![]() |
|
|
|
|
|
#1 |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 11-04-2016
|
Çiçek dalı kuruyan orkideler tekrar nasıl çiçek verir?
Merhaba; Orkide sevdalısıyım ama ayni zamanda bir orkide seri katiliyim de sanırım 😥 Üç orkidem var; neyse ki biri aylaaaarr sonra doğru zamanda budamayı başarmışım ki yeni bir dal vermeye başladı. Ancak diğer ikisinin çiçek dallarını köke kadar kurutmayı başardığım için sadece yapraktan ibaretler 😥 Ne yaptıysam olmadı. Yaprakları çok sağlıklı, kökleri de en az şimdi yeni dal veren kadar iyi durumda denebilir. Tekrar çiçek vermelerini öyle istiyorum ki... Ne yapmalıyım? Beklemekten başka seçenek var mıdır? Birinin fotoğrafını eklemeyi başardım. |
|
|
|
|
|
#2 |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 24-04-2016
|
lütfen yardım edin :(
ne durumda napmam gerek hiç bilmiyorum etrafımdada bilen yok.. kök temizlemesi falan hiç bilmiyorum. noolur bi yol gösterin belki artık yapcak bişey yok geç kaldım belkide bişeyler yapılır bilmiyorum umarım vardır.. ölmesini hiç istemiyorum. bilmiyosan niye aldın diyebilirsiniz ama hediye geldi fotoğrafları atıyım daha iyi görürsünüz ![]() |
|
|
|
|
|
#3 | |
|
Yeni Üye
|
Fotoğraflarr Alıntı:
|
|
|
|
|
|
|
#4 |
|
Yeni Üye
|
|
|
|
|
|
|
#5 |
|
Yeni Üye
|
|
|
|
|
|
|
#6 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 11-02-2007
|
Kökler (en azından bir kısmı) sağlam görünüyor. Yapraktaki pörsüme, susuz bırakılmış izlenimi veriyor. Sararan yaprağa dokunmayın, besin içeriği ana bitkiye aktarılınca kurur, o zaman atarsınız. Sulamaya dikkat edin. Kışın haftada bir, yazın 2-3 günde bir sulayın. Ayda bir gübreleme yapın. Her gübreleme öncesinde saksı harcını musluk altına tutarak bir önceki gübrelemeden kalan artıkları uzaklaştırın. Hemen sonrasında gübre sıvısını saksıya verin. Kolay gelsin. |
|
|
|
|
|
#7 |
|
Yeni Üye
|
Gübrele demek isterken topragini degistirmek mi ? Bide daha bi tane cicegi durdugu icin bu 3. Bogumdan kesin gibi seyler duymustum onuda yapmadim cicegin dokulmesini bekliyodum. Simdi topragini degistiriyimmi yoksa bekliyim mi? Ve curuyen kokleri kesmem gerekiyor mu |
|
|
|
|
|
#8 |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 28-10-2016
|
orkidemim üzerinde delikler oluştu fotoğraf ekleyebilirsem ekliceğim ağ yapmış ve orkideden inmiş hafif sarı böcek benzeri şeyler vardı galiba orkideyi yiyiyorlar ve delikler olusuyo üstünde gezen göremiyorum lütfen yardımcı olun sulamasino hafta da 1 kez daldirma yoluyla yapıyorum ilgini için şimdiden çok sağolun |
|
|
|
|
|
#9 | |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 11-02-2007
|
Alıntı:
|