Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi putko
Merhabalar, lütfen orkidemi kurtarmama yardım eder misiniz?
Kendisini ekim ayında eşime almıştım, ilk önce eşim eve getirene kadar iş yerinde dolabında kaldı 3 gün, eve geldiğinde merdiven boşluğuna koydum ama çiçekleri döküldü ve yeni çıkardığı tomurcuklarda ya açtı ve az büyüdü döküldü ya da açamadan döküldü. İlk geldiğinde plastik saksısı beyaz deliksiz bir saksının içerisindeydi ve haftada bir suluyordum. Sonra resimdeki gibi dalları kuruyunca suyun içinde bırakmam gerektiğini düşündüm, bazı insanlar benim çalıştığım yerde böyle yapıyorlar ve bitkileri çok sağlıklı. Sonra bu foruma üye olduksan sonra okuduklarımdan anladığım kadarı ile fazla sulama ile az sulamanın belirtileri aynıymış ve köklerin güneş görmesi gerekiyormuş. Pencerenin önüne sadece plastik saksı ile koydum ve sulamayı 10 günde bire düşürdüm. İyileşir gibi olmuştu ama yeni çıkardığı son yaprağıda önceki denemeleri gibi soldurup düşürünce size yazmaya karar verdim. Fotoğraflarını çekerkende farkettim ki büyük yapraklardan birininde altı sararmaya başlamış. Ayrıca saksının bir yerinde yosunsu bir yeşillik var. Belki kök ezilmiştir.
Lütfen ne yapmam gerektiğini söylermisiniz, kuru dalları nasıl temizlemeliyim, yaprakları kurtarmak için ne yapmalıyım. Ankara'da güney cephe bir pencerede iç tarafta duruyor, nasıl sulamalıyım.
Eklenti 595560
Eklenti 595561
Eklenti 595562
Eklenti 595563
Eklenti 595564
|
Çiçek sapı tamamen kurursa dipten kesip alırsınız.Köklerde kuruma çürüme varsa sağlam kısıma kadar kesip temizleyin