agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Orkide > Orkide Hastalıkları
(https)

Beğeni Düzeni1347Beğeniler

Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 31-03-2015, 16:48   #1
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 20-03-2015
merhabalar.orkidenin saksısının şeffaf olması gerekiyor mu. yani köklerinin ışık alması şart mı.(ben böyle biliyorum). yardım ederseniz sevinirim

sardünya Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 01-04-2015, 10:52   #2
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 23-03-2015
acil yardıma ihtiyacım var :(

Merhabalar, il defa orkide sahibi oldum ama şuan kötü durumda ölecek diye korkuyorum. çiçekçiden almıştık üç tane çiçekli dalı vardı çok güzel 2-3 ay çiçekli kaldı yavaş yavaş döküldü çiçekler fakat 1 aydan sonra çiçeklerde pamukçuk denen böcekten oldu sürekli temizledim falan ama çiçekler tamamen bitene kadar devam etti. şuan çiçekler bitti ve bende budamasını yaptım (fotoğraftaki gibi) fakat zamanla alt yapraklar sararmaya pütür pütür olmaya başladı şuan en alttaki iki yaprak fotoğraftakinden çok çok daha fazla sarı sapsarı yani ve hemen üstteki yapraklarda biraz cansızlaştı ama hala yeşil... birde yeşil yapraklardan biri orta çizgi hattında sarı bölgeler oluşmaya başladı fotodaki gibi... çiçeğim ölüyor mu ne yapmam lazım cevap bekliyorum şimdiden teşekkür ediyorum

Eklenen Resimler

meyran Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 01-04-2015, 10:55   #3
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 23-03-2015
devamı

bir fotoğraf daha kalmıştı onuda ekledim ama bunları bir hafta önce çekmiştim yükleyememiştim şuan alttakiler sapsarı yani... köklerdede bazı yerleri çürümüş gibi görünüyor o üstteki iki yaprakta aşağı doğru eğildi hala canlılar ama

Eklenen Resimler

meyran Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 01-04-2015, 16:35   #4
Ağaç Dostu

mühendis57's Avatar

Giriş Tarihi: 14-09-2007
Galeri: 14
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi meyran Mesajı Göster
bir fotoğraf daha kalmıştı onuda ekledim ama bunları bir hafta önce çekmiştim yükleyememiştim şuan alttakiler sapsarı yani... köklerdede bazı yerleri çürümüş gibi görünüyor o üstteki iki yaprakta aşağı doğru eğildi hala canlılar ama
merhaba köklerde bozulma yok ise (aşırı çürüme gibi) renkleri yeşil tonlarda ise fazla telaşlanmayın rutin sulama gübrelemeye devam edin.Köklerde sıkıntı yoksa zaman içerisinde alt yapraklar sararıp düşebiliyor.Fakat köklerde çürümeler varsa orkidenizin çürüyen köklerini temizlemeniz gerek. orkidenizin kökleri hafif gri duruyor sulama zamanı gelmiş gibi,fakat ışıktanda öyle görünüyor olabilir.
Orkidenizi cam kenarına aydınlık fakat direk güneş almayan,akşamları hafif esinti alabileceği bir yere koyun.

mühendis57 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 01-04-2015, 16:39   #5
Ağaç Dostu

mühendis57's Avatar

Giriş Tarihi: 14-09-2007
Galeri: 14
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi sardünya Mesajı Göster
merhabalar.orkidenin saksısının şeffaf olması gerekiyor mu. yani köklerinin ışık alması şart mı.(ben böyle biliyorum). yardım ederseniz sevinirim
Merhaba orkidenizin kökleri de fotosentez yaptığından dolayı şeffaf saksı tercih edilir.Fakat bulunduğu ortam itibariyle aydınlık bir yerde duruyorsa seramik saksı da kullanabilirsiniz.
Ben orkidelerimde şeffaf kullanıyorum.Köklerde bir sıkıntı olduğunda daha erken fark edebiliyorsunuz.Ve orkidenizin sulama zamanının gelip gelmediğini köklere bakarak anlayabiliyosunuz...

mühendis57 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 06:16.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2026