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi aleaf (Mesaj 1591374)
Çok teşekkür ederim geri dönüşünüz için minnettarım. Sabah ilk iş uygulayacağım bu anlattıklarınızı. Sıvı orkide besinim var, sulamada kullandığım oranda suyla karıştırarak mı hazırlayayım bu gübreli suyu? Bir de bu gübreli suyu bekletip bir kaç gün aynı karışımı kullanmam sorun yaratır mı? Yoksa her hazırlayışta dökmeli miyim?
Ayrıca balya kısmı olarak adlandırdığınız kısım köklerin çıktığı alt bölge mi oluyor? Eğer öyleyse hem bu bölge su içerisine girecek hem de kökün sadece ucu suya değecek şekilde nasıl konumlandırabilrim acaba? :) emin olamadım ama çok sığ bir su kullanmalıyım sanırım.
Çürüyen kökler içi boşalmayı geçtim parçalanır durumdaydı ama keşke kesmeden önce yazsaymışım:(
Çok çok teşekkürler yardımınız için. Sağlıklı günleriniz olsun.

Sulamada kullandığınız oranda seyreltin. Gübre sıvısını birkaç gün bekletmeniz bir sorun oluşturmaz ama karanlıkta saklayın.

Phal_Orkide 24-06-2020 09:15

Merhabalar orkidem çiçek açtı ama daha 1 ay olmadan dökülmeye başladı. Dün en sondaki çiçek (ilk açtığı) düştü, bugün de en baştaki çiçeği buruşmuş(son açan çiçeği) oysaki son tomurcuk 1 hafta önce açmıştı. Neden böyle oldu anlamadım her sene daha uzun süre açık kalırdı. Kökler sağlam, renkleri griye dönünce suluyorum altlıkta su bırakmıyorum?

Doku_Kültürcü 24-06-2020 12:11

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Phal_Orkide (Mesaj 1591604)
Merhabalar orkidem çiçek açtı ama daha 1 ay olmadan dökülmeye başladı. Dün en sondaki çiçek (ilk açtığı) düştü, bugün de en baştaki çiçeği buruşmuş(son açan çiçeği) oysaki son tomurcuk 1 hafta önce açmıştı. Neden böyle oldu anlamadım her sene daha uzun süre açık kalırdı. Kökler sağlam, renkleri griye dönünce suluyorum altlıkta su bırakmıyorum?

Phalaenopsis'in bulunduğu ortamın sıcaklığındaki hızlı değişimler buna sebep olabiliyor.

Elif çiçek 27-06-2020 22:22

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Doku_Kültürcü (Mesaj 1590957)
İçerdiği sinnamik aldehitten dolayı toz tarçın kullanabilirsiniz, tarçının bitki içinde oldukça olumsuz etkileri vardır. Bitkinin orta kısmına (taç kısmı) uygulanır. Bitkiye olan olumsuz etkilerinden dolayı, uyguladıktan 5 gün sonra tarçını bitkiden temizleyin ve taç kısmının kuru kalmasına dikkat edin. Kolay gelsin.

Şimdi göbek çürümesi durdu kalan yapraklar da canlı fakat yaprak veren yerler deforme olduğu için yeni yaprakları nereden verecek **** gelişimi nasıl olacak?

Elif çiçek 27-06-2020 22:37

1 Eklenti(ler)
Orkidenin görüntüsü böyle bu çiçek şimdi nasıl yaprak verecek yeni minik bir yaprağı vardı gövde de ki sudan dolayı kurudu gelişimi nereden ilerleyecek bu çiçekceğizimin

Doku_Kültürcü 28-06-2020 09:21

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Elif çiçek (Mesaj 1591839)
Orkidenin görüntüsü böyle bu çiçek şimdi nasıl yaprak verecek yeni minik bir yaprağı vardı gövde de ki sudan dolayı kurudu gelişimi nereden ilerleyecek bu çiçekceğizimin

Bitkinin taç kısmı yok olduğu için, büyüme uyarısı verecek bir merkezi kalmamış durumda. Tek önerilebilecek şey, 1-2 yaprağın bitkiye bağlandığı noktaya Keiki macunu sürmeniz. Keiki macununda bulunan sitokinin yeni sürgün oluşumunu teşvik eder. Fecebook üzerinden keiki macunu satanlar var:
https://business.facebook.com/hormonpaste/?ref=py_c

WhatsApp nuamarası: 05332520630

eyemya 28-06-2020 12:17

Merhaba orkidem 2 gün içerisinde bu hale geldi sadece bir yaprağında var diğerlerine zarar verirmi lütfen yardım edin
https://imgyukle.com/i/CK8imy
https://imgyukle.com/i/CK8hIp

Doku_Kültürcü 28-06-2020 14:17

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi eyemya (Mesaj 1591863)
Merhaba orkidem 2 gün içerisinde bu hale geldi sadece bir yaprağında var diğerlerine zarar verirmi lütfen yardım edin
https://imgyukle.com/i/CK8imy
https://imgyukle.com/i/CK8hIp

Magnezyum eksikliği gibi görünüyor. Yaklaşık 4 litre suya bir çay kaşığı magnezyum sülfat (MgSO4.7H2O) karıştırın. Yapraklara püskürtün ve kökten uygulayın (ayda bir defa).

eyemya 28-06-2020 14:32

mantar diyenler oldu kesin mantar değil diyebilirmiyiz

Doku_Kültürcü 28-06-2020 19:10

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi eyemya (Mesaj 1591870)
mantar diyenler oldu kesin mantar değil diyebilirmiyiz

Kesin olarak bunu diyemeyiz, ama mantar hastalıkları genelde, bu kadar hızlı gelişmez. Bitki, yeni yaprak ve kök oluşturacağı zaman eski yapraklardaki şeker , amino asit ve mineral maddeleri kullanmak için yapraktan taşır, yaprağı harcar. Buradaki durum, bu dediğime benziyor, yine de kesin olarak budur diyemeyiz. Önlem olarak, sistemik etkili bir fungisid ile de ilaçlayabilirsiniz. Ziraat fakültesinden mezun olalı yirmi yıldan fazla oldu. Eski ilaç bilgilerim şu anda işe yaramaz durumda, ilaçların büyük bir kısmının üretimi yasaklandı, yeni ruhsatlı ilaçlar piyasaya sürüldü ve bunlardan haberim yok. Bir tarım ilacı satan ilaç bayiinden bilgi alabilirsiniz.
Kolay gelsin

eyemya 28-06-2020 22:16

Teşekkür ederim yardımınız için evet dediğiniz gibi yeni yaprak çıkardı bu son 2 günde bu hale geldi tekrar sağolun kolay gelsin

tazetarimci 02-07-2020 07:41

Orkidem ölüyor lütfen yardım edin

1 Eklenti(ler)
Orkidem resimdeki gibi daha alalı 2 ay oldu hemen tüm çiçekleri soldu ve dökülüyor ne yapmalıyım lütfen yardımcı olabilir misiniz ?

Doku_Kültürcü 02-07-2020 10:18

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi tazetarimci (Mesaj 1592010)
Orkidem resimdeki gibi daha alalı 2 ay oldu hemen tüm çiçekleri soldu ve dökülüyor ne yapmalıyım lütfen yardımcı olabilir misiniz ?

Daha öncede yazmıştım, tekrar edeyim. Normal bir durum. Phalaenopsis orkide melezleri (hangi türlerin melezi olduğuna bağlı olarak), 2-4 ay çiçekli kalır sonra çiçekler dökülür. Tekrar çiçeklenmesi için 16-19°C sıcaklıkta 1-1,5 ay tutulması gerekir.

tazetarimci 02-07-2020 10:41

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Doku_Kültürcü (Mesaj 1592015)
Daha öncede yazmıştım, tekrar edeyim. Normal bir durum. Phalaenopsis orkide melezleri (hangi türlerin melezi olduğuna bağlı olarak), 2-4 ay çiçekli kalır sonra çiçekler dökülür. Tekrar çiçeklenmesi için 16-19°C sıcaklıkta 1-1,5 ay tutulması gerekir.

Bilgilendirmeniz için teşekkürler. Daha önce de iki orkidemi kaybettiğim için telaşlandım. Bu sefer başaracağım inşallah :) budama yapmama gerek yok değil mi ?

Doku_Kültürcü 02-07-2020 11:09

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi tazetarimci (Mesaj 1592017)
Bilgilendirmeniz için teşekkürler. Daha önce de iki orkidemi kaybettiğim için telaşlandım. Bu sefer başaracağım inşallah :) budama yapmama gerek yok değil mi ?

Yok.

tazetarimci 05-07-2020 09:49

Orkidemin dalı sarardı

1 Eklenti(ler)
Merhabalar, ekte görüntüleyebileceğiniz gibi orkidemin dalı sararmaya başladı. Ne yapabilirim ?

Ahmet Bitkay 13-07-2020 16:21

Orkide hastalığı

1 Eklenti(ler)
İyi günler yeni çıkan orkide yaprağımda kararma var ve gövdesinde siyah lekeler olduğunu gözlemledim bunun sebebi ne olabilir?

Cicim 15-07-2020 21:40

Merhabalar,
Ben bu sıcaklarda orkidelerimle sorun yasiyorum.. bazılarının kökleri çuruyor.. kökleri temizliyorum ve tekrar ekiyorum. Bugün bir orkidemin yaprakları döküldü hiç yaprak yok ama kökler sağlam görünüyor ne yapmalıyım. Eksen tekrar yeşerir mi yapabileceğim birşey varmı :( http://www.agaclar.net/galeri/displa...?imageid=44784
http://www.agaclar.net/galeri/displa...?imageid=44783

Doku_Kültürcü 15-07-2020 22:55

[QUOTE=Cicim;1592865]Merhabalar,
Ben bu sıcaklarda orkidelerimle sorun yasiyorum.. bazılarının kökleri çuruyor.. kökleri temizliyorum ve tekrar ekiyorum. Bugün bir orkidemin yaprakları döküldü hiç yaprak yok ama kökler sağlam görünüyor ne yapmalıyım. Eksen tekrar yeşerir mi yapabileceğim birşey varmı

Botanik tür Phalaenopsisler (mesela Phalaenopsis schilleriana) kök ucundan keiki oluşturabiliyor ama hibrit Phalaenopsislerde böyle bir durum yok. Bitkinin taç kısmı ölmüş. Yapacak bir şey yok.:(:(

Ustasimal 22-07-2020 15:30

https://i.imgyukle.com/2020/07/22/Ss9V7Y.jpgMerhabalar, benim orkidem çiçek dökene kadar çok iyi durumdaydı, çiçek döktükten sonra bir anda dalları ve yaprakları kurumaya başladı, gövde kısmı artık yeşil değil ve yaprakların bitim yerleri kuruyarak gövdeden kopuyor, bir hafta önce çürük köklerini budadım ama kökleri artık yeşil değil kahverengiye dönüyor, bir haftada iki kere şansından çıkardım dallarını da 3. Boğumun üzerinden kestim, tarçın ve parol ile beslemeye çalıştım ama ne yaparsam yapayım kötüleşmesine engel olamıyorum lütfen bana yardımcı olur musunuz çok üzülüyorum
Alıntı:

[IMG][IMG][IMG]https://i.imgyukle.com/2020/07/22/Ss95EM.jpg[/IMG][/IMG][/IMG]

Taranis 13-08-2020 08:33

Bu başlık gerçekten çok yararlı teşekkürler.

seenns 26-09-2020 10:03

çiçek açmıyor

3 Eklenti(ler)
Orkidem 2yıldır bu şekilde sürekli yaprak açıyor çiçek açmıyor.çiçek açan yerler bu şekilde kuruyor.ne yapmalıyım

nanemolla 28-10-2020 10:37

1 Eklenti(ler)
Eklenti 713949
Merhaba sn üyeler. 3425 nolu mesajımdaki 12 yapraklı ve artık eğilen arada saksısı eğilme ağırlığına dayanamayıp devrilen orkidemi kobay olarak ve birazda merakıma yenildiğimden bişey denemek istedim. Alttan altı yaprak sayıp ortadan kestim.Bu arada üst bölmedede kökler vardı 4 tane 7 cm civarlarında.Bir kaç gün göbeğin kuruması için açıkta bekledikten sonra aynı saksıya diktim ve beklemeye başladım.
Başlarda ikiside sarsıldı ama resimdede görüldüğü üzre anaç olan yavru verdi, üst kısımdakide yeni yaprak çıkardı ve yeni köklerde çıkarıyor.kısmetim varmış aksi bir kötü durumla karşılaşmadım.Ama gönül isterdiki anaç olan dalından bir kaç tane fazladan yavru verseydi ama olmadı.Neyse bunada şükür.

Phal_Orkide 13-12-2020 17:48

Orkidemin çiçekleri döküldü,dinlenme dönemine geçti.Fakat yeni kök verirken 6 aydır yaprak vermiyor ne yapmalıyım yaprak vermesi için

Doku_Kültürcü 13-12-2020 18:54

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Phal_Orkide (Mesaj 1600577)
Orkidemin çiçekleri döküldü,dinlenme dönemine geçti.Fakat yeni kök verirken 6 aydır yaprak vermiyor ne yapmalıyım yaprak vermesi için

Ayda bir defa gübre verin. Her gübreleme öncesinde, saksı içerisinden 1-2 litre memba suyu geçirerek harç içerinde kalan gübre artıklarını uzaklaştırın (aksi durumda, biriken gübre nedeniyle kökler yanar). Hemen sonrasında hazırladığınız gübre çözeltisini saksıya verin.

Phal_Orkide 14-12-2020 07:10

Dediklerinizi yapıyorum fakat bir türlü yaprak vermedi nasıl verdiririz yaprak suyuna ne katsak veya nası bi bakım uygulasak

Phal_Orkide 14-12-2020 07:10

Bunun yanında bir de alttan 2 yaprağı düştü

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 18:41.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025