![]() |
|
|
|
|
|
#2 |
|
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 14-05-2007
|
farklı subtrat denemeleri
Merak ettiğim bir konuda tecrübesi olan arkadaşların fikirlerine ihtiyacım var. Bazı yabancı sitelerde orkide harçları için mermer parçaları, ponza taşı ve pirinç kabuğu tavsiye ediliyor. İçimizde bu malzemeleri kullananlar varsa tecrübelerini paylaşabilirlermi? Aşağıdaki linkde bu tür malzemelerin çok daha fazlasını görebilirsiniz. http://www.repotme.com/orchid-mix/SelectABlend.html Saygılar |
|
|
|
|
|
#3 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 13-03-2009
|
herkese merhaba.yıllardır orkide yetiştiyorum ama keikiyi ilk kez burada duydum. orkidelerimi keikiye teşvik edecek yapabileceğim birşey var mı? teşekkürler |
|
|
|
|
|
#4 |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 28-03-2014
|
Orkideme neler oldu? Sayfaları elimden geldiğince gezdim okudum. Orkidem hastamı oldu tam teşhis koyamadım. Yardımcı olursanız sevinirim. Teşekkürler.Orkide ikili olarak geldi birinin yaprakları önce delindi sonra hayata küstü döküldü sapı yarıya kurudu diğeri ise aynı yolda gidiyor. Köklerde kuruma olmuş gibi fazla sudan mı neden anlayamadım. Çok ilgilenemedim yanlış yaptığım şeylerde olmuş ama şuan ne durumda ne yapmam gerek karar veremedim. |
|
|
|
|
|
#5 |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 02-04-2014
|
Merhaba horozibigi, İlk orkideme bakıyorum ve acemiyim ama yaptığım araştırmalarda bu resimleri daha önce gördüğüm Çiçek yanıklığı (Botrytis)'na benzettim. Çiçek yanığı yaygın bir mantar hastalığıymış ve her türlü mantar sorunu gibi bu da genellikle yüksek nem de veya çiçek üzerinde su damlacıkları kaldığında, yani su sebepli bir hastalıkmış. Tedaviye bitki çevresinin hava akımını artırarak ve nem seviyesi düşürülerek başlanması tavsiye ediliyor. Daha detaylı bilgiyi deneyimli forumdaşlardan ben de bekliyorum. İyi akşamlar. |
|
|
|
|
|
#6 | |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 28-03-2014
|
Alıntı:
resim yüklemekle çok uğraştım ancak olmadı :/ ancak bu şekilde oldu kusuruma bakmayın. http://i.hizliresim.com/8n090V.jpg Düzenleyen horozibigi : 03-04-2014 saat 20:33 |
|
|
|
|
![]() |
| Konu Araçları | |
| Mod Seç | |
|
|