![]() |
|
|
![]() |
#1 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 21-12-2011
|
öncelikle cevabınız için teşekürler. ben orkideyi aldığım çiçekçi bana 30 dakika suda tut ondan sonra süzülmesi için bırak dedi. ben de daha önce bu forumuda bilmiyordum foruma yeni katıldım çiçekçinin yanlış bilgisi ile sulamışım. orkidem sağlığına kavuşması için şimdi ne yapmam gerekkir. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 24-05-2008
|
Alıntı:
Sayın Ünver ile gelen mesajınızı beraber okuduk ve değerlendirdik.Sayın Ünver in yazdıklarının tamamı doğru. Sizin bu sulama üslubunuz,bana geçen gün seyrettiğim KURTLAR VADİSİni hatırlattı.Bir sahnesinde ABDÜLLEY bir adamı konuşturmak için yaptığı işkencede,buna benzer bir su sahnesi sergilemekteydi.Adam dayanamadı ,sizin zavallı çiçeğiniz dayanmış. Sonuç;Bu MEZALİMİ durdurun ve çiçeği kendine gelmesi için ona biraz süre verin (8-10)gün.Sonra tekrar konuşalım. Saygılarımla |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 04-12-2011
|
yapraklarda yumusama :(
Merhaba Ziya Bey, Ben yaklasik 8 gün önce seraniza gelmistim. Erken saatte gittigim icin görüsememistik. Orkidemin topragini yardimciniz beyefendiye degistirttim ve orkidem icin besin aldim. Yardimciniz bana 10 gün sulama yapmamami tavsiye etti. 2 gün sonra sulama yapacagim. Ancak 1-2 gündür yapraklarda yumusama ve sarkma var. Birkac gün önce yapraklara püskürtme yapmistim, kalorifer yaninda duruyorlar biraz nemlensinler diye. Acaba ondan mi oldu? Bir de nem icin tepsiye tas koymak lazim imis. Nem kökler icin mi gerekli yapraklar icin mi? Son olarak 2 gün sonraki sulamami besin ile yapmayi düsünüyorum. 1 cay bardagi versem yeterli midir? Tesekkür ederim. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Makinemi bugün açtığım için mesajınızı yeni gördüm.Böyle durumlarda beni telefonlada arayabilirsiniz. Susuz ve gıdasız kalmışlar.Hemen ,verdiğimiz fertilizer ile destekli sulayalım. Anladığım kadarı ile bulundukları ortam sıcak,bunu hesap ederek,su dolu bir kova veya benzerine ,1 su bardağı fertilizer ilave edelim. Bütün saksıyı,10-15 saniye batırıp çıkartalım.Soğuk olmayan bir yerde,altına tabak koyarak ,süzülmeye bırakalım.Daha sonra tabağa biriken suya,yarım fincan fertiziler ilave ederek ,yapraklarına fıs fıs yapalım. Bu sulamayı sabah saatlerinde yapar isek ,kendini toparlaması ve içine çekebilmesi açısından daha iyi olur. Çok kısa sürede kendini toparlayacaktır. Netice ,iyi olmazsa beni haberdar edin. Saygılarımla |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#5 |
Yeni Üye
|
Ziya Bey, Mesajinizi okumadan önce normal su ile daldirma yaparak suladim bile. Ama besin vermedim. Bahsettiginiz islemi yarin yapsam olur mu? 1 hafta sonraki sulamayi mi bekleyeyim? Saygilarimla |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#6 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
1 bardak fertilizer ı saksıya üstten gezdirerek dökelim.Yarım bardak fertilizeri de yapraklarına fıs fıs layalım.Bu işlemi sabah yaparsanız daha iyi olur. Fertilizer ,hazırdır,su ilave etmeyin.Sadece iyice çalkalayın. Saygılarımla |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#7 | |
Yeni Üye
|
Alıntı:
![]() Cicegim ölüyor mu? Lütfen yardimci olun. Saygilarimla, |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#8 |
Ağaç Dostu
|
Sayın phalez, Rahatsızlık vermeniz söz konusu değil,özellikle ORKİDE konusunda,elimizden birşey geliyorsa seve seve yaparız.Takdir ederseniz,611 no lu mesaj dan sonra yazdığımız 613 daha sonraki ve de şu anda yapmanız gereken durumu izah ediyor bu nedenle 613 ü dikkate alalım. Ayrıca takdir edersenizki şu an da tam bir sera orkideyle,-3 ile mücadele ediyoruz.Isınmak için,yerime geldiğimde sizlere yardımcı olmaya çalışıyorum.Takdirlerinize.............. Saygılarımla |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#9 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Çiçeğiniz,çiçeğin alındığı yerde vaselife diye tabirlediğimiz vazo ömrünün büyük kısmını tamamlamış.Sizde de 20 günü aşkın,göz zevkinize hizmet etmiş ve bitmiş. Çiçeğiniz şimdi dinlensin,kendine gelsin tekrar çiçeğini verecektir.Paniklenmeyin,ayrıca saksının üzerindeki çiçekte 365 gün çiçekli kalamaz.Çiçeği vermiş dalları,maket bıçağı veya jiletle kesip alabilirsiniz. Sabır....... Düzenleyen Ziya Soner : 18-01-2012 saat 16:30 Neden: ilave bilgi |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Konu Araçları | |
Mod Seç | |
|
|