![]() |
|
|
![]() |
#1 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 01-12-2015
|
Merhaba
Merhaba arkadaşlar bugün Migros'tan iki adet mini orkide aldım çok küçük kahve fıncanı gıbı saksıdalar yosun gıbı bırşeyde ekililer bırının kökü çok az Nasıl sökerim onlardan bılemıyorum renkleri çok begendıgım için aldım ancak bunların saksılarını degıstırmem gerekli sanırım çok hassaslar Nasıl davranmalıyım sizce yardımlarınızı beklıyorum şimdiden çok teşekkür ederim |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Pınar hanım şu dönemde hiçbir şey yapmayın. Çiçeklerini döküp uykuya geçtiği dönemi bekleyin. Şu dönemde saksı değiştirirseniz çiçeklerini ve varsa tomurcuklarını döker. Çiçeksiz dönemde bir büyük boy saksı ile değiştirirsiniz. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3 | |
Yeni Üye
|
Merhaba
Alıntı:
Sevgili mühendis57 sizin önerileriniz doğrultusunda hiç dokunmamaya karar vermiştim ancak tomurcukların sararmaya başladığını farkettim ve saksıyı kenarından kestim ve nazikçe kökleri temizlemeye başladım doğru düzgün kök olmadığını olanında çürümüş simsiyah olduğunu farkettim doğrusu çok üzgünüm steril makasımla kestim pek birşey kalmadı desem yeridir hemen nette dolaşmaya başladım bu durumda streç fılm ile sarıp şeffaf bır saksıya koyup 7 gün bekletmem ve 2 günde 1 havalandırıp son gün ise tamamen açıkta bırakıp sonra saksılandırmamın doğru olduğu yazıyor siz ne önerirsiniz çok üzüldüm Bebek orkıde olduğu için çok hevesliydim ![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#5 |
Yeni Üye
|
Anladım teşekkür ederim ancak toprak ve saksı yok şu an elimde malum kuruma olmasa çiçeklerin dökülmesini bekleyecektik bir iki gün köklerini nasıl muhafaza etsem içindeki yosun çürük ve su icindeydi o nedenle attım onları yardımlarınız için çok teşekkür ederim |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#6 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |