![]() |
|
![]() |
#2581 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 11-02-2007
|
Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2582 |
Ağaç Dostu
|
Phalaenopsis orkidesinin çiçeklenmesi için 16-19ºC sıcaklıkta 1-1,5 ay tutulması gerekiyor ki çiçeklenme tetiklensin. Bitkinizin bu ihtiyacını sonbahar-kış mevsiminde karşılayabilirsiniz. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2583 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 24-04-2016
|
Cok tesekkur ederim bilgilendirdiginiz icin . son birsey sorayim kokleri kesmek icin cikarttigimda tekrar ayni topragina mi dikmeliyim geri |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2584 |
Ağaç Dostu
|
Pek önerilmez ama, kullanmak zorundaysanız saksı harcını bir tencereye koyup haşlayın. Soğuduktan sonra kullanın. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2585 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 24-04-2016
|
Cok tesekkurler cok sagolun |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2586 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 28-03-2016
|
İyi günler daha önce size yazmıştım, orkidemde 4 dal vardı bu dalların birisi hiç açmadı (Aralık'ta aldığım için soğuk bir gündü eve gelene kadar etkilendi herhalde) diğer dallardaki çiçeklerin çoğu geçen ay döküldü. Çiçekleri dökülen 2 dalı 4 ncü boğumun 2 cm kadar üzerinden kestim. Dallardan birisinde yaklaşık 3,5 cm uzunluğunda yeni dal çıktı diğer dalda herhangi bir gelişme yok. Ancak hiç çiçek açmayan dalı kesmemiştim (2 nci fotoğraf) o daldaki 5'inci boğumdan da 1 cm boyunda yeni dal çıkmaya başladı. Dallarda herhangi bir sararma yok üstteki kısmı kesmem gerekir mi? Ayrıca Çiçeği olan dalda da 1 çiçek kaldı o da düşmek üzere. Dıştaki beyaz kabın altına çakıl taşları koydum fazla sular taşların içinde. Başka bir şey yapmama gerek var mı? Sorularımı yanıtlarsanız memnun olurum. Teşekkürler. (Daha önce gönderdiğim fotoğralara alıntıla yapmak istedim ancak olmadı. Konuyu tekrar düzelttim ve fotoğraf ekledim.) Herkese orkideli ve çiçekli güzel günler diliyorum! Düzenleyen jorca : 02-05-2016 saat 17:33 Neden: Fotoğraf yükleme |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2587 |
Ağaç Dostu
|
Fotograf ? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2588 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 14-02-2016
|
Benim orkidemin yaprakları neden aşağı doğru sarkıyor tūrūmū değişik acaba |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2589 |
Ağaç Dostu
|
Püskürtücü kullanarak daha sık sulayın. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2590 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2591 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 28-03-2016
|
Teşekkürler
Çok teşekkür ederim iyi çalışmalar. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2592 |
Ağaç Dostu
|
İki gün önce ölmek üzere olan bir orkidemi küçük bir operasyon yapıp yoğun bakıma aldım ![]() Orkidem 12 senedir benimle, aldığımda en az üç yaşındaydı, demek ki aşağı yukarı 15 yaşında. 6-7 sene önce dip yandan bir keiki verdi, ben de kıyıp ayıramadım ama, gittikçe güçten düştü, yaprakları gevşedi, birkaç ay önce 10 cm. bir çiçek sapı çıkardı üzerinde küçük 4 çiçek. Bitkiyi saksıdan çıkarıp ana gövdeye baktığımda ana gövdenin kurumuş olduğunu gördüm, yeşil aksamı görünceye kadar temiz bir bağ makasıyla kesip kurumuş çürümüş hava köklerini de bitkiden uzaklaştırdım. Tüm harcını ve saksısını değiştirdim. Bugün itibariyle durumları çok iyi, gelecekte bu operasyona nasıl cevap verecekler bilmiyorum ![]() Fotoğraf çekme telaşından saksıları temizlemeyi unutmuşum ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2593 |
Ağaç Dostu
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2594 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 09-04-2016
|
Lütfen yardımcı olun orkidemde böyle bir oluşum var bu nedir nasıl oluştuğunu anlamadım ne yapmaliyim |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2595 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Net bir fotoğraf eklerseniz bu konudaki uzman arkadaşlarımızdan daha doğru bilgiler alabilirsiniz. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2596 | |
Ağaçsever
|
Alıntı:
Çok tesekkurler vakit ayırdığınız için daha net bir resim yukledim Orkide bir seneden fazla benimle daha önce böyle birşey hiç olmamıştı şimdi ne yapmam lazım sizce şimdiden tesekkurler |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2597 |
Ağaç Dostu
|
Şapkalı mantar gibi izlenim uyandırıyor. Saksı harcını değiştirin veya kaynar suda haşlayın tekrar kullanın. Bitki köklerine ise sistemik bir fungisit (mesela karbendazim içeren) püskürtülebilir. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2598 |
Ağaçsever
|
Çok tesekkurler cevapladiginiz için. Peki bu yapraklardaki beyazliklar da mantardan mi kaynaklanıyor bunları da başka bi orkidemde farkettim ama birbirine çok yakın oldukları için bulaşmış olabilir mi |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2599 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 07-02-2016
|
Merhaba benim orkidemin durumu nasıl acaba?budadım çiçekleri dökülünce ama yanlış yerden mi budadım acaba hiçbir gelişme yok ama kötüde olmadı.şimdi yeni yaprak çıkarıyor bu neye işaret acaba?fotoğrafta eklemeye çalışacağım |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2600 |
Yeni Üye
|
Asıl yüklemek istediğim resmi yükleyemiyorum ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2601 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Kolay gelsin |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2602 |
Yeni Üye
|
Çoook teşekkür ederim bu kadar hızlı cevap verdiğiniz ve beni bilgilendirdiğiniz için�� |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2604 |
Ağaçsever
|
Benim mesajıma da keşke o kadar hızlı cevap verilseydi |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2605 |
Ağaç Dostu
|
Sizin yazdiklariniza sayin doku kulturcu arkadasimiz cvp vermis.Her yazilana da cvp verilecek diye bir sey de yok Biraz sitemden sonra siizin sorunuza gecersek, Son gonderdiginiz resim net degil yaprak ustlerinde su damlasi kalmis ve orkideniz de gunes goren bir yerdeyse bundan dolayi olmus olabilir. Ya da mantari bir hastaliktir Tedbir olarak diger orkidelerden uzaklastirin Hastalikli bolgeyi steril bir kesici aletle kesip uzaklastirin Yapraklar kok ve govdeyi dikkatle inceleyip baska sorunlar olup olmadigina bakin. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2606 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 30-04-2016
|
Merhaba. Yaklaşık 1 ay önce orkide aldım. Yaprak sayısı fazla olanı almak istedim . Çiçeklerine pek dikkat etmedim. Aldığımda da çiçeklerin üzerinde bu lekeler vardı. Bunları nasıl geçirebilirim yardımcı olabilir misiniz? Haftada bir suluyorum yüzdürerek . Konum olarak da gece gündüz açık pencerenin önünde. Gece esintisi olan bir pencere. Saksısı delikli vs. dikkat ediyorum da fakat bunun pek ölümcül olacağını düşünmediğim için umursamamıştım fakat yardımcı olursanız sevinirim. ![]() ![]() ![]() Sent from my iPhone using Tapatalk |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2607 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Orkideniz için uygun şartları sağlamışsınız zaten zirai ilaç vs kullanmanızı gerektiren durum yok. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2608 | |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 30-04-2016
|
Alıntı:
Teşekkür ederim cevabınız için . Çiçeği geçtiği için böyle oluyor olabilir mi ? Çünkü son çıkan çiçekler gayet sağlıklı görünüyor lekeler yok onlarda. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2609 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
|
|
![]() |