View Single Post
Eski 05-01-2009, 11:48   #35
praecox
Kaybettik...

praecox's Avatar

Giriş Tarihi: 12-06-2006
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi starter Mesajı Göster
Sayın Praecox,
yani sizce sulama yönetimim yanlış olduğu için mi oluştu bu yeşil tabaka? Bundan sonra dediğiniz gibi devam edeceğim.
Bir de benim aklıma acaba yanlış yerde mi tutuyorum diye geliyor. Diğer odalar çok soğuk diye soba olan odaya aldım ben orkidemi.Yani bulunduğu ortam akşamları ve geceleri daha ılık oluyor. Bu da sebep olabilir mi?
Yeşil tabakanın bir tür alg veya yosun olduğunu varsayıyorum. Bu da aşırı nemli kaldığına işarettir. Ayrıca ışığın da yeterli düzeyde, tatmin edici düzeyde olduğuna da işarettirse de nemli kalan saksı harcı öncelikle köklerde çürüme sorunları yaratacaktır.
Kökler havadar kalmalı ancak kuruduktan sonra ıslatılmalı. uzun süre nemli kalan kökler havasız kalacağından öncelikle bir dizi kök sorunları yaratacak patojen mantarların da üremesini teşfik edecektir. Bu durum sizin de söylediğiniz gibi serin havasız ortamlarda çok daha hızlı gelişecektir. Phal ler için serin demek 18 'C demek gündüz en az 22 tercihan kışın 24'C demek olur. gündüzleri 20-21'C ler de phal.ler için serin demektir.

praecox Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön