![]() |
|
|
|
|
|
#1 |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 16-11-2011
|
iyi günler.orkidemin çiçekleri dokuldu sapları gayet saglıklı gorünüyo kuruma yok yinede 3. bogumdan kesmelimiyim kuruma olmazsa bu sekilde durmasında sakınca varmı. |
|
|
|
|
|
#2 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 31-12-2011
|
3. boğumdan kesin. artık sapın keiki vermesi dışında bir işlevi kalmadı. 3. boğumun 1 cm üstünden steril bir kesici aletle kesin ve üzerine 1-2 damla mum damlatın. tabi orkidenizin phalaenopsis türü olduğunu var sayıyorum.. |
|
|
|
|
|
#3 |
|
Yeni Üye
|
dalı kesmezsem daha cabuk çiçeklenir diye umut ettigim için kesmeyi düşünmüyordum ama tavsiyenizi dinleyip kesicem evet orkidem phalaenopsis türü.bu kadar hızlı cevap yazdıgınız için ayrıca çok teşekkür ederim... |
|
|
|
|
|
#4 |
|
Yeni Üye
|
sayın fzthalil bir sorum daha olucak size su anda çiçeksiz olan dal bır kısmdan sonra iki dala ayrılıp çicek veriyo eger 3.bogumdan kesersem tek dal kalıcak yinede bu sekildemi kesmeliyim... |
|
|
|
|
|
#5 | |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 31-12-2011
|
Alıntı:
şu anda çiçek yok ve tomurcuk da yok di mi? eğer yoksa kesin. kesim yapacaksanız da sapın tamamını kesin belli bir kısmı kesilir diye bir bilgi duymadım. yani 3. boğumdan itibaren. hocalarımız daha iyi bilirler ama ben duymadım. resim koyabilirseniz daha net bilgi verebiliriz. |
|
|
|
|
|
|
#6 | |
|
Yeni Üye
|
Alıntı:
dal suanda Y harfi görünümnde tomurcuk falanda kalmadı çiçekte yok.dediginizi anladım 3.bogumdan kesiyorum cok tesekkur ederim... |
|
|
|
|
![]() |
| Konu Araçları | |
| Mod Seç | |
|
|