![]() |
|
|
![]() |
#1 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 13-06-2011
|
Alıntı:
Su post yine okunmali : http://www.agaclar.net/forum/22857-post9.htm Son olarak orkide olumleri olabilir.Ben yeri geliyor hala dikkatsizligim yuzumden orkidenin olumune sebep oluyorum (ya da bir hastalik bulasiyor ve hicbir caresi yok).Bu forumda artik hatri sayilir bir mesaj birikimi oldu.Bu hem koleksiyonunu gelistirmek icin elde olan yerel ve uluslarasi secenekleri (Asya,Avrupa,Kuzey Amerika) hem de orkide bakimi videolarini iceriyor.Bu noktadan sonra orkide bilgisini gelistirmek icin okumasini ve opsiyonlarini degerlendirmesini tavsiye edebilirim. Ve bence cok spesifik bir sorunuz olmadigi muddetce (yani su ilaci mi kullansam, butun basliklari okudum da bunu goremedim gibi) tum sorularinizin cevabi sitemizde mevcut. Fakat bir gercek var o da orkideler hakkinda ogrenmeye calismassaniz bitkinizin elbet bir gun olecegi. Cunku iyi bir bakim olmazsa orkideniz hastaliga acik olur iyi bir orkide bakimi da agaclar.net i hatim etmekten geliyor. Bu raddeden sonra merakiniz artmiyorsa belki orkideler sizin icin degildir.Boyle guzel ve ozel bitkilere cicek endeksli yaklasmamak lazim (yine orkideler gibi guzel cicek acan baska ve narin olmayan bitkiler var cunku). |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 29-10-2007
|
Orkidem sararıyor!!
Sayın hocalarım bir senedir baktığımız orkidemiz son günlerde çiçek dolu sapından sararmaya başladı. fotografta da görüyorsunuz ne yapmalıyım. neden olur forumu yeni yeni araştırmaya başladım daha kötü olmadan yardımlarınızı bekliyorum. teşekkürler |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 11-02-2007
|
Phalaenopsis orkideleri en verimsiz fotosentez türü olan kaktüsgiller fotosentez sistemine sahiptir. Sonuç olarak daha az enerji üretirler. Bitki üzerinde keiki (yavru bitki) görülüyor. Keiki'de ana bitkiden enerji ve besin (kalsiyum, magnezyum, potasyum....) çeker. Dolayısıyla ana bitki durumu kurtarabilmek için çiçek dalında bulunan glikozdan tutunda diğer besin elementlerine kadar alabileceği ne varsa geri çeker, dalı kurutur. Bitkinin genetik yapısınında bunda etkili olduğunu belirtmekte fayda var, genetik durum izin vermiyorsa, bitki üzerinde keiki olmasa bile dalı atar. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4 | |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 29-10-2007
|
Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |