agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Orkide > Orkide Hastalıkları
(https)

Beğeni Düzeni1347Beğeniler

Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 28-06-2015, 23:59   #1
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 28-06-2015
Arkadaşlar Merhaba. Foruma Yeni Üye oldum ve bazı sorularım var.

Mayıs ayının başında 5 adet orkide aldım
3 tanesi şeffaf olmayan saksıda ve kökü yosun gibi birşey (kesinlikle ağaç kabuğu değil)
2 tanesi şeffaf saksıda ve kökleri ağaç kabuğu

Yosun köklü phalaenopsislerimden
1. biri tüm çiçeklerini döktü. Biran önce yeni çiçek vermesini nasıl sağlayabilirim?
2. bitanesi de dökmek üzere. sanki güçsüz kalıp çiçek yapraklarını kapatmış gibi. ve 1-2 güne o çiçeklerde düşecek. ancak tepede yeni iki tane tomurcuk var tomurcukları korumak için ne yapabilirim?
3. birisininde çiçekleri eriyor gibi rastgele noktalardan. forumdan okuduklarımdan anladığım kadarıyla bit olabilir. ne tavsiye edersiniz

4.Ağaçkabuğu köklülerden birtanesi ise boyu uzundu ve yeni tomurcuklar oluştu. haliyle daha uzadı ve bağlı olduğu sap kısa kaldı. bu seferde yeni çiçekler yüzünden ana gövde dalı eğildi buda denge bozukluğuna sebebiyet verdi. Daha uzun sap kullanıp daha yukardan bağladım ancak oda zorladım gibi hissetim şu an bi sıkıntı yok gibi ileriye dönük ne yapmalıyım?

teşekkürler.

sevax Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 29-06-2015, 19:13   #2
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 29-06-2015
Öncelikle merhabalar aranizda yeniyim. Çiçek kullanimi konusunda da yeni öğreniyorum. Orkidemi aldigimda cicekliydi ancak kisa zamanda ciceklerini döktü 1 seneyi gecti çiçek açmadı kışın budama yaptım topragini hic degistirmemistim sulamayi ayri bir kase icine icme suyundan yarim fincan kadar koyup yapiyordum 10-15 gunde bir tam cicek verecekti bir tomurcugu var saksi disindan beyaz pamukcuklanma gördüm tam olarak hastaligin adini bilmiyorum fotografini koyacagim. Okudugum bir receteye gore orkidenin buyuk kismini topragindan ayirdim baya nemli oldugunu gördüm aşırı sulama yapmadigimi dusunuyorum üstten fısfıslama da yapmiyorum. Tamamen ayiklamaya korktum yikayip kurulayip hava almayacak sekilde sarin diyordu posetle beraber saksisina koydum suan ayirdigim yoprakta kurusun diye yaydim ama toprak(orkide harci)tada beyaz top top pamukcuklarin arasinda olusumlar var. Ne yapmaliyim suan posette bekletiyorum.

Eklenen Resimler

Chemist. Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 29-06-2015, 19:16   #3
Yeni Üye

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Chemist. Mesajı Göster
Öncelikle merhabalar aranizda yeniyim. Çiçek kullanimi konusunda da yeni öğreniyorum. Orkidemi aldigimda cicekliydi ancak kisa zamanda ciceklerini döktü 1 seneyi gecti çiçek açmadı kışın budama yaptım topragini hic degistirmemistim sulamayi ayri bir kase icine icme suyundan yarim fincan kadar koyup yapiyordum 10-15 gunde bir tam cicek verecekti bir tomurcugu var saksi disindan beyaz pamukcuklanma gördüm tam olarak hastaligin adini bilmiyorum fotografini koyacagim. Okudugum bir receteye gore orkidenin buyuk kismini topragindan ayirdim baya nemli oldugunu gördüm aşırı sulama yapmadigimi dusunuyorum üstten fısfıslama da yapmiyorum. Tamamen ayiklamaya korktum yikayip kurulayip hava almayacak sekilde sarin diyordu posetle beraber saksisina koydum suan ayirdigim yoprakta kurusun diye yaydim ama toprak(orkide harci)tada beyaz top top pamukcuklarin arasinda olusumlar var. Ne yapmaliyim suan posette bekletiyorum.
tum fotograflari ayni anda yukleyemedigimden ek olarak atiyorum

Eklenen Resimler

Eski 29-06-2015, 19:18   #4
Yeni Üye

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Chemist. Mesajı Göster
tum fotograflari ayni anda yukleyemedigimden ek olarak atiyorum
Son hali su sekilde

Eklenen Resimler

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 23:31.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025