agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Orkide > Orkide Hastalıkları
(https)

Beğeni Düzeni1347Beğeniler

Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Prev Önceki mesaj   Sonraki mesaj Next
Eski 27-05-2016, 13:10   #10
Ağaç Dostu

mühendis57's Avatar

Giriş Tarihi: 14-09-2007
Galeri: 14
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi beyaz-orkide Mesajı Göster
merhaba , benim iki adet ofisimde baktığım orkide var . yaklaşık 1 aydır şu an çiçekleri üzerinde ve çiçeklenmeye devam ediyor .beyaz olanın yapraklı biraz daha durumdayken mor olanın yaprakları tamamen yumuşadı ve aşağı doğru düştü baya araştırdım susuzluk olduğuna karar verdim şimdi 3 güne bir su veriyorum hemen düzelme gözlemleyebilir miyim yoksa uzun sürede mi düzelir ?
***evde de 3 tane yoğun bakıma aldığım orkidelerim var arkadaşım bakamamış bende bu konuda biraz bilgi edinince bir deneyeyim diye aldım.onlar içinde yaptıklarım şunlar saksılarından çıkardım ölü kökleri kestim güzelce tarçınladım geri diktim ve 2-3 gün su vermedim sonra daldırma ile suladım ve bol sabah ışığı alıp kuruyacakları yere koydum şu an düzelme gözlemleyebiliyorum şöyleki yaprak vermişler ve yumuşama azalmış....
köklerin durumunu merak ediyorum açıp baksam olur mu ?
Merhaba,
Yeni yaprak çıkartıyorsa durum iyiye gidiyor demektir.Orkideniz yeni kökler oluşturmaya başlamış ya da mevcut köklerini uzatıyordur köklerine bakmak için tekrar harcını dağıtmayın.Saksı olarak şeffaf saksı kullanın kökleri böylece gözlemleyebilirsiniz.Kökler de fotosentez yaptığından ışık görmesi için şeffaf saksı kullanmanız daha iyi olacaktır. Kolay gelsin.

mühendis57 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 14:28.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025