Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi beyaz-orkide
hızlı cevabınız için çok teşekkür ediyorum ve hoşbuldum.köklerini merak etme sebebim şu orkideler son enerjilerini kaybedene kadar yenilenme içinde olularmış acaba son enerjisini mi harcıyor yoksa minik köklerimiz oluştumu 
birinden çok umutluyum yapraklar dikleşti kalktı ama diğer ikisi perişandı kökleri cılk yosun gibi olmuştu...onlarında orta yapraklarında minik yeni yaprak oluşumları var ve yaprak altına baktığımda göz göz yeşil patlamalar görüyorum sanırım ilk yardım başarılı....
şu an çiçekli orkidelerim için nem takviyesi yapacağım fıs fısın içine yarım ölçekle tam su karışımı hazırlamış olduğum orkide besini var yapraklara su işlemini bununla mı yapayım yoksa normal içme suyu ile mi yapayım?
tavsiye ettiğiniz sayfaları inceleyeceğim teşekkürler yardımınız için
ayrıca fotoğraf atıp genel durum değerlendirmesi rica edeceğim 
|
Merhaba,
Orkide besini su an durumu kritik olan orkidelerinizin icin agir gelebilir.Sulamayi haftada bir yapmalisiniz.Evinizin gunes alan havadar bir mekaninda bulunmali;hatta aksam saatlerinde caminizi biraz acip odanin havalanmasini izin verin. Orkideler aksam saatlerinde hem hava degisikliginden hoslanirlar hem de ev havalanacagindan oturu curuk gibi olaylari daha cabuk engellemis oluruz.
Hazirlayacaginiz fisfisin icine bir cay kasigi kadar eczaneden edinebilecegiz oksijenli su karisimini kullanabilirsiniz.
Bu iki yontemle hem orkidemizi dezenfekte edecegiz,bitkiye daha fazla oksijen tasitacagiz hem ortami havalandirarak hastalik oranini en dusuk seviyeye indirecegiz hem isik alimini arttirarak buyumeyi arttiracagiz.
Yosun orkide isine yeni basladiysaniz hatta yeni degilseniz bile cok tercih edilecek bir urun degil;kendi icinde de zorluklari var cunku. Bir mucize degil anlayacaginiz
Kolay gelsin
Sevgiler