![]() |
|
|
|
|
|
#1 |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 20-03-2015
|
Çok teşekür ederim munendis57 aydınlattığınız için.. ![]() |
|
|
|
|
|
#3 |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 13-06-2014
|
Çok teşekkürler ama sanırım ben yanlış anladım yanlış yaptım koklerden çürüyenleri temizledim, 2 uzun çiçek sapım vardı ya biri tamamen sararmıs kurumus onu yeşil yerine kadar kestim ve tarçın sürdüm mum damlatmadım sanırım yanlış yaptım 😞 çuruyen kokleri temizleyip tarcın serpmedim 😞 |
|
|
|
|
|
#4 |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 13-02-2013
|
Merhaba bu zavallıcık kurtarılabilir mi acaba? yeşil kökleri var gibi ama gövdesinin durumu çok kötü.. acil yardımınızı bekliyorum, şimdiden çok teşekkürler.. |
|
|
|
|
|
#5 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 10-03-2014
|
Gövdesi kurumamış olsa bir umut olabilirdi ama Gövde gördüğüm kadarıyla tamamen kurumuş. Üzgünüm. |
|
|
|
|
|
#6 |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 27-04-2015
|
Orkidemin yaprakları uzerindeki recine benzeri seyler |
|
|
|
|
|
#7 |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 18-09-2010
|
Orkide cicegindeki kararti lekeler
![]() Merhaba arkadaslar, orkideler konusunda biraz sansli bir acemiyim simdiye kadar hic birini oldurmeden 2-3senedir bakiyorum. Ancak gecen hafta buyuk marketlerin birinden aldigim orkidede kara/koyu yesil lekeler olusmaya basladi. Ciceginin kenarlarinda var sadece ve kenar boyunca ilerliyor, bir tanede biraz icerilerde cikti ve yaprak seffaflasti. Resimde goreceksiniz. Mantar gibi bir sey midir nedir anlamadim. Yardimci olursaniz sevinirim. Bir de diger orkidelerden ayri bir yere koymam gerekir mi. |
|
|
|
|
|
#8 |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 13-06-2015
|
Selamlar, Orkide konusunda çok acemiyim. Geçtiğimiz hafta yeni bir orkide aldım. Orkidemin üzerinde çiçek var ama tomurcuk yok. Aldığımda konuyu pek bilmediğim için 1 bardağa yakın suyu üsten vererek suladım tabağında biriken suyuda attım. Forumda yazılanlar doğrultusunda 5 gündür sulamadım haftasını bekliyorum yanlızca 2 gün önce yapraklarını spreyledim fakat bundan sonra yaprakların birinde hızlı bir sararma oldu ve çiçeklerinden bir tanesi solmaya başladı. Güneye bakan bir pencerenin önünde tül arkasından güneş alıyor. Yeri çok aydınlık. Akşamlarıda ona çok yakın olan balkon camını açarak havalandırıyorum. Bu sararma neden oldu, yanlış yaptığım bir şey mi var? Tecrübeli arkadaşlar yardımcı olursa sevinirim. |
|
|
|
|
|
#9 |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 25-08-2014
|
Merhaba 3 hafta kadar önce aldığım sevgili orkide yapraklarını bu şekilde döktü. Çiçekleri iyice bıraktı kendini. Evdeki diğer, 2. defa çiçek veren orkidemi suladigim gibi 2 günde bir yumuşak şekilde su püskürterek suluyorum. 10 gündür orkide besini veriyorum. Ne yapılabilir acaba? Umut var mı? |
|
|
|
|
|
#10 | |
|
Ağaç Dostu
|
Merhaba, Piyasada satılan orkide türlerinin çoğu kuvvetli bir sulamayı takip eden bir kuruma ister. Fotoğraflarda gördüğümüz phalaenopsis de böyle bir tür. Kurumanın miktarı türe göre değişse de bir kaktüs kuruluğu değil tabi ki ![]() İki günde bir püskürttüğünüz su, yaprak diplerinde birikip çürümeye neden olmuş gibi görünüyor. Bitkinin hiç yaprağı kalmadı ise sapı kesin bir vazoya koyun. Doğal ortamlarında phalaenopsis türlerinin çoğunun dik büyümediğini okumuştum, böylelikle yağmur suyu yaprak diplerinde birikmiyor. Ancak bizim saksılarda aldığımız bitkiler neredeyse tam doksan derece duruyorlar ve üstten sulama durumunda yaprak aralarında su birikebiliyor. Alıntı:
|
|
|
|
|
|
|
#11 | |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 25-08-2014
|
Alıntı:
Soylediklerinizi aklımda tutacağım. Sapı kesmek için 3. boğumun 2-3 cm üzerinden kesmek doğru olur mu acaba? |
|
|
|
|
|
|
#12 |
|
Ağaç Dostu
|
Vazonuzun boyuna uygun olan noktadan kesin. Saptan yeni büyüme olması pek ihtimal dahilinde değil. Umarım bir sonraki bitkinizi sağlık ile büyütürsünüz. |
|
|
|
|
|
#13 | |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 18-09-2010
|
Alıntı:
![]() Cicegin son durumu bu resimdeki. Lekeler buyuyor. Bugun super minik bir canli yakaladim uzerinde ama gercekten cok ufak sari/bej gibi bir rengi vardi. Bu arkadas mi sebep oluyor acaba. Tac yapraklarin arkasinda da yesillikler baslamis. |
|
|
|
|
|
|
#14 | |
|
Ağaç Dostu
|
hazır verilmişi şurada. bu vesileyle praecox'u bir defa daha hatırlayalım, nur içinde yatsın. Alıntı:
|
|
|
|
|
|
|
#16 |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 12-05-2010
|
Arkadaşlar merhaba, 2 sene önce eşime 5 orkideyi ve bir de Paşabahçe'den aldığım cam bir vazoyu kullanarak aşağıdaki tasarımı oluşturup hediye ettim. Çok güzel ve dekoratif şekilde evimizin bir köşesinde duruyordu ta ki ben geçenlerde orkide besini ile sulama yapmaya kalkışıncaya kadar. İyi giden herşeyi bozdum Acil yardımlarınıza ihtiyacım var. Suyu fazla kaçırdım.Bu noktadan zararı minimumda tutmak ve iyi yönde gelişim sağlamak için ne yapılabilir? |
|
|
|
|
|
#17 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Öncelikle aranjmanınız ne kadar şık gözükürse gözüksün, orkideleri oradan acilen çıkarmanızı öneririm. Kökler o "su dolu" yerden çıktıktan sonra biraz kuruyunca köklerini kontrol edin ve içi boşalmış çürük kökleri temizleyin. Kesik yerlerine biraz tarçın döktükten sonra kuru bir orkide harcı ile mutlaka altı delik ve drenajı iyi şeffaf bir saksıya yeniden dikin. Tül arkasından güneş alacağı bir yere yerleştirirseniz de mutlu olacaktır. |
|
|
|
|
|
|
#18 | |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 12-05-2010
|
Alıntı:
Bu arada aranjman biraz kalabalık olduğundan bir dalı ucundan kırdım. Kırılan dallara ne yapmalıyım. Bir de budama tavsiye ediyor musunuz orkidede. Bu sene ne yapayım budamayla ilgili? |
|
|
|
|
|
|
#19 |
|
Ağaç Dostu
|
Orkidelere budama tavsiye etmiyorum. Çiçek dalları üstündeki çiçekler geçtikten sonra eğer kendi kendine kurumuyorsa kesilmemeli. İnanın o dalda daha güçlü ve güzel çiçekler açacaklardır. Eğer dal tamamen kuruduysa ancak o zaman o dalı keserim. Kırılan dallar içinse kırılan yeri temiz bir makasla kesmeniz ve düzeltmenizde fayda var. |
|
|
|
![]() |
|
|