View Single Post
Eski 27-05-2016, 13:22   #2647
beyaz-orkide
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 27-05-2016
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Adalet Yağcı Mesajı Göster
Sevgili beyaz-orkide, foruma hoş geldiniz..

Mesajınızdan anladığım kadar, orkideniz susuz kalmış, daldırma sulaması yaparak doğru davranmışsınız.
Akşamları ve sabahları, yaprak göbeklerinde su birikmeyecek şekilde fısfısla yapraklarını nemlendirin.
Kendine gelmesi kaybettiği neme bağlı olarak biraz zaman alabilir, bir hafta ile bir ay arası diyelim.
Bitkinizde madem ki olumlu gelişmeler gözlemliyorsunuz o halde köklerini merak etmeyin

Ayrıca forumun bu sayfasını ve burayı ziyaret eder misiniz lütfen..
hızlı cevabınız için çok teşekkür ediyorum ve hoşbuldum.köklerini merak etme sebebim şu orkideler son enerjilerini kaybedene kadar yenilenme içinde olularmış acaba son enerjisini mi harcıyor yoksa minik köklerimiz oluştumu
birinden çok umutluyum yapraklar dikleşti kalktı ama diğer ikisi perişandı kökleri cılk yosun gibi olmuştu...onlarında orta yapraklarında minik yeni yaprak oluşumları var ve yaprak altına baktığımda göz göz yeşil patlamalar görüyorum sanırım ilk yardım başarılı....
şu an çiçekli orkidelerim için nem takviyesi yapacağım fıs fısın içine yarım ölçekle tam su karışımı hazırlamış olduğum orkide besini var yapraklara su işlemini bununla mı yapayım yoksa normal içme suyu ile mi yapayım?

tavsiye ettiğiniz sayfaları inceleyeceğim teşekkürler yardımınız için
ayrıca fotoğraf atıp genel durum değerlendirmesi rica edeceğim

beyaz-orkide Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön