![]() |
|
![]() |
#10 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 28-03-2016
|
İyi günler daha önce size yazmıştım, orkidemde 4 dal vardı bu dalların birisi hiç açmadı (Aralık'ta aldığım için soğuk bir gündü eve gelene kadar etkilendi herhalde) diğer dallardaki çiçeklerin çoğu geçen ay döküldü. Çiçekleri dökülen 2 dalı 4 ncü boğumun 2 cm kadar üzerinden kestim. Dallardan birisinde yaklaşık 3,5 cm uzunluğunda yeni dal çıktı diğer dalda herhangi bir gelişme yok. Ancak hiç çiçek açmayan dalı kesmemiştim (2 nci fotoğraf) o daldaki 5'inci boğumdan da 1 cm boyunda yeni dal çıkmaya başladı. Dallarda herhangi bir sararma yok üstteki kısmı kesmem gerekir mi? Ayrıca Çiçeği olan dalda da 1 çiçek kaldı o da düşmek üzere. Dıştaki beyaz kabın altına çakıl taşları koydum fazla sular taşların içinde. Başka bir şey yapmama gerek var mı? Sorularımı yanıtlarsanız memnun olurum. Teşekkürler. (Daha önce gönderdiğim fotoğralara alıntıla yapmak istedim ancak olmadı. Konuyu tekrar düzelttim ve fotoğraf ekledim.) Herkese orkideli ve çiçekli güzel günler diliyorum! Düzenleyen jorca : 02-05-2016 saat 17:33 Neden: Fotoğraf yükleme |
![]() |
![]() ![]() |
|
|